Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 september 2022

“Het vlees van die slager is rot en komt van dode varkens met aids”: organisatie Road Rock verontschuldigt zich n...

HLN
"Het vlees van die slager is rot en komt van dode varkens met aids": organisatie Road Rock verontschuldigt zich na 'mopje' van Gunther Lamoot
Een mopje van komiek Gunther Lamoot, op het podium van het festival Road Rock in Kuurne, heeft de afgelopen dagen veel teweeggebracht in het dorp. Zelfs in die mate dat de organisatie zich openlijk heeft geëxcuseerd. Lamoot beweerde dat hem 500 euro beloofd was door een lokale slager, om op het podium te zeggen dat zijn concurrent 'vort vlees' verkocht. De komiek mag dan flink wat fans hebben, uit Kuurne lijken die niet meteen te komen.
Lees verder

Austin (20) overleeft als bij wonder 'duizenden' bijensteken: "Het leek alsof hij zwart deken om zijn hoofd, nek en armen had"
Zijn gezicht is helemaal opgezwollen, zijn lichaam is bedekt met duizenden bijensteken. Het is een wonder dat Austin Bellamy überhaupt nog leeft. De 20-jarige jongeman uit de Amerikaanse staat Ohio werd het slachtoffer van een woedende bijenzwerm, maar zal het nog kunnen navertellen.
Lees verder

Geen man overboord voor Evenepoel na valpartij: "Mijn fiets was er erger aan toe dan ik"
Gevallen, maar verder geen man overboord voor Remco Evenepoel na de 12de rit in de Vuelta. Onze landgenoot toonde zich aan de streep op Peñas Blancas opnieuw de beste der favorieten. En die val? "Ach, shit happens."
Lees verder

Tv-interview in kerncentrale Oekraïne wordt plots onderbroken door raketalarm: "We moeten naar de bunker"
De op één na grootste kerncentrale van Oekraïne wordt bedreigd door Russische raketten, zelfs na internationale waarschuwingen voor een nucleaire ramp in Zaporizja. Minstens drie Russische raketten zijn al gespot boven de kerncentrale in Mykolajiv.
Lees verder

Poetin brengt laatste groet aan Gorbatsjov... maar zal begrafenis niet bijwonen
Vladimir Poetin heeft een laatste groet gebracht aan Michail Gorbatsjov. Op beelden is te zien hoe de Russische president sereen zijn voorganger groet en een bos bloemen neerlegt naast de open kist. Opvallend: Poetin zal niet aanwezig zijn bij de begrafenis van Gorbatsjov op 3 september. Volgens het Kremlin past dat niet in de drukke agenda van Poetin. Gorbatsjov werd 91 jaar.
Lees verder

Maar liefst 18.700 aanvragen: TikTokker Jonas van HLN gaat langs op eerste schooldag
Onze TikTokker Jonas van HLN is vanmorgen langsgeweest op een aantal Vlaamse scholen om te zien hoe de eerste schooldag er verliep. Maar liefst 18.700 aanvragen kwamen er deze week binnen na een oproep op ons sociale mediakanaal.
Lees verder

Meer dan 100 beagles gered uit massafokkerij: "Ze hebben ergste van ergste meegemaakt"
In El Cajon, in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië, krijgen meer dan 100 beagles een nieuw leven. Ze maken deel uit van 4000 honden die gered werden van een massafokkerij voor onderzoek in Virginia. Dierenrechtenorganisatie The Humane Society zoekt voor alle honden een zorgzaam baasje. Zo krijgen de beagles eindelijk het leven dat ze verdienen.
Lees verder

Het is eens geen fluwelen doosje: Johnny Depp verstopte ketting voor Kate Moss in zijn achterwerk
Johnny Depp (59) en Kate Moss (48) hadden een relatie van 1994 tot 1998 en waren destijds een veelbesproken koppel. Aan het Britse magazine 'Vogue' vertelde het topmodel nu over het moment waarop ze haar eerste diamanten ketting cadeau kreeg van de acteur. Een minder romantische herinnering dan je zou denken. "Hij vroeg me om eens in zijn achterwerk te kijken en plots trok ik er de ketting uit."
Lees verder

Soe Nsuki is zwanger van een zoontje
Comédienne Soe Nsuki (34) wordt in januari mama van haar eerste kindje. "Ik heb vier maanden niets gepost omdat ik het te druk had met overgeven enzo", schrijft ze bij haar aankondiging op Instagram.
Lees verder

Jan Vertonghen na medische testen aangekomen op Neerpede, contract voor twee jaar ligt klaar
Het lijkt er almaar sterker op dat Jan Vertonghen straks voor Anderlecht speelt. De recordinternational (135 caps) heeft inmiddels zijn medische testen achter de rug, waarna de Rode Duivel naar Neerpede trok en verwelkomd werd door voorzitter Wouter Vandenhaute. De laatste details worden afgehandeld, een contract voor twee jaar ligt klaar.
Lees verder

