Doorgaan naar hoofdcontent

Historisch: landgenote Febe Jooris (17) knokt zich naar brons, eerste vrouwelijke WK-medaille ooit in tijdrijden

Historisch: landgenote Febe Jooris (17) knokt zich naar brons, eerste vrouwelijke WK-medaille ooit in tijdrijden

Onze landgenote Febe Jooris (17) heeft brons gehaald in de tijdrit bij de meisjes juniores. De Oost-Vlaamse perste er een onwaarschijnlijke eindspurt uit en haalde het uiteindelijk met nauwelijks 0.33 seconden voorsprong op een Tsjechische opponente. Xaydee van Sinaey eindigde op een 23ste plaats. Voor België is het de eerste tijdritmedaille ooit bij de vrouwen op een wereldkampioenschap.

Lees verder

Weinig zin in Nations League, wel in het WK: de Rode Duivels blazen met lange tanden verzamelen in Tubeke

De dertig geselecteerde Rode Duivels meldden zich allemaal in het nationaal oefencentrum in Tubeke, maar veel zin hebben ze er niet in. Tenminste, niet in de Nations League. Wel in het WK, dat straks volgt. Dus doen ze toch maar hun best.

Lees verder

Eddy Planckaert verloor achttien kilo in drie maanden tijd: "Enkel nog groenten"

Wie dezer dagen Eddy Planckaert (64) ziet, zal merken dat de ex-wielrenner er een stuk lichter uitziet. "Ik verloor achttien kilogram in drie maanden tijd", zegt Planckaert zelf in een interview met Dag Allemaal. "Na een bezoekje aan de dokter at ik enkel nog groenten".

Lees verder

De leerling neemt over van de leermeester: Miron Muslic moet Cercle Brugge onderin weg krijgen na ontslag Thalhammer

Exit Dominik Thalhammer bij Cercle Brugge. De vorig seizoen zo succesvolle Oostenrijker betaalt nu al het gelag voor de magere 6 op 27. Aan zijn landgenoot en assistent Miron Muslic om beter te doen. Maar wie is deze Oostenrijker met Bosnische roots nu eigenlijk?

Lees verder

Dimitri Van den Bergh reageert voor het eerst na paniekaanvallen: "Ik heb de voorbije week wat meegemaakt"

Dimitri Van den Bergh (PDC 14) heeft een moeilijke periode achter de rug, met paniekaanvallen tijdens en na de German Darts Open. Hij maakte, na platte rust en zonder trainingen, zijn comeback op de World Series of Darts maar verloor zijn eerste partij. Na afloop reageerde hij voor het eerst op zijn fysieke problemen. "Het komt wel goed", aldus de Antwerpenaar.

Lees verder

Mathieu van der Poel oogt wel heel ontspannen voor WK, waar eerst de Mixed Relay wacht: "Het is gewoon hard trappen"

Zondag is hij een van dé te kloppen mannen, maar Mathieu van der Poel komt woensdag ook al in actie op het WK wielrennen. Dan rijdt hij de Mixed Relay.

Lees verder

Drama voor Jens Verbrugghe: Belgische WK-outsider ziet tijdritfiets afgekeurd worden, kansen op medaille gaan in rook op

Drama voor Jens Verbrugghe. Onze landgenoot moest zijn tijdrit bij de junioren plots met een Ridley-fiets aanvatten, terwijl hij normaal op een Lapierre rijdt. Zijn eigen fiets werd namelijk afgekeurd wegens een te grote versnelling.

Lees verder

Twijfel over Dedryck Boyata bij Rode Duivels

Van de 30 Rode Duivels die zich gisteren in Tubeke meldden, bestaat er alleen twijfel over Dedryck Boyata. De verdediger van Club Brugge heeft lichte hinder van een blessure. Hij wordt vandaag verder opgevolgd.

Lees verder

Tweede keer 'God Save the King': na Zoë Backstedt wint ook Joshua Tarling WK-tijdrit bij junioren, Marivoet haalt top tien

De Welshman Joshua Tarling heeft zich dinsdag tot wereldkampioen tijdrijden bij de junioren gekroond. Duarte Marivoet was de beste Belg op de achtste plaats. Jens Verbrugghe, een medaillekandidaat, werd pas 26e maar kende pech want hij moest met een reservefiets aan de slag.

