Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 september 2022

Hier werkte Toon (38) in de supermarkt, in Tel Aviv vond hij de liefde en werd hij reisgids: “Ik ken het land al be...

HLN
Hier werkte Toon (38) in de supermarkt, in Tel Aviv vond hij de liefde en werd hij reisgids: "Ik ken het land al beter dan de doorsnee Israëli"
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Mechelaar Toon Van Rompay (38) had nooit de intentie om te emigreren, maar de liefde besliste daar anders over. Na ruim een jaar reizen, settelde hij zich in november 2017 aan de rand van een van de duurste steden ter wereld: Tel Aviv in Israël.
Lees verder

Zijn de vouwbare telefoons van Samsung hun geld waard? "Het scherm is zo flexibel dat je snel een vouwrand krijgt"
De vouwbare smartphones van Samsung, de Galaxy Flip en Galaxy Fold, zijn aan hun vierde generatie toe. Hoe populair zijn deze bijzondere telefoons? Wat zijn de voor- en nadelen van dergelijke toestellen? En zijn ze hun geld waard? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers zoomt in op deze modellen.
Lees verder

Noorse politie is op zoek naar nieuwe verdachte schietpartij Gay Pride in Oslo: "Hij vluchtte naar het buitenland"
De Noorse politie heeft vrijdag een internationaal opsporingsbericht verspreid voor een nieuwe verdachte van de schietpartij waarbij eind juni in Oslo twee doden vielen tijdens de Gay Pride. De man, een Noorse burger van rond de 40 jaar oud die al bekendstond bij de politie, wordt verdacht van "medeplichtigheid bij terroristische daden", zo heeft een hoge officier van de politie van Oslo, Børge Enoksen, op een persconferentie gezegd.
Lees verder

Mascara van 9 euro en eentje van 3 euro (!) uit Kruidvat worden bejubeld op sociale media: "Zó goed"
Een virale trend op sociale media waaide alweer over naar ons land. Onderwerp: twee mascara's. Eentje van het merk Essence, verkrijgbaar bij Kruidvat, en eentje van Covergirl vliegen razendsnel over de toonbanken. Het geheim? Hun prijskaartje gecombineerd met hun verrassende kwaliteit.
Lees verder

Deze mascara's van minder dan 10 euro gaan viraal op sociale media. "Wauw, dit kan ik niet geloven"
Een virale trend op sociale media waaide alweer over naar ons land. Onderwerp: twee mascara's. Eentje van het merk Essence, verkrijgbaar bij Kruidvat, en eentje van Covergirl vliegen razendsnel over de toonbanken. Het geheim? Hun prijskaartje gecombineerd met hun verrassende kwaliteit.
Lees verder

Goudprijs zakt naar laagste niveau sinds april 2020
De goudprijs is vrijdag gezakt tot het laagste niveau in meer dan twee jaar. De waardedaling van het edelmetaal, die al twee weken duurt, volgt op de reeks van renteverhogingen door centrale banken wereldwijd om de inflatie af te koelen. Waardepapier aan vaste rentes wordt daardoor aantrekkelijker voor beleggers dan investeren in goud. Ook andere edelmetalen als zilver, platina en palladium daalden in prijs.
Lees verder

Jumbo-baas Frits van Eerd zet tijdelijk stap opzij na verdenking witwasonderzoek
Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als algemeen directeur van de Nederlandse supermarktketen Jumbo. Dat heeft hij beslist "na zorgvuldig overleg" met zijn familie en de Raad van Commissarissen. Van Eerd werd vorige week opgepakt in een groot witwasonderzoek.
Lees verder

Slechte timing van maaltijden kan slechte invloed op je mentale gezondheid hebben, blijkt uit studie
De interne lichaamsklok en stemming van mensen die nachtwerk doen, worden sterk beïnvloed omdat ze wakker zijn wanneer ze horen te slapen. Die mensen hebben ook 25 tot 40 procent meer risico op depressies of angststoornissen. Uit een nieuw onderzoek blijkt nu dat het beperken van maaltijden tot overdag, je mentale gemoedstoestand ten goede kan komen.
Lees verder

VIDEO. De weekenddilemma's van controversieel journaliste Valérie Lempereur: "Mijn vast ritueel? Soep maken"
Tussen mijn pistolet vind je steevast... "Kaas", antwoordt Nederlands journaliste Valérie Lempereur (59) snel. Wat haar vaste weekendritueel is? "Soep maken." Maar hoe doorsnee Valéries antwoorden ook mogen zijn, zo uniek (en controversieel) was haar leven al.
Lees verder

Eline (24) vindt koper voor haar foutief bestelde wagen: Van Mossel wil een van haar twee Kia's overnemen
Goed nieuws voor Eline Loyaerts, die in augustus per abuis twee wagens bestelde in plaats van slechts een. Eén dag nadat ze haar verhaal deed, wil Garage Van Mossel de afgestudeerde psychologe een reddingsboei toewerpen en een van de twee Kia Nito's over te nemen aan aankoopprijs. Tot opluchting van Eline, die daarmee meer dan 32.000 euro recupereert.
Lees verder