Derde overlijden aan "longontsteking met onbekende oorsprong" in Argentijnse Tucuman, mogelijk legionella
Een derde persoon is overleden aan een "longontsteking van onbekende oorsprong", gelokaliseerd in een kliniek in Tucuman, in het noordwesten van Argentinië, zo maakten de lokale gezondheidsautoriteiten donderdag bekend.
Lees verder

Bel20 zakt naar laagste peil in bijna twee jaar
De Brusselse beurs is donderdag al voor de vijfde dag op rij gezakt. De Bel20-index daalde daarbij 1,47 procent tot 3.533,13 punten, het laagste peil sinds november 2020.
Lees verder

Aangepaste vaccins Pfizer en Moderna op tijd geleverd voor start Belgische herfstcampagne op 12 september
Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft donderdag het licht op groen gezet voor de aangepaste coronavaccins van Pfizer en Moderna. Die moeten beter werken tegen omikronvariant BA.1. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) zullen ze op tijd geleverd worden voor de start van de herfstvaccinatiecampagne, die begint op 12 september.
Lees verder

Anderlechtenaar in de cel voor doodslag op huisgenoot: "Hij had mijn hond mishandeld"
Mohamed S.D. uit Brussel zit sinds 2 augustus in de cel omdat hij zijn huisgenoot om het leven heeft gebracht. Naar eigen zeggen, handelde S.D. in een vlaag van woede omdat zijn huisgenoot zijn hond had mishandeld. Dat meldt de krant La Capitale. Het Brusselse parket bevestigt dat de man onder aanhoudingsbevel is geplaatst voor doodslag. "Het gerechtelijk onderzoek moet de juiste omstandigheden van het voorval achterhalen", klinkt het.
Lees verder

Gensters uit vuurkorf van buren veroorzaken zware brand: landbouwers snellen te hulp met bluswater
Een passant en enkele landbouwers hebben donderdagnamiddag voorkomen dat een huis in de Tieltstraat in Meulebeke in vlammen opging bij een brand, veroorzaakt door een vuurkorf van de buren. "Makkelijk was het niet maar we slaagden erin om het vuur enigszins tegen te houden", zegt buurtbewoner Danny Sagaert, die ook te hulp snelde. Toch is de schade groot.
Lees verder

Op één na droogste augustus achter de rug: dit weekend plaatselijk onweersbuien, maar die lossen problemen niet op
De warmste augustus sinds het begin van de metingen en ook de op één na droogste. De natuur snakt dus naar water. Dit weekend brengt alvast de eerste buien van september met zich mee. Het zal echter niet overal regenen, vertelt VTM-weerman David Dehenauw aan onze redactie.
Lees verder

Antwerpse snoepwinkel The Munchies haalt snoep uit de rekken voor verstikkingsgevaar
De Antwerpse snoepwinkel The Munchies heeft in overleg met het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) beslist het product 'Jellysnack Assorted Flavors' uit de rekken te halen en terug te roepen. In het snoepgoed zit het niet-toegelaten additief E407 dat in dit geval het product vaster maakt en zo bij kleinere kinderen verstikking kan veroorzaken.
Lees verder

PORTRET. "Als ik voor Anderlecht kies, doet mijn familie me dood": met humor en veel drive kiest "superprof" Jan Vertonghen voor nieuwe grootstad
Het visitekaartje van Jan Vertonghen: recordinternational die op z'n 35ste enkel voor Europese subtoppers had gespeeld. Nooit leek België zijn eindbestemming te worden. Tot de WK-klok in het voordeel van Anderlecht tikte. Maar zal zijn familie hem nog steeds "dood doen", zoals hij twee jaar geleden had voorspeld?
Lees verder

Kinderdagverblijf gesloten op bevel van burgemeester en Agentschap Groeien: "Ernstig bezorgd over veiligheid kinderen"
Agentschap Groeien en de gemeente Schilde hebben sinds vorige week vrijdag kinderdagverblijf Uk & Puk gesloten. Die beslissing werd genomen omdat het agentschap zich ernstige zorgen maakte om de veiligheid van de 25 kinderen die daar opgevangen werden. Het gaat om een tijdelijke maatregel die voorlopig van kracht blijft tot 30 november. "We hebben voor een aantal gezinnen ruimte voorzien binnen onze eigen opvanginitiatieven." Aagje Vanthomme praat in VTM NIEUWS met de burgemeester van Schilde. Volg de uitzending hier live.
Lees verder

Nog drie aankomsten boven, waarvan eentje op 2.500 meter hoogte: de mogelijke valkuilen (of kansen?) voor Evenepoel in tweede Vuelta-helft
Ondanks een schuiver, een nieuwe aankomst bergop overleefd. Met 2'41" voorsprong op Primoz Roglic en 3'03" op Enric Mas behoudt Remco Evenepoel zijn mooie kloof in deze Vuelta. Toch zijn er nog vraagtekens. Hoe reageert het lichaam van Evenepoel op 2.500 meter hoogte en wat doen drie weken koers met hem? Ontdek hier wat de renners nog te wachten staat en hoe Quick.Step Evenepoel naar z'n riante leidersplek gidste.
Lees verder