Lees verder

3X3 Team Antwerp zit vast in Puerto Rico

Team Antwerp, nummer vier van de wereld, heeft in Puerto Rico de tweede dag van Turismo-DRD San Juan Challenger 2022 niet kunnen afwerken. Het eiland werd getroffen door een tropische storm waardoor FIBA het toernooi moest afgelasten.

Lees verder

Hoe zou het nog zijn met… Elos Elonga Ekakia, ooit nog kampioen met Anderlecht? "Ik ben blij dat ik nog leef"

Bij Club Brugge gespeeld, kampioen met Anderlecht, in beeld bij Tottenham: het leven lachte Elos Elonga Ekakia toe. De Congolese spits genoot met volle teugen, tot hij een auto-ongeluk had, in coma belandde en zijn carrière voorbij was. Met veel geluk kan hij het 22 jaar later – hij is nu 48 – navertellen. "Want ik was zo goed als dood."

Lees verder

Bankzitter Holzhauser als exponent van een hecht Leuvens collectief: "Hoe kan je gefrustreerd zijn als je vierde staat?"

Het meest uitgesproken toonbeeld van het huidige succes van OH Leuven? Dat is misschien wel Raphael Holzhauser. Niet omdat de Oostenrijker de ploeg op zijn eentje draagt – verre van –, maar omdat hij als invaller nog altijd gemotiveerd blijft en belangrijk is. Dat de hele kern kwalitatief en betrokken is, lijkt de sterkte van de huidige nummer vier in de Jupiler Pro League.

Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Hans Vanaken: "Kritiek leg ik naast me neer. Ik heb me al genoeg bewezen"

De 18-jarige Zeno Debast is momenteel uitblinker bij een wisselvallig Anderlecht, Hans Vanaken bleef bij Club Brugge en de kapitein is er - zoals altijd - bepalend in de Jupiler Pro League én in de Champions League. Nu zitten deze twee toppers uit de Belgische competitie bij de Rode Duivels en blikken ze vandaag vooruit op de laatste twee groepswedstrijden in de Nations League, waarin ze allebei hopen op speelminuten. Volg hier LIVE hun persconferentie om 10u30.

Lees verder

Stevige versterking voor Tadej Pogacar: Adam Yates ruilt INEOS Grenadiers voor UAE Team Emirates

Adam Yates stapt van INEOS Grenadiers over naar UAE Team Emirates. De 30-jarige Brit ondertekent er een contract voor drie seizoenen.

Lees verder

Vijf vragen over de afgekeurde tijdritfiets van junior Jens Verbrugghe: "In de ideale wereld hadden we dit gezien"

De uitstekende achtste plaats van eerstejaars Duarte Marivoet-Scholiers op het WK tijdrijden voor jongens-juniores werd overschaduwd door wat medaillekandidaat Jens Verbrugghe overkwam. De zoon van ex-bondscoach Rik zag vijf minuten voor de start zijn fiets afgekeurd worden en moest zijn tijdrit met een voor hem vreemd vehikel afwerken. Frederik Broché, technisch directeur van Belgian Cycling, probeert te duiden.

Lees verder

Als Wout van Aert over Australische wegen vlamt, dan sneuvelen de KOM's op Strava

Een nieuwe dag in Wollongong, een nieuw trainingsritje voor Team Belgium. En het was er eentje om in te kaderen.

Lees verder

Gestopte Tom Dumoulin is opvallende aanwezige op het WK in Wollongong: "De tickets waren geboekt..."

Hij zou er normaal afscheid nemen als renner, maar Tom Dumoulin is nu als toerist afgezakt naar Australië.

Lees verder

Zeno Debast is fier om Rode Duivel te zijn: "Ik kijk op naar iedereen, maar Kevin De Bruyne is van een enorm niveau"

Daar zat hij dan. Zijn tweede dag als Rode Duivel en meteen contact met de pers. Zeno Debast (18) doorstond de test met verve.

Lees verder

Hans Vanaken draait de knop om bij Rode Duivels: "De kritiek van Van der Vaart leg ik naast me neer"

De 3-0-nederlaag op Standard is verteerd. Hans Vanaken (30) draaide bij de Rode Duivels de knop op en maakt zich op voor de duels met Wales en Nederland. De middenvelder heeft nog een eitje te pellen met de Hollandse analist Rafael Van der Vaart die na de heenmatch zei: "Die kan er helemaal niets van."

