Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 september 2022

HIGHLIGHTS. Rode Duivels slikken meteen na rust tegengoal na eerdere treffers De Bruyne en Batshuayi

HLN
HIGHLIGHTS. Rode Duivels slikken meteen na rust tegengoal na eerdere treffers De Bruyne en Batshuayi
De Bruyne en Batshuayi knutselden in België-Wales de eerste twee goals in elkaar, maar meteen na rust zorgde Moore voor de aansluitingstreffer. Kijk hieronder naar alle highlights van de wedstrijd.
Lees verder

"Hij bepaalt gewoon álles. Het is bidden dat er hem niks overkomt": De Bruyne voor de rust grote man in uitzwaaimatch
België - Wales, dat was 45 minuten lang genieten van één speler: Kevin De Bruyne. Een masterclass, heet dat dan al snel. Maar een masterclass was het, hoe De Bruyne nog voor het kwartier heerlijk scoorde en nadien Batshuayi de 2-0 aanbood. En dan had hij nog eens pech met een bal tegen de paal. In de VTM-studio haalden Jan Mulder en Timmy Simons aan de rust de loftrompet boven. Na de pauze werd het allemaal wat minder, scoorde Wales nog de aansluitingstreffer (2-1) en kreeg KDB nog een applauswissel.
Lees verder

De Bruyne grote man voor de rust in uitzwaaimatch: "Hij bepaalt gewoon álles. Het is bidden dat er hem niks overkomt"
België - Wales voor de pauze, dat waren 45 minuten met één speler in de hoofdrol: Kevin De Bruyne. Een masterclass, heet dat dan al snel. Maar een masterclass was het, hoe De Bruyne nog voor het kwartier heerlijk scoorde en nadien Batshuayi de 2-0 aanbood. En dan had hij nog eens pech met een bal tegen de paal. In de VTM-studio haalden Jan Mulder en Timmy Simons de loftrompet boven.
Lees verder

Nederlands parlement wil 100 miljoen voor gratis schoollunch
Als het aan de Tweede Kamer ligt, dan maakt het Nederlandse ministerie van Onderwijs 100 miljoen euro vrij voor gratis lunches op scholen in kwetsbare wijken. Een voorstel van de progressieve partij Volt en de linksliberale regeringspartij D66 kreeg voldoende steun.
Lees verder

Wim Helsen openhartig in 'De allerslimste mens': "Ik heb zoals veel mannen een naam voor mijn geslachtsdeel"
Slechte week voor ex-winnaars van 'De Slimste mens ter wereld'. Na Lieven Scheire moest nu ook Gilles Van Bouwel vroegtijdig de arena van 'De allerslimste mens' verlaten. Zo exceptioneel straf hij dinsdag de finale nog naar zijn hand zette, zo miezerig speelde hij dit keer tegen Bart Cannaerts. Nul goede antwoorden over boogschutter Paul Vermeire, titels van Deus-studio-albums en de Nederlandse auteur Rutger Bregman werden hem fataal. Nieuwkomer Lotte Vanwezemael hield de eer van de dames hoog en won.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Partij kabbelt naar het einde, VAR doet Belgische strafschop teniet
• Rode Duivels - Wales • Heizel (20u45) • Zeno Debast meteen in de basis • Moore kopte Wales terug in de match na eerdere goals De Bruyne en Batshuayi
Lees verder

Zelensky roept Russen op om te protesteren: "Al 55.000 landgenoten gestorven, willen jullie nog meer?"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de Russen opgeroepen om massaal te protesteren tegen de mobilisatie die door het Kremlin afgekondigd werd.
Lees verder

Ondanks alweer geweldige De Bruyne hebben Rode Duivels nog nodige moeite met Wales, Martínez krijgt rood
Zijn staande ovatie in blessuretijd was er één die kon tellen. Geweldig maar ook beangstigend hoe deze Duivels afhankelijk zijn geworden van Kevin De Bruyne. Met twee geniale ingevingen zorgde hij voor de 2-0 bij de pauze, waarna de defensie opnieuw begaf en het na de 2-1 nog lastig werd. De Final Four in de Nations League blijft een verre droom. Zondag moet er met drie goals verschil gewonnen worden in Amsterdam, nadat Nederland met 0-2 won in Polen. Mission impossible.
Lees verder

Ondanks alweer geweldige De Bruyne winnen Rode Duivels zonder overschot van Wales, Martínez krijgt rood
Zijn staande ovatie in blessuretijd was er één die kon tellen. Geweldig maar ook beangstigend hoe deze Duivels afhankelijk zijn geworden van Kevin De Bruyne. Met twee geniale ingevingen zorgde hij voor de 2-0 bij de pauze, waarna de defensie opnieuw begaf en het na de 2-1 nog lastig werd. De Final Four in de Nations League blijft een verre droom. Zondag moet er met drie goals verschil gewonnen worden in Amsterdam, nadat Nederland met 0-2 won in Polen. Mission impossible.
Lees verder

