Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe dik is nog altijd té dik, nu de modewereld inclusiever wil zijn? “Huh, ben ik plussize?”

HLN
Hoe dik is nog altijd té dik, nu de modewereld inclusiever wil zijn? "Huh, ben ik plussize?"
Curvy vrouwen claimen stilaan hun plek in campagnes en op catwalks. Maar ze mogen niet dikker zijn dan maatje 46 en moeten aan wel meer 'regels' voldoen. Deborah Dauchot en Morgane Gielen, twee modellenscouts die een lans breken voor meer plussize, en succesvol curvy model Romy Schlimbach onthullen hoe bodypositivity er vandaag écht uitziet in de modewereld. "Plussize modellen vragen me vaak of ze meer kans maken op jobs als ze hun dubbele kin weg laten botoxen."
Lees verder

Bodypositivity in de mode: hoever staan we? "Met mijn maatje 48 ben ik te dik om veel gevraagd te worden"
Curvy vrouwen claimen stilaan hun plek in campagnes en op catwalks. Maar ze mogen niet dikker zijn dan maatje 46 en moeten aan wel meer 'regels' voldoen. Deborah Dauchot en Morgane Gielen, twee modellenscouts die een lans breken voor meer plussize, en succesvol curvy model Romy Schlimbach onthullen hoe bodypositivity er vandaag écht uitziet in de modewereld. "Plussize modellen vragen me vaak of ze meer kans maken op jobs als ze hun dubbele kin weg laten botoxen."
Lees verder

UZ Leuven eerste ziekenhuis dat patiënten met gehoorimplantaat digitaal kan opvolgen
UZ Leuven biedt als eerste Belgische ziekenhuis een app aan waarmee patiënten met een gehoorimplantaat digitaal kunnen worden opgevolgd. Dankzij de app hoeven de patiënten minder vaak op controle te komen in het ziekenhuis.
Lees verder

Deense prinses Mary en prins Frederik stelen de show met traditionele dans
De Deense prinses Mary (50) en haar man prins Frederik (54) stelen de show met een traditionele dans. In de choreografie dansen ze met elkaar, maar ook met de andere aanwezigen, en doorheen de dans vinden ze hun weg terug naar elkaar. Het koppel is al achttien jaar getrouwd en zijn de opvolgers van de Deense troon.
Lees verder

Luxejacht van Russische oligarch doorzocht in Duitsland
Onderzoekers hebben vandaag bij de Noord-Duitse stad Bremen het jacht van een Russische ondernemer doorzocht. Dat heeft het openbaar ministerie van Frankfurt bevestigd aan het Duitse persagentschap DPA na een bericht in het nieuwstijdschrift 'Der Spiegel'.
Lees verder

Al bijna 100.000 Russen naar buurland Kazachstan gevlucht sinds begin mobilisatie
Sinds de Russische president Vladimir Poetin een gedeeltelijke mobilisatie afkondigde, zijn al bijna 100.000 Russen naar buurland Kazachstan gevlucht. Volgens de autoriteiten heeft het land echter moeite om alle Russen die hun militaire plicht willen ontlopen op te vangen.
Lees verder

'Return to Monkey Island': de niet meer dan verdienstelijke terugkeer van een adventuretopper
Laat ons even wel wezen: de langverwachte adventuregame 'Return to Monkey Island' moest boenk erop zijn. Anders had dit late vervolg geen enkele andere bestaansreden dan een nostalgietrip voor fans van het eerste uur. Helaas overstijgt de game dat sentiment niet.
Lees verder

An doet mee aan 'De schaal van Pascale' om haar zoon te helpen: "Ik moet machteloos toekijken hoe hij achteruitgaat"
Nee, het is haar écht niet te doen om die titel van Beste Amateur Pottenbakker. An Helsen (53) uit Sombeke heeft een heel andere reden om deel te nemen aan 'De schaal van Pascale'. Het leven is voor haar niet mals geweest, en drie jaar geleden kreeg ze ook nog eens te horen dat haar zoon aan een ernstige aandoening lijdt. Ze wil zijn situatie nu onder de aandacht brengen. "Zijn verhaal is verschrikkelijk", vertelt de Oost-Vlaamse in 'Dag Allemaal'. "Hij kan geholpen worden, maar de farma-industrie wil niet."
Lees verder

Corgi's van Queen Elizabeth II waren aanwezig in haar kamer toen ze op haar sterfbed lag
De twee koninklijke hondjes, Muick en Sandy, waren aanwezig in de kamer van Queen Elizabeth II toen ze op 8 september overleed in Balmoral Castle. Dat hebben paleisbronnen bevestigd aan de 'Daily Mail'.
Lees verder

