Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 september 2022

“Hoe voel je je?” Dankzij deze tips van expert geeft je kind wél antwoord

HLN
"Hoe voel je je?" Dankzij deze tips van expert geeft je kind wél antwoord
Of ze nu 6 of 16 jaar zijn: praten met je kinderen over hun gevoelens en gedachten is niet makkelijk. Specifieke thema's zoals pesten of 'de eerste keer' aanhalen: hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat je kind met zijn zorgen naar je toe komt? Kinderpsychologe Ilse Theys geeft concrete tips per leeftijd, van praten over gevoelens met je peuter tot het gesprek over de eerste liefde met je tiener. "Oudere kinderen lossen soms meer wanneer ze praten over leeftijdsgenoten."
Lees verder

Verloofde van overleden actrice Charlbi Dean deelt emotionele video: "Ik wou een foto van Charlbi posten, maar dat lukte me niet"
Maandag overleed onverwachts de 32-jarige Zuid-Afrikaanse actrice Charlbi Dean. Haar verloofde Luke Volker, en de regisseur van haar recentste film, hebben intussen op Instagram gereageerd op de tragische gebeurtenis.
Lees verder

Benzineprijzen in Duitsland stijgen opnieuw na einde belastingverlaging
In Duitsland zijn de benzineprijzen opnieuw gestegen, nadat de tijdelijke belastingverlaging op brandstof op donderdag op zijn eind kwam. De gewone E10-benzine overschreed donderdagochtend in veel benzinestations de kaap van 2 euro per liter, zo meldt het Duitse persagentschap DPA. De prijs voor Diesel varieerde tussen de 2,10 en 2,30 euro per liter.
Lees verder

Zomer 2022 was uiterst droog, warm en zonnig
Afgelopen meteorologische zomer was zeer droog, warm en zonnig. Dat blijkt donderdag uit het klimatologisch overzicht van het KMI.
Lees verder

Rusland wil voor miljarden Chinese yuan en andere "vriendelijke" valuta kopen
Rusland overweegt om dit jaar voor miljarden aan Chinese yuan en andere "vriendelijke" valuta te kopen om de stijging van de Russische roebel te vertragen. Het land wil daarmee zijn buitenlandse reserves weer opbouwen. Vanwege de inval in Oekraïne bevroor het Westen ongeveer de helft van de 640 miljard dollar aan buitenlandse tegoeden.
Lees verder

Zo rekent woedende Russische soldaat volledig af met Russische leger: hij filmt hoe hij paspoort verscheurt en door toilet spoelt
Pavel Filatyev (34) bracht het Russische leger al in verlegenheid met zijn oorlogsdagboek waarin hij stelde dat Rusland niet het recht had om Oekraïne binnen te vallen. Nu baart hij opnieuw opzien door nog een stap verder te gaan. In een opmerkelijke video verscheurt hij zijn Russische documenten en spoelt ze door het toilet. Filatyev hoopt een nieuw leven te kunnen opbouwen in het Westen.
Lees verder

EXCLUSIEF. Jan Vertonghen: "Niet gedacht op mijn 35ste nog te debuteren in België" - Ook medische tests volop bezig, waarna transfer naar Anderlecht kan worden afgerond
De stunt krijgt almaar meer vorm. Jan Vertonghen is kort voor de middag geland in Zaventem in de hoop zijn transfer naar Anderlecht vandaag te kunnen afronden. De gesprekken met de 35-jarige Rode Duivel van Benfica lopen, maar een akkoord is er nog niet. Vertonghen zit op een zijspoor bij Benfica en wil absoluut aan spelen toekomen met het oog op het WK in Qatar.
Lees verder

Paul Nardi gaat met Davy Roef strijden om plek als eerste keeper bij AA Gent: "Heb hier getekend om te spelen"
AA Gent heeft met Paul Nardi (28) zijn nieuwe doelman beet. De Fransman tekende tot 2024 en zal de concurrentiestrijd aangaan met Davy Roef. "Ik wil me tonen én spelen."
Lees verder

LIVE VUELTA. 32 vluchters, met daarbij ook vier Belgen, krijgen voorgift van drie minuten
Opnieuw klimmen vandaag in de Vuelta. De rit start rustig: de eerste 170 kilometer zijn relatief vlak, maar dan komt de Penas Blancas, de eerste echt lange col in deze Vuelta. 19 kilometer aan 6,7 procent gemiddeld. De finish ligt boven. Geen moordenaar, maar zeker ook niet min. "Het is niet de zwaarste klim, maar ik denk wel dat er wel iets gaat gebeuren", zegt Evenepoel. "Ik vermoed dat Mas de tweede plaats van Roglic terug zal willen overnemen." Komen de voorspellingen van onze landgenoot, die het dus voortaan ook zonder meesterknecht en wereldkampioen Alaphilippe moet stellen, uit? U volgt alle ontwikkelingen hier LIVE op de voet!
Lees verder

"Voor de kleintjes is Nina Derwael hun god": gewezen turnjuffen over eerste jaren van olympische kampioene bij Sta Paraat
September is Maand van de Sportclub. Omdat elke topcarrière klein begint, gingen we op bezoek bij de eerste club van opmerkelijke sporthelden. Vandaag: Sta Paraat Hasselt, de eerste club van Nina Derwael.
Lees verder

