Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 september 2022

Hoge Gezondheidsraad wil extra vaccinatie tegen pneumokokken voor 65-plussers

HLN
Hoge Gezondheidsraad wil extra vaccinatie tegen pneumokokken voor 65-plussers
De Hoge Gezondheidsraad (HGR) raadt aan om bepaalde doelgroepen om de vijf jaar te vaccineren tegen pneumokokken. Die bacterie is na de meningokok de belangrijkste oorzaak van hersenvliesontsteking en kan ook longontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. "70 procent van alle infecties komt voor bij personen ouder dan 50 jaar", klinkt het.
Lees verder

Noorwegen sceptisch over Europees plafond op gasprijzen
Noorwegen, de grootste leverancier van aardgas aan Europa, is sceptisch over een prijsplafond. Dat heeft de Noorse premier Jonas Gahr Støre meegedeeld. "Een maximumprijs zal niets veranderen aan het fundamentele probleem dat er te weinig gas in Europa is", zei hij.
Lees verder

"Dit noem ik nu eens een bruiloft": Natalia danst erop los tijdens Afrikaans trouwfeest
Lees verder

Football Talk. Carrasco scoort knappe goal tegen Celta - Arsenal-PSV uitgesteld - Wolves haalt Diego Costa terug naar Premier League
De Europa League-wedstrijd Arsenal - PSV, donderdag voorzien om 21u, wordt uitgesteld naar een latere datum vanwege het overlijden van koningin Elizabeth. Dat heeft de Eindhovense club vandaag bekendgemaakt, nadat het werd ingelicht door de Europese voetbalbond UEFA. "Afgelopen weekend leek het er nog op dat het duel aanstaande donderdag wel gespeeld zou worden, maar de nationale autoriteiten in Groot-Brittannië hebben besloten dat er onvoldoende inzet van politiepersoneel mogelijk is vanwege de uitvaartdiensten van de Britse koningin Elizabeth in Londen", meldt PSV.
Lees verder

Exclusieve beelden tonen het huwelijk van boer Charel: Paul Jambers blikt terug in 'Back to the 90s'
Paul Jambers zorgde er in 1995 voor dat een eenzame boer plots enorm bekend werd in Vlaanderen. De ietwat onverzorgde boer Charel staat anno 2022 nog steeds in het geheugen gegrift. In 'Back to the 90's' haalt Jambers herinneringen op aan die tijd. En daar zien we exclusieve beelden van de boer zijn huwelijk met Vera.
Lees verder

Linda Evangelista zit terug op haar troon, maar hoe gaat het nog met de andere supermodellen van weleer?
Na zes jaar uit het openbare leven te zijn verdwenen vanwege een mislukte plastische ingreep, siert Linda Evangelista (57) nu de cover van het septembernummer van de Britse 'Vogue'. Dat doet terugverlangen naar de jaren negentig, de hoogtijdagen van supermodellen als Christy Turlington, Naomi Campbell en Cindy Crawford. Wat doen ze nu? En hoe heeft hun schoonheid de tand des tijds doorstaan?
Lees verder

Hoe gaat het nog met Wim Peters? "Terugkeren naar 'Thuis'? Ik zou er voor openstaan"
Wim Peters (43) ken je wellicht nog van 'Thuis', waarin hij vijf jaar krullenbol Joeri Verbist speelde. In 2003 nam Wim afscheid van de Eén-soap. Nu is hij een graag geziene klant in de frituur van Olivier Bertels en diens vrouw. "Als buurjongens crosten Olivier en ik vroeger met onze BMX tussen de maïs-velden", vertelt Wim in TV Familie. "Wonderlijke jaren waren het. Wij gingen pas naar huis als we honger hadden. Mijn mama (actrice Marleen Maes, nvdr) heeft me vaak moeten missen als kind. Ik was voortdurend weg."
Lees verder

Filip en Mathilde naar begrafenis van koningin Elizabeth
Koning Filip en koningin Mathilde wonen de begrafenis van koningin Elizabeth bij in Londen. Dat heeft het koninklijk paleis desgevraagd bevestigd aan onze redactie. Ook de Amerikaanse president Biden, het Nederlandse koningspaar en de Japanse keizer zijn aanwezig.
Lees verder

Filip en Mathilde naar begrafenis van Queen Elizabeth
Koning Filip en koningin Mathilde wonen de begrafenis van koningin Elizabeth bij in Londen. Dat heeft het koninklijk paleis desgevraagd bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Wat als je rekening in het rood gaat? Onze geldexpert waarschuwt: "Ook dit is een vorm van lenen"
"Extra budget nodig om de herfstmaanden door te komen? Ga tijdelijk tot 750 euro onder nul op je rekening." Die boodschap stuurde KBC vandaag uit naar enkele klanten. Opvallend, want je betaalt voor die 'hulp' een rente van 9,39%. Is het dan wel aan te raden om je zichtrekening onder nul te laten gaan? En zijn er betere alternatieven? Onze financieel expert Paul D'Hoore geeft advies. "Vraag zeker bij je bank na hoeveel de rente precies bedraagt."
Lees verder

