Doorgaan naar hoofdcontent

Het ultieme interview met Remco Evenepoel over zijn allermooiste moment, de kritiek, het WK en... Oumi: “Samen zove...

Het ultieme interview met Remco Evenepoel over zijn allermooiste moment, de kritiek, het WK en... Oumi: "Samen zoveel opofferingen gedaan"

Remco de Veroveraar kreeg gisteravond een drie uur durende parade door de straten van Madrid, waarna hij in het rood werd gehesen op de Plaza de Cibeles. Terwijl de Brabançonne schalde in de Spaanse hoofdstad beleefde de amper 22-jarige Belg naar eigen zeggen "het mooiste moment van zijn leven". Evenepoel praatte ook honderduit over zijn emotionele tranen op zaterdag, de kritieken van de afgelopen jaren, zijn groeiproces als mens, het WK en zijn toekomst.

Lees verder

"In extase door Evenepoel": buitenlandse pers vol lof voor Vuelta-winnaar (maar hij moet in Spanje wel voorpagina aan andere atleet laten)

Remco Evenepoel stond in eigen land maandagochtend op de voorpagina's, maar ook in het buitenland hebben ze natuurlijk aandacht voor de prestaties van de jongeman uit Schepdaal. Opvallend genoeg moest Evenepoel het in Spanje doen met een klein rolletje op de voorpagina's: daar eiste kersvers US Open-winnaar Carlos Alcaraz een pak aandacht op. Een overzicht van wat de buitenlandse media schreven over onze landgenoot.

Lees verder

Goal van Sam Van Aerschot volstaat niet voor eerste winst

Heist is er ook op de vierde speeldag van de nieuwe campagne in eerste nationale niet in geslaagd om een eerste keer te winnen. Tegen OH Leuven B bleef de ploeg van Sam Van Aerschot op een 1-1-gelijkspel steken. Op basis van de kansen verdiende de thuisploeg de winst, maar de bezoekers scoorden tegen na een scherpe counter.

Lees verder

Jelle Coen (Jong KV Mechelen): "Wij bouwen verder op de automatismen van vorig seizoen"

Jong KV Mechelen heeft zijn start bij de grote jongens niet gemist. Na een knappe en ruime uitzege vorige week op KFC Turnhout versloegen de jongens van coach Jelle Coen gisteren Bocholt met 2-0.

Lees verder

Mooi zakcentje: zoveel prijzengeld verdiende Remco Evenepoel in de voorbije Vuelta

Kersvers Vuelta-winnaar Remco Evenepoel hield aan de voorbije drie weken niet enkel een pak rode truien over. De 22-jarige uit Schepdaal harkte ook ruim 200.000 euro aan prijzengeld bij elkaar, goed voor bijna één vijfde van de totale prijzenpot in deze Vuelta. Een overzicht van de geldsom die Evenepoel de voorbije drie weken binnenhaalde.

Lees verder

Yannick Verstraeten en Nijlen pakken 1 op 6: "We hebben in onze eigen voet geschoten"

Nijlen had zich de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen ongetwijfeld anders voorgesteld. De derdeklasser ging zaterdagavond met 2-5 onderuit tegen een vinnig Geel en blijft na twee matchen achter met één op zes. Yannick Verstraeten was na de match eerlijk. "We hebben maar twee goede kwartieren gespeeld en dat is gewoon niet genoeg", sprak de aanvoerder.

Lees verder

Yordi Corsus maakt ook voor eigen volk favorietenrol waar

Tweede veldrit in onze regio gisteren en voor de tweede keer dezelfde hoofdrolspeler: Yordi Corsus. De Belgische kampioen maakte na Kessel ook in Wiekevorst en voor eigen volk zijn favorietenrol waar. "Ik ben nooit tot het uiterste moeten gaan", zei Corsus.

Lees verder

Febe Poppe wint massasprint, Yentl Van Lommel eindigt in peloton: "Ik ben blij dat het seizoen op zijn einde loopt"

Febe Poppe schreef gisteren zeer verrassend de wedstrijd in Bornem op haar naam. De jonge wielrenster van Ladies Cycling Team HOZ Beveren was na een zoutloze wedstrijd de snelste in een massasprint. Yenthe Van Lommel eindigde in het peloton. "Ik ben blij dat het seizoen op zijn einde loopt", gaf de wielrenster uit Heist-op-den-Berg aan.

Lees verder

Tom Schipper starten foutloos aan competitie: "Komende matchen worden belangrijke test"

De start van Cappellen mag gezien worden. Zowel de knappe zes op zes als het geleverde spel straalt vertrouwen uit en doet de geel-rode supporters dromen. Toch doet trainer Tom Schipper geen grootse uitspraken, integendeel.