"Verwarming goed inregelen kan besparing van 5 tot 15 procent opleveren"
Een goede inregeling van verwarmingsinstallaties kan een energiebesparing opleveren van 5 tot 15 procent. Dat benadrukt ATTB, de Belgische vereniging van verwarmingsfabrikanten en -importeurs.
Lees verder

LIVE. Na de massale belangstelling in Zaventem deelt Evenepoel handtekeningen uit in supporterscafé: "Ik had iets verwacht, maar dit niet"
Van de luchthaven over zijn fanlokaal, een cultureel centrum, de Brusselse Grote Markt en de trouwzaal van het gemeentehuis tot een West-Vlaams hotel: het leven van een wereldkampioen wielrennen zoals het is. En tussendoor: dan tóch nog eens koersen. Remco Evenepoel (22) gaat nog drie drukke weken tegemoet. En op deze pagina zit u goed om al zijn publieke activiteiten op de voet te volgen!
Lees verder

Netwerk van honderden nepaccounts en valse nieuwssites probeert Russische propaganda te verspreiden in Europa
Een wijdvertakt Russisch propagandanetwerk probeerde via honderden nepaccounts op sociale media en tientallen nepnieuwswebsites de visie van het Kremlin over Oekraïne te verspreiden, onthulde Meta dinsdag. Het bedrijf, dat eigenaar is van Facebook en Instagram, zei dat het de operatie heeft geïdentificeerd en uitgeschakeld voordat het een groot publiek kon bereiken. Niettemin zei Facebook dat het de grootste en meest complexe Russische propaganda-inspanning was die het heeft gevonden sinds het begin van de invasie.
Lees verder

Belgische gasvoorraad weer op peil
De Belgische gasvoorraad zit weer op 90 procent van de totale capaciteit. Dat blijkt uit cijfers van het platform Aggregated Gas Storage Inventory, dat de gasvoorraden in de Europese Unie in de gaten houdt.
Lees verder

KIJK LIVE. Welke ploegen treffen de 1A-clubs in de 1/16de finales van de Croky Cup?
Westerlo en Seraing kwamen al in actie, maar ook de andere eersteklassers beginnen er binnenkort aan in de Croky Cup. Om 16u volgt de loting voor de 1/16de finales en bij HLN.be zit u op de eerste rij om die te volgen.
Lees verder

Iraans parlement verdeeld over hard optreden tegen betogers: "Geweld en politieke hypocrisie zullen onrust niet oplossen"
Het Iraanse parlement is verdeeld over het hardhandige optreden van de politie te midden van de protestgolf in het land. De betogingen naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Mahsa Amini duren nu al tien dagen.
Lees verder

Kim Kardashian wil geen nieuwe man in haar leven: "Ik ben er niet klaar voor"
Na negen maanden liep de relatie van realityster Kim Kardashian (41) en komiek Pete Davidson (28) op de klippen. Op maandag 26 september was ze te gast in de Amerikaanse tv-show 'Live with Kelly and Ryan', waarin werd gepolst met wie ze zichzelf ziet daten in de toekomst. Haar antwoord was kristalhelder. "Met absoluut niemand."
Lees verder

Football Talk. Amuzu verlengt bij Anderlecht - Phillip Cocu neemt over bij Vitesse
Francis Amuzu heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd tot 2025, met optie op een extra seizoen. De 23-jarige Amuzu is een jeugdproduct van Anderlecht. De snelle flankspeler met Ghanese roots maakt sinds 2018 deel uit van de A-kern en speelde sindsdien 166 wedstrijden (19 goals, 18 assists).
Lees verder

Belgian Cats treffen Australië in kwartfinale WK
Met of zonder Emma Meesseman: the show must go on, ook voor de Belgian Cats. Bij de loting in Sydney raakte zonet bekend dat de nationale basketbalploeg donderdag om 12.30 uur gastland Australië treft in de halve finale van het WK. De Opals, derde op de wereldranking, stonden in 2018 nog in de WK-finale.
Lees verder

Qatar verplicht burgers dienst te doen als beveiliger bij WK
Qatar heeft honderden burgers, onder wie diplomaten die uit het buitenland moeten terugkeren, opgeroepen voor een verplichte militaire dienst waarbij zij moeten helpen bij de beveiliging tijdens het WK voetbal. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron en documenten.
Lees verder

Nog twee steden in de running: Songfestival gaat volgend jaar door in Liverpool of Glasgow
De kogel is door de kerk, of toch bijna. Nog twee steden maken kans om de organisatie van het Eurovisiesongfestival op zich te nemen: Liverpool en Glasgow. Dat maakte de BBC bekend. In totaal hadden zeven steden zich kandidaat gesteld.
Lees verder