IJsland arresteert vier mannen om verondersteld terroristisch complot
De IJslandse politie heeft vier mannen gearresteerd in een grootschalige operatie die verband houdt met de voorbereidingen van een "terroristische aanslag". De politie zei tevens op negen locaties semi-automatische wapens, waaronder 3D-geprinte wapens, en duizenden rondes munitie in beslag te hebben genomen. De operatie leidt mogelijk tot meer arrestaties, aldus de politie.
Lees verder

ONS RAPPORT. "Luid bezongen door de fans, maar hij mist nog die 'coup de génie'": onze punten voor de Rode Duivels
Dat Kevin De Bruyne - "de baas van de Heizel" - na België-Wales het hoogste punt krijgt, hoeft u niet te verbazen. Maar er duikt ook een opvallende 5 op 10 op in ons rapport. En welke score krijgt debutant Zeno Debast? Ontdek hieronder alle punten van onze Rode Duivels.
Lees verder

Wereldbank-baas na uitschuiver: "Ik ben geen klimaatontkenner"
Wereldbank-president David Malpass benadrukt dat hij gelooft dat klimaatverandering door de mens wordt veroorzaakt. De hoogste baas van de financier voor ontwikkelingssamenwerking kwam onder vuur te liggen om uitlatingen over het milieu.
Lees verder

HIGHLIGHTS. De knappe goal van De Bruyne, stevige fout op Hazard en tegentreffer van Wales
De Bruyne en Batshuayi knutselden in België-Wales de eerste twee goals in elkaar, maar meteen na rust zorgde Moore voor de aansluitingstreffer. Verder kwamen de bezoekers niet. Herbeleef hieronder alle highlights van de wedstrijd.
Lees verder

BEKIJK. Bondscoach Martínez pakt rood in blessuretijd en wordt in Nederland vervangen door Henry: "Spelers een etentje betalen"
Rood vond hij het zelf niet. Geel misschien wel. Roberto Martínez pakte in blessuretijd van België-Wales rood nadat de bondscoach de bal even bijhield. "De aanvoerder heeft me gezegd dat ik de spelers nu een etentje moet betalen." Thierry Henry zal zondag tegen Nederland op de bank zitten.
Lees verder

BEKIJK. Bondscoach Martínez pakt rood in blessuretijd: "Spelers een etentje betalen"
Opvallend: in blessuretijd van België-Wales slikte bondscoach Roberto Martínez een rode kaart. Na een tackle van Meunier op counter van Wales ging de bal buiten. Die rolde tot bij Martínez. De Spanjaard wipte het leer op met de tip om hem dan even bij zich te houden. Niet naar de zin van scheidsrechter Ali Palabiyik, die de bondscoach trakteerde op een rood karton. Martínez riep de Turk nog wat na, maar moest onherroepelijk naar binnen. Assistent Thierry Henry maakte dan maar de laatste minuten vol voor de dug-out van de Rode Duivels.
Lees verder

"Follow the leader, heren Duivels": onze chef voetbal zag De Bruyne helft lang als de cocktailshaker van de nationale ploeg
Op het ritme van De Bruyne - geregeld duwde hij het gaspedaal in. Met alle gevolgen vandien. Een goal, een assist, een schot tegen de paal... Follow the leader, heren Duivels.
Lees verder

Zeker 34 migranten verdronken bij scheepsongeluk voor Syrische kust
Bij een scheepsongeluk in de buurt van de Syrische kustplaats Tartous zijn minstens 34 migranten om het leven gekomen. Zeker twintig anderen zijn in het ziekenhuis beland, meldt het Syrische staatspersbureau Sana.
Lees verder

REACTIES. Hazard: "Als ik in Qatar blessurevrij ben, weet ik dat ik veel kan bijbrengen"
Opdracht volbracht voor de Rode Duivels, in de Nations League tegen Wales (2-1). "Als wíj dat willen, zijn we goed", zei aanvoerder Eden Hazard na een uitstekende eerste helft, maar uitblinker Kevin De Bruyne zag toch nog wel wat werkpunten. Debutant Zeno Debast blikte dan weer tevreden terug op zijn vuurdoop.
Lees verder

Extra file verwacht op viaduct van Merksem door noodherstelling van brugvoeg
Op het viaduct van Merksem van de Antwerpse ring belooft de ochtendspits extra moeilijk te worden. Een aannemer voert in de richting van Nederland een noodherstelling uit aan een brugvoeg, waardoor mogelijk drie van de vier rijstroken ingenomen zullen moeten worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Hoe lang de werken en de bijhorende hinder zullen duren, is nog niet bekend.
Lees verder

Oranje struikelt niet over Polen en begint zondag in zetel aan 'Derby der Lage Landen'
Geen inhaalrace voor Oranje zoals in juni, toen ze in de Kuip een 0-2 moesten ophalen tegen Polen. Neen, in Warschau greep Nederland al van bij de eerste minuut Lewandowski en co bij de keel.
Lees verder