Lees verder

Na Evenepoel wordt ook Bauke Mollema aangevallen door een ekster tijdens WK-voorbereiding

Even een schrikmomentje voor Bauke Mollema. De Nederlander werd, net als eerder al Remco Evenepoel, tijdens een trainingsritje aangevallen door een ekster.

Lees verder

Yanina Wickmayer kruipt door oog van de naald in dubbelspel in Seoel

Yanina Wickmayer heeft zich dinsdag op het WTA-toernooi in het Zuid-Koreaanse Seoel (hard/251.750 dollar) geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel.

Lees verder

"Hij is het licht aan het einde van de tunnel": uit Italië komt goed nieuws over Romelu Lukaku

Geen Romelu Lukaku in de selectie van de Rode Duivels voor de komende Nations League-wedstrijden. De Belgische topschutter aller tijden is bij Inter al een tijdje out met een blessure aan het bovenbeen. Maar in Milaan leven ze op hoop.

Lees verder

Wayne Rooney wisselt ploegmakker van Christian Benteke na vermeend racisme: "Dat is het ergste woord ter wereld"

Heisa in de MLS. Tijdens de wedstrijd tussen DC United en Inter Miami haalde Wayne Rooney - de trainer van de thuisploeg - zijn aanvaller Taxiarchis Fountas naar de kant na vermeend racisme aan het adres van bezoeker Damian Lowe.

Lees verder

Deze grote namen (met zes Belgen) komen naar ons land voor de Belgian Darts Open in Wieze

Komend weekend ligt het kloppend hart van de dartswereld in ons land. In de Oktoberhallen van Wieze wordt van vrijdag tot zondag gestreden om de Belgian Darts Open.

Lees verder

Belgian Cats op hun tweede WK: "België heeft een naam. Nu kennen de grote landen ons wél"

Niet enkel de Belgische wielertoppers zijn uitgezwermd richting Australië voor hun WK. In de nacht van woensdag op donderdag beginnen de Belgian Cats aan hun WK. Wat staat er op het spel? De gids met dienst is wereldtopper Emma Meesseman. "Uit mijn mond zal je het woord medaille niet horen."

Lees verder

Zaak Propere Handen uitgesteld na vraag voor bijkomend onderzoek van verschillende advocaten (maar dat was te verwachten)

De zaak tegen de 56 verdachten na Operatie Propere Handen in ons Belgische voetbal is uitgesteld nadat verschillende advocaten bijkomend onderzoek hebben gevraagd. De 56 plus één vennootschap moesten deze week normaal voor de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling komen. Dat betekende de laatste kans voor alle partijen om extra onderzoek te vragen en een (onbepaald) aantal heeft dat dus ook gedaan.

Lees verder

Interlandbreak dit weekend, maar Westerlo komt als enige eersteklasser wél in actie

Omdat de Rode Duivels donderdag tegen Wales en zondag tegen Nederland spelen, ligt de competitie in de Jupiler Pro League een weekje stil. Alleen Westerlo komt dit weekend in actie, als enige eersteklasser. In de vijfde ronde van de Beker van België trekken de Kemphanen zondag (16.00u) naar Aalst.

Lees verder

European Open 2022 in Antwerpen krijgt met Andy Murray al derde grandslamwinnaar over de vloer

Na de al eerder aangekondigden Stan Wawrinka (Australian Open 2014, Roland Garros 2015, US Open 2016) en Dominic Thiem (US Open 2020) wordt Andy Murray (US Open 2012, Wimbledon 2013 en 2016) de derde grand slam-winnaar die dit jaar aan de European Open (16-23 oktober) deelneemt.

Lees verder

Naturalisatie van Sandy Walsh (KV Mechelen) tot Indonesiër officieel goedgekeurd

Goed nieuws voor Sandy Walsh. De rechtsachter van KV Mechelen heeft nu echt bijna de Indonesische nationaliteit beet. Walsh is een Nederbelg met een Iers-Engelse vader en een Indonesisch-Zwitserse moeder en droomt al lang van de Indonesische nationale ploeg.

Lees verder

Qatar lijkt nog lang niet klaar om massa fans te ontvangen: exact twee maanden voor WK zijn fandorpen nog bouwwerven

Er lijkt nog heel wat te moeten gebeuren vooraleer Qatar honderdduizenden fans kan ontvangen voor het Wereldkampioenschap voetbal. Twee maanden voor de openingswedstrijd lijken de fandorpen nog heuse bouwwerven te zijn.