Lees verder

Wie is Oumi Rayane, verloofde van Remco Evenepoel? Hoe het buurmeisje en de wielrenner een onafscheidelijk koppel werden, ondanks tijdelijke breuk

Naast elke sterke man staat een sterke vrouw. Dat is ook het geval bij Remco Evenepoel en zijn jeugdliefde en verloofde: Oumi Rayane. Ze zijn onafscheidelijk. Je hebt ze waarschijnlijk al voorbij zien komen op televisie of in de krant of misschien wel in het supporterscafé. Waar Remco is, is Oumi en andersom. Maar wie is Oumi Rayane precies? Een portret.

Lees verder

Ook Young Reds zetten zegereeksje neer: "We volgen het goeie voorbeeld van de eerste ploeg"

Na een aarzelende start lijken ook de U23 van Antwerp op het juiste spoor te zitten. Na de knappe 0-1-zege van vorige week bij Dessel haalden de jonge rood-witten het gisteren verdiend met 2-1 van Wezet.

Lees verder

Van longontsteking herstelde Seraaj El Mokadem is beslissend voor City Pirates

City Pirates rechtte de rug na de 0-2-thuisnederlaag tegen Pepingen-Halle op de openingsspeeldag. De Merksemnaren versloegen Londerzeel met 2-4. Man van de match was de weer gezond verklaarde Seraaj El Mokadem, die twee van de vier doelpunten voor zijn rekening nam.

Lees verder

Beerschot B kon nog geen punten pakken: "Jonge groep heeft groeimarge"

Beerschot B kon ook in zijn tweede wedstrijd in tweede afdeling geen punten sprokkelen. Het verloor op Hasselt met 3-0. Toch was coach Céderique Tulleners niet te zwaar ontgoocheld na de wedstrijd.

Lees verder

Julian Siemons is niet af te stoppen in eerste veldritten

Net als vorig jaar is Julian Siemons bijzonder sterk aan het veldritseizoen begonnen. Zowel in Kessel vorige week als gisteren in Schriek fietste hij iedereen vlotjes uit zijn wiel om telkens afgescheiden te zegevieren.

Lees verder

Ahmed Sababti en co. houden landskampioen in bedwang: "Punt zeker niet gestolen"

FT Antwerpen en RSCA Futsal trakteerden de vele enthousiaste toeschouwers vrijdagavond op een heerlijke pot zaalvoetbal met stevige duels, een verschroeiend tempo en agressiviteit, tot op en soms wel over de limiet, als ingrediënten. Uiteindelijk werd het 2-2, een resultaat waarbij vooral de thuisploeg meer had verdiend.

Lees verder

Dries Mertens deelt schattige video met zoontje Ciro voor verjaardag van vrouw Kat Kerkhofs: "De beste mama in de hele wereld"

Kat Kerkhofs wordt maandag 34 jaar. Reden genoeg voor echtgenoot Dries Mertens om uit te pakken met een schattige videoboodschap. De Rode Duivel, met zoontje Ciro Romeo op de schoot, wenste "de beste mama van de hele wereld" een gelukkige verjaardag en gooide er nog een pak foto's tegenaan.

Lees verder

Thomas Paumen en Houtvenne pakken drie punten na straf slot: "Mijn goal bracht hoop"

Houtvenne kwam zaterdagavond heel dicht bij de eerste nederlaag van het seizoen. Bij een 0-1 achterstand moest het kort voor de pauze met tien verder na de uitsluiting van Saka. Tien minuten voor het einde stond de thuisploeg nog steeds met 0-1 in het krijt, maar dankzij veel grinta en een klasseflits van Thomas Paumen kwamen ze toch nog langszij. Een doelpunt in de slotminuten van Mombongo leverde zowaar nog de onverhoopte zege op.

Lees verder

Jubilaris Ruben Tilburgs zet Hoogstraten op weg naar eerste zege

Een beresterke Ruben Tilburgs zal het duel tegen Thes Sport niet snel vergeten. De 31-jarige middenvelder werd zaterdagavond niet alleen in de bloemetjes gezet nadat hij enkele weken geleden zijn 250ste match speelde voor Hoogstraten. Na amper twee minuten effende hij ook het pad voor de eerste Hoogstraatse competitiezege van het seizoen.

Lees verder

Lilse trainer Kris De Backer baalt: "We hadden punt verdiend"

Op de eerste speeldag won Lille met 0-2 tegen de beloften van Beerschot, maar zaterdagavond ging het met dezelfde score onderuit tegen RC Mechelen. "Nochtans hadden we een punt verdiend", reageerde de Lilse trainer Kris De Backer.

