Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 september 2022

Hoe wordt het lichaam van Queen Elizabeth 10 dagen lang bewaard?

HLN
Hoe wordt het lichaam van Queen Elizabeth 10 dagen lang bewaard?
Het is ondertussen al bijna een week geleden dat koningin Elizabeth overleed. Afgelopen donderdag raakte bekend dat de Britse Queen in Balmoral vredig heengegaan is. De begrafenis van de Queen gaat echter pas komende maandag door. Maar hoe wordt het lichaam van koningin Elizabeth gedurende deze periode bewaard?
Lees verder

Al meer dan 100.000 handtekeningen voor jaarlijkse 'Queen Elizabeth Day' in Verenigd Koninkrijk
In Groot-Brittannië heeft een petitie om Queen Elizabeth haar eigen nationale feestdag te geven al meer dan 100.000 handtekeningen verzameld. De Britten vinden dat de langst regerende koningin van het land recht heeft op haar eigen hoogdag.
Lees verder

Ervaren belegger Dean (53) over zijn beursavonturen: "84% verlies: dat moet je weleens kunnen verdragen"
Heel wat mensen zetten tijdens de coronaperiode hun allereerste stappen op de beurs. Maar hoe vergaat het beleggers die al veel langer bezig zijn? Wat zijn hun beste en slechtste aandelen ooit? Welke tips en trucs schudden zij uit hun mouw? En welke fouten maakten zij als prille investeerders? Vandaag laten we Dean Verschaeve (53) uit Oudenaarde, voorzitter van een beleggersclub, aan het woord. Onze geldexpert Pascal Paepen analyseert zijn verhaal.
Lees verder

Werklozen vinden minder snel werk
Werklozen lijken het moeilijker te hebben om werk te vinden dan net na de coronacrisis. Minder dan een derde van de mensen die een jaar geleden werkloos waren, heeft intussen werk gevonden. Dat blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.
Lees verder

Vlaamse regering hakt nog geen knopen door over energiecrisis
De Vlaamse regering heeft woensdag, bij een extra ministerraad, nog geen knopen doorgehakt over de aanpak van de energiecrisis. Vrijdag wordt verder vergaderd.
Lees verder

F-16 maakt noodlanding in Oostende na blikseminslag
Een F-16 heeft woensdagmiddag een noodlanding gemaakt op de luchthaven van Oostende omdat het toestel geraakt werd door een blikseminslag. Daardoor is er hydrazine vrijgekomen en dat is een zeer giftige stof waardoor het vliegtuig aan de grond werd gebracht. De situatie is ondertussen onder controle.
Lees verder

Het verhaal van Mufasa: prequel 'The Lion King' verschijnt in 2024
Fans lezen het goed. Er komt een spin-off aan van 'The Lion King'. Deze live-actionfilm zal het verhaal vertellen van Mufasa, de vader van Simba. De film wordt verwacht in 2024.
Lees verder

Terwijl Vanaken vertelt hoe spelers in bar "rustig nagenoten", analyseert Hoefkens stunt óp luchthaven
De terugvlucht verliep niet hélemaal volgens plan - er werd geland in Brussel in plaats van Oostende - maar was ongetwijfeld wel fijn. Want 0-4 in Porto, dat speel je niet elke dag klaar. Gisteravond trok een deel nog even - rustig - naar de bar. Vanaken: "We hebben er wel even van genoten, ja. Want dit is een grote uitslag. Historisch."
Lees verder

Duitse chemiesector snijdt in productie door hoge energieprijzen
De belangrijke chemische en farmaceutische sector in Duitsland schroeft de productie terug omdat honderden bedrijven in de sector worden getroffen door de hoge energieprijzen. De Duitse Vereniging voor de Chemische Industrie (VCI), waar ook de grote Duitse chemieproducent BASF lid van is, verwacht dat de productie in de sector dit jaar met 5,5 procent zal krimpen.
Lees verder

Zelensky bezoekt heroverde stad Izjoem
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft een bezoek gebracht aan Izjoem. De strategisch gelegen stad in het oosten van Oekraïne werd de voorbije dagen heroverd op de Russen. Het gaat om een eerste bezoek van de president aan één van de bevrijde steden.
Lees verder

Geraerts hoopt dat Union tegen Malmö de goede Belgische flow in Europa voortzet: "Club Brugge en Union hebben veel mensen verbaasd"
• Tweede speeldag Europa League, groep D • Union won bij Union Berlin (0-1), Malmö verloor tegen Braga (0-2) • Stadion: Joseph Mariën • Union heeft 4 thuismatchen op rij gewonnen
Lees verder