Nieuwe Studio 100-musical 'Red Star Line' groot succes: al 50.000 tickets verkocht
De nieuwe spektakel-musical 'Red Star Line' van Studio 100 werd amper twee weken geleden voorgesteld, en de tickets vliegen al massaal de deur uit. Het verhaal en de productie slaan duidelijk aan bij het publiek, want voor de opvolger van '40-'45 gingen al vlotjes 50.000 tickets over de toonbank.
Lees verder

'Forspoken' zoekt gulden middenweg tussen keuze en snelheid
Twee uur lang hebben we 'Forspoken', het nieuwe actie-rollenspel van 'Final Fantasy'-label Square Enix, onder handen gehad. We ontdekten een game waarin een brede tactische keuze, tussen meer dan honderd magische aanvallen, hand in hand gaat met snelheid. Het is bijna alsof ze een brug willen slaan tussen een westerse en een Aziatische stijl van spelen.
Lees verder

Opnieuw stroompanne in Charkiv na Russische aanval, Oekraïens tegenoffensief in noordoosten "erg succesvol"
Charkiv, een stad in het oosten van Oekraïne, kampt opnieuw met een volledige stroompanne na Russische aanvallen. "Door beschietingen raakte strategische infrastructuur buiten gebruik, waardoor de elektriciteit- en watervoorziening is uitgevallen", zo bevestigde burgemeester Igor Terekhov op Telegram.
Lees verder

Italiaanse basketbalcoach is door het dolle heen na stunt tegen topland Servië en springt Griekse sterspeler in de armen
Italië zorgde gisteren voor een enorme stunt door op het EK basketbal favoriet Servië uit het toernooi te stoten. De 94-86 zege in de achtste finales maakte bij de flamboyante Italiaanse bondscoach Gianmarco Pozzecco veel emoties los. Hij deelde zijn vreugde zelfs met de Griekse sterspeler Giannis Antetokounmpo.
Lees verder

Wat wel én niet werkt op Tinder, volgens lezers en experts. "Meer dan 5 foto's? Dan lijk je een ijdeltuit"
Vandaag is het tien jaar geleden dat datingapp Tinder werd gelanceerd. Sindsdien 'swipen' we erop los, hopend op een match made in Tinder-heaven. Maar je profiel, foto's en hoe je omgaat met je matches maken of kraken je kans daarop, en veel Belgen tasten in het duister. Wij vroegen vier liefdesexperts en tientallen lezers om hun concrete do's-and-don'ts: van welke beelden afschrikken tot welke bio's scoren. "Gebruik geen foto's met vrienden! Of met vissen."
Lees verder

Minstens twaalf doden bij scheepsongeval in Madagaskar
Bij een botsing tussen twee schepen voor de kust van het Afrikaanse eiland Madagaskar zijn minstens twaalf mensen om het leven gekomen. Dat hebben de lokale veiligheidsdiensten maandag medegedeeld.
Lees verder

Ruimtevaartbureau ESA wil lidstaten meer dan 18 miljard euro vragen ter financiering van programma's
Het Europees Ruimtevaartbureau ESA wil op de komende ministerconferentie aan zijn lidstaten "iets meer dan achttien miljard euro" vragen ter financiering van zijn programma's de komende drie jaar.
Lees verder

Europese Unie deelt opnieuw 35.000 gratis treintickets uit aan 18-jarigen
Voor de tweede keer dit jaar maken 35.000 Europese jongeren kans op een gratis treinticket om Europa rond te reizen. Ze kunnen tussen 11 en 25 oktober een aanvraag indienen via de Europese Jongerensite, maakt de EU-Commissie bekend.
Lees verder

Frankrijk vertraagt belastingverlaging om overheidsfinanciën
Een aangekondigde belastingverlaging voor bedrijven in de industriële sector in Frankrijk zal in een wat lager tempo verlopen dan aanvankelijk gepland. Dit gebeurt de komende jaren in twee stappen ter waarde van elk 4 miljard euro, terwijl het eerder nog de bedoeling was de reductie volgend jaar in één klap door te voeren. Reden voor de aanpassing zijn de overheidsfinanciën, zo zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire maandag in een televisie-interview.
Lees verder

Meta stopt met werkgroep die negatieve gevolgen van Meta-producten onderzocht
Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft het team dat onderzoek deed naar de mogelijk negatieve gevolgen van Meta-producten ontbonden. Het 'responsible innovation team' bestond uit ontwikkelaars en ethici die samenwerkten met productontwikkelaars en privacydeskundigen.
Lees verder