Lees verder

KBVB plant feestelijke 'uitwuifmatch' Rode Duivels tegen Wales: afterparty met WK-lied, huldiging voor Kompany, Vermaelen en Dembélé

De Belgische voetbalbond (KBVB) zal donderdag in het Koning Boudewijnstadion voor de Nations League-wedstrijd tegen Wales voormalig internationals Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé huldigen. De bond brengt tegen Wales de WK-sfeer al helemaal in het stadion. Het wordt de laatste match van de Duivels op Belgische bodem voor het WK in Qatar (20 november-18 december). Na de match brengt Oscar and the Wolf de afterparty op gang met een liveversie van het officiële WK-lied Warrior.

Lees verder

FIA maakt kalender voor 2023 bekend: GP van België vlak voor de zomerstop

De FIA heeft na goedkeuring door de World Motor Sport Council de F1-kalender voor 2023 officieel bekendgemaakt. De F1-kalender 2023 telt een recordaantal van 24 races.

Lees verder

UEFA weert Rusland ook van EK voetbal in 2024

Rusland lijkt nog niet meteen terug te keren in het internationale voetbal. Het land wordt door de UEFA niet opgenomen in de loting voor de kwalificatieronde voor het EK in 2024. Dat heeft de Russische voetbalbond dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Debuut van Gumuskaya bij de beloften van Westerlo

Muhammed Gumuskaya, de 21-jarige Turkse middenvelder die in augustus de overstap maakte van Fenerbahçe en een contract bij Westerlo tekende voor vier seizoenen, debuteerde bij de beloften van Westerlo.

Lees verder

Het is een beetje onwezenlijk, maar voetbalicoon Ronaldinho is in België: "Mijn tweede keer hier"

Ronaldinho is in België. De Gouden Bal van 2005 speelt woensdagavond mee in de Ghelamco Arena de Circus Cup, een galamatch tussen oud-spelers van AA Gent en Standard, met onder meer Gunther Schepens, Nicolas Lombaerts, Ahmed 'Mido' Hossam en Jelle Van Damme.

Lees verder

Antwerpse jeugdvrienden Ilias Sebaoui (Beerschot) en Ismael Saibari (PSV) ploegmaats bij U23 van Marokko: "Echt leuk om nog eens samen op het veld te staan"

Ilias Sebaoui (20) en Ismael ­Saibari (21) vertoeven momenteel in Rabat, de hoofdstad van Marokko. De twee jonge Antwerpenaars spelen deze week twee oefeninterlands met de beloften van Marokko. Ze dromen stiekem al van het Marokkaanse A-elftal.. al blijft ook de deur van de Rode Duivels op een kier staan.

Lees verder

Mathieu van der Poel wil niet naar één, maar twee keer goud: "Annemiek van Vleuten maakte me warm voor mixed relay"

Zelf had Mathieu van der Poel zich eigenlijk alleen maar op de wegrace gericht van de WK wielrennen, totdat tot hem doordrong dat er nog een gouden plak te verdienen was. Woensdagochtend om 6.20 uur Nederlandse tijd kan Oranje, na de wereldtitel van Ellen van Dijk op de tijdrit, tijdens de mixed relay beslag leggen op het tweede goud in het Australische Wollongong. Met wellicht een sleutelrol voor Van der Poel op het onderdeel dat nog altijd een bijrol heeft op dit mondiale podium.

Lees verder

Oekraïense voetballegende schenkt Robert Lewandowski geel-blauwe aanvoerdersband, waarmee Poolse kapitein zal aantreden op WK in Qatar

Robert Lewandowski heeft dinsdag nogmaals zijn steun betuigd aan Oekraïne. De aanvoerder van Polen kondigde op Instagram aan dat hij een geel-blauwe aanvoerdersband zal meenemen naar het WK in Qatar (20 november-18 december).

Lees verder

"Charles, I love you, je t'aime!": Eden Hazard dolt met populaire De Ketelaere voor training Rode Duivels

Wat er ook gebeurt in zijn carrière, Eden Hazard (31) verliest zijn goed humeur niet. Voor de training van de Rode Duivels dolde de aanvaller van Real Madrid dinsdagavond met Charles De Ketelaere.

