Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 september 2022

Hete namiddag verwacht in Brugge: Burgerplatformen plannen actie tijdens topoverleg over Ventilus, ministers en 25 bu...

HLN
Hete namiddag verwacht in Brugge: Burgerplatformen plannen actie tijdens topoverleg over Ventilus, ministers en 25 burgemeesters zitten vanaf 14 uur bijeen
Om 14 uur is er aan de ambtswoning van de gouverneur in Brugge een topoverleg over Ventilus gepland. De 25 betrokken West-Vlaamse burgemeesters kijken er de Vlaamse ministers in de ogen. De burgerplatformen nodigden de betrokken burgemeesters vorige week al uit voor een presentatie en plannen vandaag een vreedzame actie.
Lees verder

Heeft een relatie met een (veel) jongere partner ooit kans op slagen? "Het kan ook verrijkend werken"
Voor de achtste keer zette Leonardo DiCaprio (47) zijn vriendin aan de deur eens ze de leeftijd van 25 jaar had bereikt. De acteur datete in het verleden enkel vrouwen van minstens tien jaar jonger. Waarom zijn jonge veulens zo aantrekkelijk voor sommigen? Relatietherapeute Sarah Hertens geeft twee redenen, en verheldert wanneer een relatie met zo'n groot leeftijdsverschil een kans maakt. "Het gaat voor de oudere partner om meer dan egostreling."
Lees verder

"Veel sollicitanten pikken in september de draad weer op": is dit een productieve maand voor jobhunters?
Volgens het Nederlandse carrièreplatform House of Ambition is september dé sollicitatiemaand van het jaar. Maar is dat ook zo in België? We vroegen het aan Vivian Roks, strategisch adviseur bij Randstad, en William Visterin, hoofdredacteur van Jobat.be.
Lees verder

PostNL start voorverkoop cryptopostzegel
PostNL is gestart met de voorverkoop van de allereerste Nederlandse cryptopostzegel. De reguliere verkoop start op 22 september. De cryptopostzegel kost 9,05 euro per stuk.
Lees verder

Huis van Lize Feryn te koop in Gent: "Mijn zusjes en ik hebben hier zo graag gewoond"
Actrice Lize Feryn (29) is oorspronkelijk van West-Vlaanderen, maar de actrice heeft een tijdlang in Gent gewoond, in een huis dat haar mama zelf verbouwd heeft. Dat stulpje – dat niet minder dan zes slaapkamers telt – staat nu te koop voor 495.000 euro.
Lees verder

"Ik ben er even niet goed van": zo ontdekken de kandidaten van 'Blind getrouwd' dat ze gaan trouwen
Wie met wie gaat trouwen, blijft nog even geheim. Maar dát ze gaan trouwen, dat kwamen de deelnemers een maand voor hun huwelijk te weten. Nietsvermoedend gingen ze in twee groepen naar VTM voor een laatste gesprek met de experten, niet wetende dat ze toen al het verlossende nieuws zouden krijgen.
Lees verder

Sylvie Meis doet verrassende onthulling: "Mijn man en ik wonen niet samen, we zien elkaar enkel in het weekend"
Een uitbundig huwelijk? Daar zei Sylvie Meis (44) geen nee tegen. Samenwonen daarentegen, slaat ze liever af. In de YouTubereeks 'Open Kaart' onthulde de presentatrice dat ze niet onder hetzelfde dak woont met haar man Niclas Castello (44). Sterker nog, het koppel woont niet eens in hetzelfde land. Zijn thuisbasis is in Zwitserland, zij woont in het Duitse Hamburg. "We zien elkaar meestal in het weekend of op vakantie."
Lees verder

Hackers sturen alle taxi's in Moskou naar dezelfde plek waardoor gigantische file ontstaat
Hackers hebben alle taxi's in Moskou naar dezelfde locatie gestuurd. Het gevolg? Een gigantische file in de Russische hoofdstad. Op beelden is een ellenlange rij taxi's te zien.
Lees verder

Duurste serie én duurste gok ooit: 'Lord of the Rings'-prequel kostte Amazon al meer dan een miljard
Het is eindelijk zover: vanaf vandaag kunnen 'Lord of the Rings'-fans smullen van de langverwachte prequel 'The Rings of Power' op Amazon Prime Video. Met een prijskaartje van meer dan een miljard dollar is het de allerduurste reeks ooit gemaakt. En meteen ook de duurste gok, want de concurrentie in het genre is moordend nu alle grote streamingsdiensten op de fantasykar zijn gesprongen. Waarom worden we overspoeld door elfen en draken? En wie zal de bovenhand halen?
Lees verder

Bij de gratie van Max: onze F1-volger ziet hoe in Oranjegek Zandvoort met Verstappen zelf maar één man nuchter blijft
Zandvoort? Doodlopende straat doorheen duinen vol rugstreeppadden, recht naar het strand. Vandaar: wat heeft dat oord dan in godsnaam meer dan Francorchamps? Het antwoord: drie letters. M, A en X.
Lees verder