Ingeborg stoomt het panel klaar in 'I Can See Your Voice": "Ik stel voor dat we ons eventjes bevrijdend uitdrukken"
Dat het bevrijdend is om je uit te drukken en even alles los te laten, dat weet Ingeborg natuurlijk als de beste. Alleen moet ze eerst nog de andere juryleden overtuigen om hetzelfde te doen. "Komaan jongens, we staan allemaal eventjes recht."
Lees verder

Je bed is een ideale broedplaats voor bacteriën: hoe vaak moet je jouw bedlakens wassen?
Zeg eens eerlijk, hoe lang wacht jij met het verversen van de lakens? De kans is de groot dat je deze klus net iets te lang uitstelt, want leuk is anders. Maar hoe vaak moet het nu echt? Vtwonen.be zocht het uit én deelt tips voor een extra fris nest.
Lees verder

"Impetigo ontstaat door een bacterie die we allemaal op onze huid dragen": dermatoloog vertelt hoe je deze lelijke zomerkwaal klein krijgt
Je hebt ze al gezien: de vuile korsten rond de neus bij je zoontje of dochtertje, nadat ze een week met een snotneus hebben rondgelopen. Er bestaat een mooi woord voor die vuiligheid: een krentenbaard. Minder mooi wordt het impetigo genoemd. De infectie komt overigens niet alleen bij kinderen voor. Ook volwassen kunnen ze oplopen. Waarom duiken de gouden korstjes net in de zomer op? Hoe krijg je ze? En zijn de littekens blijvend?
Lees verder

Conny (41) wandelde van Stokkem naar Compostela en kwam onderweg de liefde tegen: "Verdrietig omdat bestemming in zicht kwam"
"Wekenlang bezweet en afgepeigerd samen wandelen en babbelen... Dán ken je elkaar." Conny Mertens (41) vertrok in april te voet vanuit Stokkem voor een pelgrimstocht van meer dan 3.000 kilometer naar Compostela. Bijna tegelijk wandelde ook Oostenrijker Markus (50) zijn woning uit met hetzelfde doel. De twee kenden elkaar niet, en kruisten toevallig in het Zuid-Franse stadje Conques. Ze werden verliefd, met meer dan nog 1.000 kilometer samen voor de boeg.
Lees verder

Jumbo roept spinazie terug wegens mogelijke aanwezigheid darmbacterie
Supermarktketen Jumbo roept in België en Nederland pakjes spinazie terug wegens de mogelijke aanwezigheid van de darmbacterie E.coli STEC.
Lees verder

Huurders geconfronteerd met hogere huurprijzen tijdens energiecrisis, Jambon: "Consequentie van huurder zijn"
Er komt een overleg met de banken om mensen die het financieel moeilijk hebben tijdens deze energiecrisis uitstel van betaling te geven voor hun hypothecaire lening. Dat werd gisteren beslist tijdens het Overlegcomité. Voor huurders, die almaar hogere huurprijzen moeten betalen, verandert er in essentie niets. "De consequentie van huurder zijn", reageert Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

Vakbonden en werkgevers kibbelen over welvaartsbrief van 900 miljoen euro
Vakbonden en werkgevers liggen opnieuw op ramkoers. Ditmaal over een potje van 900 miljoen euro bedoeld om de laagste uitkeringen op te trekken.
Lees verder

Yaremchuk erbij, Vanaken blijft, net als Lang, Mechele en Vormer: "De beste kern? Vergelijken is nutteloos"
• Club Brugge is de 'thuisploeg' op Jan Breydel • Blauw-zwart telt 13 op 18, groen-zwart 5 op 18 • Club kan 12 op 12 boeken • Scheidsrechter: Visser, videoref: Smet
Lees verder

OPROEP. Slaan jullie ook de handen in elkaar om de oplopende energiekosten te drukken?
Sint Lievens Houtem wil zijn publieke gebouwen openstellen voor wie tijdens de winter wil telewerken. Zo wil de gemeente zijn inwoners die thuis aan de slag zijn, helpen om de hoogoplopende energiekosten te drukken.
Lees verder

LIVE VUELTA. 32 vluchters, met daarbij ook vier Belgen, krijgen vijf minuten van peloton
Opnieuw klimmen vandaag in de Vuelta. De rit start rustig: de eerste 170 kilometer zijn relatief vlak, maar dan komt de Penas Blancas, de eerste echt lange col in deze Vuelta. 19 kilometer aan 6,7 procent gemiddeld. De finish ligt boven. Geen moordenaar, maar zeker ook niet min. "Het is niet de zwaarste klim, maar ik denk wel dat er wel iets gaat gebeuren", zegt Evenepoel. "Ik vermoed dat Mas de tweede plaats van Roglic terug zal willen overnemen." Komen de voorspellingen van onze landgenoot, die het dus voortaan ook zonder meesterknecht en wereldkampioen Alaphilippe moet stellen, uit? U volgt alle ontwikkelingen hier LIVE op de voet!
Lees verder