Europees verbod op onder dwang vervaardigde producten in de maak
De Europese Commissie wil producten verbieden die zijn gemaakt door middel van dwangarbeid. Daarbij gaat het niet alleen om T-shirts die in China door onderdrukte Oeigoeren zijn gemaakt, maar om alle onder dwang gemaakte goederen van buiten én binnen de Europese Unie. Met die uitdrukkelijk brede aanpak hoopt Brussel te voorkomen dat het de woede van China wekt.
Lees verder

Film George Clooney en Julia Roberts in VK uitgesteld vanwege dood Queen Elizabeth
'Ticket to Paradise', de nieuwe romantische komedie met George Clooney (61) en Julia Roberts (54), zal later in het Verenigd Koninkrijk uitkomen vanwege de begrafenis van koningin Elizabeth.
Lees verder

Britney Spears ervaart spiritueel moment tijdens het dansen: "Deze tranen had ik nodig"
Op Instagram deelt Britney Spears een heel emotioneel moment. In een video danst ze, zoals ze wel vaker doet, maar deze keer horen er tranen bij. Zelf schrijft ze dat ze die emotie nodig had en dat het een echt emotioneel moment was voor haar.
Lees verder

Jelle De Beule licht in 'De allerslimste mens' tipje van de sluier op over 'Nonkels 2': "Er staat deze keer een Vietnamees voor de deur"
'Nonkels' Rik Verheye (35) en Jelle De Beule (41) zetelen samen in de jury van 'De allerslimste mens ter wereld'. Jelle, beter bekend als nonkel Luc Persyn, licht alvast een tipje van de sluier op over het gloednieuwe seizoen van de hilarische reeks 'Nonkels'.
Lees verder

IN BEELD. Opvallend veel corgi's nemen mee afscheid van Queen Elizabeth
Queen Elizabeth II inspireerde haar volk op alle vlakken. Niet in het minst in hun keuze voor een huisdier. Het valt namelijk op dat er niet alleen veel burgers, maar ook veel corgi's zijn afgezakt naar Londen.
Lees verder

Bang van de gynaecoloog? Artsen houden er steeds meer rekening mee. "Ja, we lopen in België achter"
"Hij kletste me op mijn billen om het onderzoek 'af te ronden'. Zo ongemakkelijk." Voor veel vrouwen gaat een bezoek aan de gynaecoloog gepaard met angst. Herkenbaar? Misschien heb jij ook 'pelvic exam anxiety'. Gelukkig zijn gynaecologen zich steeds meer bewust van die angsten. Vier artsen verhelderen wat je als patiënt kan eisen om je in de beugels meer op je gemak te voelen. "Ik wil benadrukken dat wij niet bezig zijn met esthetiek. Jouw schaamhaarcoupe doet er echt niet toe."
Lees verder

Prinses Märtha Louise en haar sjamaan bijten van zich af: "Ze verklaren mij gek, maar dat deden ze met alle pioniers"
Al sinds ze in 2019 een koppel vormen, zorgen de Noorse prinses Märtha Louise (50) en Durek Verrett (47) voor heel wat controverse. Ze kregen bakken kritiek omdat Durek als sjamaan de kost verdient met 'spirituele praktijken', en zelfs de Noorse koning Harald (85), de vader van Märtha Louise, uitte onlangs zijn twijfels. In een uitgebreid interview op de Noorse televisie reageert het koppel nu op alle commotie: "Ik ben blij dat mijn vader zich uitsprak, want het is waar."
Lees verder

Wat zijn de beste MacBooks van het moment? "Koop niet de nieuwste versie, het model van vorig jaar is prijs-snelheidverhouding veel beter."
"Hoewel MacBooks qua uiterlijk op gewone laptops lijken, zijn ze in gebruik toch net anders", zegt Friso Weijers, laptopexpert bij technologiesite Tweakers. W
Lees verder

Klopt het dat we 'hangry' worden wanneer we honger hebben?
Word je soms wel eens boos of ben je sneller geïrriteerd wanneer je honger hebt, dan ben je niet alleen. In het Engels wordt deze emotie wel eens 'hangry' genoemd, naar een samentrekking van hungry en angry. Maar ben je écht sneller boos omdat je honger hebt? Of ervaren we hier iets anders? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
Lees verder