Gratis surfen op de openbare wifi: deze risico's loop je
Op straat, op café of tijdens een tussenstop met de wagen: overal kom je wel een openbaar wifinetwerk tegen. Handig als je snel even de mails wil checken, zeker omdat je op die manier mobiele data bespaart. Maar helemaal zonder gevaar is het niet. Hackers kunnen namelijk gebruik maken van het netwerk om je gegevens te stelen. Mijntelco.be zoekt de gevaren uit en lijst de goedkoopste mobiele abonnementen met veel data op – het ideale, veilige alternatief.
Lees verder

Wat zijn de gevaren van een publiek wifinetwerk? Met deze tips en abonnementen surf je zonder zorgen
Op straat, op café of tijdens een tussenstop met de wagen: overal kom je wel een openbaar wifinetwerk tegen. Handig als je snel even de mails wil checken, zeker omdat je op die manier mobiele data bespaart. Maar helemaal zonder gevaar is het niet. Hackers kunnen namelijk gebruik maken van het netwerk om je gegevens te stelen. Mijntelco.be zoekt de gevaren uit en lijst de goedkoopste mobiele abonnementen met veel data op – het ideale, veilige alternatief.
Lees verder

"Maak de overgang tussen werk en vakantie niet te bruusk": zo blijf je ook zen na je verlof
Met de zomer achter de rug is het voor velen van ons weer alle hens aan dek. Maar je carrière, gezin, huishouden, sociaal leven én hobby's combineren kan best vermoeiend zijn. Dus formuleerde prof. dr. Steven Poelmans, expert neuromanagement, een reeks principes om je brein én je energiebalans in evenwicht te houden. "Als je goede routines inbouwt, maak je de juiste keuzes zonder dat je erbij moet nadenken."
Lees verder

NMBS kijkt tevreden terug op zomer
Na twee moeilijke jaren door corona is spoorwegmaatschappij NMBS tevreden over het aantal reizigers tijdens de voorbije zomervakantie. In het weekend lagen de reizigersaantallen gemiddeld 12 procent hoger dan voor de gezondheidscrisis. In de week lag het aantal reizigers systematisch op meer dan 90 procent van de aantallen van 2019. Onder meer het dit voorjaar ingevoerde Duo Ticket bleek een succes.
Lees verder

LIVE VUELTA. Schiet Merlier vandaag eindelijk raak op licht hellende aankomst?
In de dertiende etappe van de Vuelta krijgen de sprinters weer een kans op succes. De laatste hectometers lopen licht bergop - ideaal voor de echte machtssprinters. Vallen alle puzzelstukjes eindelijk in elkaar voor Tim Merlier? Op deze pagina volgt u de rit op de voet.
Lees verder

800 vluchten geschrapt door staking Lufthansa-piloten, ook annulaties op Zaventem
De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben vandaag voor 24 uur het werk neergelegd. Ongeveer 130.000 passagiers worden getroffen door meer dan 800 geannuleerde vluchten. Ook vanuit Brussels Airport zijn acht vluchten geschrapt.
Lees verder

13-jarig meisje vermist in Gent nadat ouders haar afzetten aan school
In Gent is een meisje van 13 jaar vermist nadat ze donderdagmorgen aan school werd afgezet door haar ouders. Dat meldt de Gentse lokale politie, die een opsporingsbericht heeft verspreid.
Lees verder

Winkelkar gemiddeld 12 procent duurder dan vorig jaar: deze producten zijn felst in prijs gestegen
We betalen gemiddeld 12 procent meer voor onze boodschappen in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop. Zo betaalt een gezin van twee personen maandelijks gemiddeld 48 euro meer dan in 2021. Maar om welke producten gaat het precies?
Lees verder

Fans spotten Jan Vertonghen tijdens fotoshoot met rugnummer 14, straks officialisatie en voorstelling
De kogel lijkt nu echt wel door de kerk: Jan Vertonghen (35) speelt straks voor Anderlecht. De recordinternational (139 caps) werd vanochtend door fans gespot tijdens een fotoshoot met een paars-wit shirt, met rugnummer 14. Later vandaag wordt Vertonghen, die overkomt van het Portugese Benfica, officieel voorgesteld.
Lees verder

LIVE (20u30). Den Dreef uitverkocht voor Noorwegen: Red Flames willen WK-poort openbeuken
Bijna twee jaar geleden kwalificeerden de Flames zich voor het EK. 4-0 tegen Zwitserland. Met die score staan de Belgische vrouwen vanavond op een zucht van kwalificatie voor het WK. Het wordt er weer een voor de geschiedenis in Leuven: voor het eerst is Den Dreef uitverkocht voor een wedstrijd van de Flames.
Lees verder