Ook bekend Vlaanderen worstelt met de stijgende energieprijzen: "De kinderen douchen nog maar één keer per week"
De torenhoge energiekost zorgt voor stress en onzekerheid in de Vlaamse huiskamers. Ook heel wat BV's moeten tegenwoordig hun best doen om de eindjes aan elkaar te knopen, zo is te lezen in 'Dag Allemaal'. Enkele bekende koppen vertellen hoe zij de komende maanden zullen besparen. "De armoede uit mijn jeugd, de trucjes om te besparen... Ik zie dat allemaal terugkomen", zegt acteur Dominique Van Malder (46). "De mensen gaan in opstand komen, wacht maar. En ik zal op de eerste rij staan."
Lees verder

James Corden en Kim Kardashian maken parodie van 'House of the Dragon': "Ze is een echte bitch"
De spin-off 'House of the Dragon' is een schot in de roos. Na amper een aflevering raakte al bekend dat de reeks groen licht krijgt voor een vervolg. Ook 'The Late Late Show'-presentator James Corden (44) en de Kardashians liften graag mee op het succes en maakten een humoristische parodie: 'De Targhasians'. "Heb je mijn drakenei gebroken?"
Lees verder

Iraanse politie verbiedt betogingen na dood van 22-jarige vrouw: "Al 36 demonstranten kwamen om het leven"
Het Iraanse leger heeft demonstranten die sinds een week de straat op gaan krachtig gewaarschuwd de veiligheid van het land niet in gevaar te brengen. "We zullen niet toestaan dat de vijand misbruik maakt van de situatie." De geheime dienst waarschuwde ook voor deelname aan "illegale bijeenkomsten".
Lees verder

Bijna 5.000 wietkoekjes aangetroffen in Nederlandse bakkerij
Bij een inval in een bakkerij in de buurt van Rotterdam heeft de Nederlandse politie duizenden 'spacekoekjes' gevonden. De bakkerij leverde brood aan tal van andere bakkerijen. Als bijverdienste draaiden de eigenaars blijkbaar ook softdrugs in koekjes.
Lees verder

Fietser komt om het leven op zwart kruispunt in Oostakker na aanrijding met vrachtwagen
Op de Antwerpsesteenweg is vrijdagnamiddag een fietser om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Volgens getuigen zou het gaan om een dodehoekongeval. Het ongeval gebeurde vlakbij de plaats waar Nikita om het leven kwam.
Lees verder

Uitspraken van Berlusconi over Poetin die tot oorlog gedwongen zou zijn, leiden tot ophef
Voormalig premier Silvio Berlusconi heeft in de aanloop naar de parlementsverkiezingen in Italië voor ophef gezorgd met uitspraken over Vladimir Poetin. De 85-jarige politicus zei gisteren in een televisie-interview dat de Kremlinleider gepusht werd om Oekraïne binnen te vallen.
Lees verder

Multimiljonair Kris Jenner 'vergeet' dat ze een luxe appartement in Beverly Hills bezit
Realityster Kris Jenner (66), de moeder van de Kardashians, zorgt voor verbazing bij kijkers én haar eigen dochter Khloé (38) nu dat ze "eigenlijk is vergeten" dat ze nog een appartement bezit in Beverly Hills. Dat is te zien in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'The Kardashians', die sinds gisteren op Disney+ staat. Ze gebruikt haar 'condo' nauwelijks.
Lees verder

Daar is de herfst! Van taupe tot chocoladebruin: dit seizoen scoor je met een bruine handtas
Vorig jaar zagen we de eerste bruine tinten al voorzichtig in de najaarcollecties verschijnen. Maar dit jaar stoot bruin het klassieke zwart definitief van de troon. De tint is nét dat tikje warmer, minstens even stijlvol en schittert werkelijk in al zijn schakeringen. Van taupe, tot cognac en kastanjebruin: dit zijn 15 onmisbare handtassen in de mooiste trendenkleur van de herfst.
Lees verder

Aantal Russen die naar Finland vluchten, verdubbeld sinds begin mobilisatie
Het aantal Russen die de grens met Finland hebben overgestoken, is sinds de aankondiging van de gedeeltelijke mobilisatie verdubbeld. Dat heeft de Finse grenswacht vrijdag meegedeeld. Ook andere buurlanden zoals Kazachstan, Armenië en Georgië maken gewag van meer Russen die het land binnenkomen.
Lees verder

Nieuw hoofdstuk in Pogba-soap: gearresteerde Mathias slingert reeks tweets over Paul de wereld in
Mathias Pogba mag dan gearresteerd zijn, dat weerhoudt er hem niet van met verse beschuldigingen aan het adres van zijn broer Paul te komen. De Juventus-middenvelder zou zich omringen met criminelen die meerdere bekenden zou hebben hebben aangevallen en neergeschoten.
Lees verder