Lees verder

Jos Verlooy gaat voor vierde titel op rij op BK jumping

Woensdag start in Lanaken het BK jumping. Zaterdag kennen we de nieuwe Belgische kampioen. Jos Verlooy (26) uit Grobbendonk won de voorbije drie jaar telkens goud. "Ludo Philippaerts werd al zesmaal Belgisch kampioen en ik wil zijn record aanvallen. Het is zelfs al een beetje gelukt, Ludo won nooit driemaal na elkaar. Ik heb dus al een record te pakken", zegt hij.

Lees verder

Pijnlijk vertrek bij Benfica zit diep bij Jan Vertonghen: "Moeilijkste beslissing die ik als voetballer én als mens heb moeten nemen"

De transfer van Jan Vertonghen van Benfica naar Anderlecht was er bijna niet gekomen. De 35-jarige verdediger heeft begin deze maand de moeilijkste beslissing uit zijn leven moeten nemen. "Het deed écht pijn", vertelde een zichtbaar geëmotioneerde Vertonghen in een gesprek met VTM.

Lees verder

Na omzwervingen in Polen en Malta is Skender Loshi in Dessel beland: "Virton? Ligt dat niet helemaal tegen de Luxemburgse grens?"

Neen, dit was niet het seizoensbegin dat Dessel Sport in gedachten had. Vorig jaar speelden de groen-witten nog mee in de eindronde, maar dit seizoen lukt het amper om aan punten te geraken. "Vrijdag tegen Virton hopen we eindelijk aan het seizoen te starten", weet nieuwkomer Skender Loshi (23).

Lees verder

Vince The Prince vs. Zelfzekere Zeno: hebben de Rode Duivels eindelijk hun troonopvolger voor Kompany te pakken?

De verdediger voor de toekomst. Zeno Debast (18) is nog maar net Rode Duivel, maar wordt nu al de troonopvolger van Vincent Kompany genoemd. Natuurlijk is het nog vroeg voor zo'n vergelijking, maar er vallen nu eenmaal parallellen te trekken tussen de twee Anderlecht-producten. Wij wegen de kwaliteiten van Debast alvast even af tegenover die van de 17-jarige Kompany. "Het is een eer om vergeleken te worden met Vincent."

Lees verder

Sponsors Rode Duivels boycotten massaal WK voetbal in Qatar

Fans van de Rode Duivels die via een sponsor van de voetbalbond naar het dure WK in Qatar wilden, mogen het vergeten. Een rondvraag leert dat niemand van de veertien hoofdsponsors van de Rode Duivels klanten naar Qatar zal uitnodigen.

Lees verder

Na winst in Turnhoutse derby trekt KSV Oud-Turnhout volgend weekend naar buren uit… Oud-Turnhout: "De derby tegen Oosthoven leeft echt nu al in het dorp"

KSV Oud-Turnhout heeft de derby's maar voor het uitkiezen dezer dagen. Vorig weekend wonnen de troepen van Rudi Baelus van Hand In Hand Turnhout (HIH) met 5-4. En ook dit weekend wordt het een potje voetbal uit de buurt. "Er ligt een dikke honderd meter tussen onze trainingsvelden en die van Oosthoven."

Lees verder

Nieuwe scheidsrechters­baas Herbert Fandel: "Belgische refs moeten zelfde kansen krijgen als pakweg Duitse"

Herbert Fandel (58) is sinds 1 september de nieuwe voorzitter van het Professional Refereeing Board in België. De Duitser volgt de Engelsman David Elleray op en is een vat vol ervaring. "Bij UEFA was ik verrast dat er de laatste tien à twaalf jaar niet één scheids van België was."

Lees verder

Gewezen wereldkampioen Cadel Evans: "Wout van Aert kan het in elk scenario afmaken"

Wout van Aert wordt wereldkampioen. Voor Mathieu Van der Poel en Michael Matthews. In die volgorde. Zeg dat de enige Australische wereldkampioen op de weg ooit, het gezegd heeft. In 2009 veroverde Cadel Evans in Mendrisio de regenboogtrui. Vandaag is hij ambassadeur van het WK in 'zijn' Australië en voorspelt hij voor ons het WK. "Bij andere renners moet de wedstrijd een bepaalde kant uitgaan, willen ze een kans maken. Van Aert kan elke situatie aan. Hij is nu al de man van het jaar."

Lees verder