Lees verder

Jentl Gaethofs pakt met Wezel Sport zes op zes

Wezel Sport en Beringen zorgden voor een aantrekkelijke wedstrijd die bol stond van kansen. De Kempenaars scoorden telkens op de juiste momenten, terwijl de Limburgers de kansen de nek omwrongen. Na twee speeldagen staat de promovendus bovenaan het klassement met een zes op zes

Lees verder

Brit Max Rushby is acht Kempenaars in kopgroep te snel af in Geel-Bel

Maar liefst acht Kempenaars zaten er zaterdag in de kopgroep van zestien in Geel-Bel, maar toch bleef de overwinning niet in de eigen regio. Uiteindelijk was het de Brit Max Rushby, die Wannes Heylen naar de tweede en Rutger Wouters naar derde plaats verwees.

Lees verder

ANTWERPEN LIVE. Onze wielerexpert: "Evenepoel is 22 jaar, het was zijn tweede grote Ronde. Hij heeft zo goed als perfect gereden"

Het is officieel: Remco Evenepoel heeft de Vuelta gewonnen: "Dit is historisch", vertelde hij in het korte interview na de slotrit. Juan Sebastian Molano won die laatste rit, maar de eindzege was voor onze landgenoot. Ook onze wielerexpert Guy Van Den Langenberg spreekt van een historische prestatie. "Het was 44 jaar geleden dat er nog eens een landgenoot een grote Ronde won. Dat zegt genoeg", aldus Van Den Langenberg.

Lees verder

Wellicht geen fandorp op Scheldekaaien voor WK voetbal

Er komt wellicht geen groot fandorp op de Antwerpse Scheldekaaien bij het komende WK voetbal dat eind november van start gaat. De organisatoren staan voor twee grote obstakels.

Lees verder

Erna Torreele houdt het zwemcoachen na bijna veertig jaar voor bekeken: "Een icoon in de Belgische zwemsport"

Erna Torreele, zwemcoach bij Iloka Kapellen en de Vlaamse Topsportschool, stopt met coachen. Door haar handen gingen olympiërs, WK-, EK- en EJK-gangers. Denken we maar aan Elise Matthysen, Dieter Dekoninck, Sofie Wolfs, Sabine Van Dooren en Jade Smits als meest bekende namen, alsook onze reporter Sonia De Bock. Erna mocht dan ook een lifetime achievement award in ontvangst nemen.

Lees verder

"Met vertrouwen naar Australië": Wout van Aert doorstaat finale test voor WK in Wollongong (maar moet duimen leggen voor Pogacar)

De parallellen met het WK waren talrijk aanwezig in de GP de Montréal. Een gesloten circuit van 18 rondjes, ruim 40 kilometer korter, maar wel 800 hoogtemeters meer dan straks in Wollongong. Van Aert doorstond de test, maar in de spurt was Pogacar net de betere. Drie conclusies na het Canadese tweeluik.

Lees verder

Wie rijdt het WK en wie niet? Dit worden de voornaamste concurrenten van Wout van Aert en Remco Evenepoel

De eerste renners stapten maandag op het vliegtuig richting Australië waar vanaf zondag in Wollongong de wereldkampioenschappen worden gehouden. Wie zullen eigenlijk de grootste concurrenten worden van Wout van Aert en Remco Evenepoel? Het regende afzeggingen, maar toch komen er enkele sterke blokken aan de start. Een overzicht.

Lees verder

Terwijl Remco Evenepoel geniet van Vuelta-zege, herstelt grote concurrent Primoz Roglic in het zonnetje van zijn verwondingen

Remco Evenepoel heeft de Vuelta gewonnen, maar de wielerwereld miste in de laatste dagen misschien wel een schitterende tweestrijd door het uitvallen van zijn grote concurrent Primoz Roglic. De Sloveen moest de wedstrijd verlaten nadat hij in de zestiende etappe lelijk viel in de laatste honderden meters. Roglic liep daarbij kneuzingen en schaafwonden op en is nu aan het herstellen. In het zonnetje, zo blijkt uit een Instagram-post.

Lees verder

Kersvers Vuelta-winnaar Remco Evenepoel komt naar afscheidsfeest Iljo Keisse in Gentse Kuipke

Het afscheidsgala van Iljo Keisse op donderdag 24 november zal alvast twee geweldige gasten hebben. De kersverse Vuelta-winnaar Remco Evenepoel zal aanwezig zijn, net zoals voormalig wereldkampioen Mark Cavendish. Beiden zijn momenteel teamgenoot van Keisse bij Quick Step - Alpha Vinyl: met Cavendish reed hij meermaals de Gentse Zesdaagse.

Lees verder

Alison Van Uytvanck zet punt achter tennisseizoen wegens rugproblemen: "Ik heb heel hard afgezien"

Alison Van Uytvanck (WTA 42) zet een punt achter haar tennisseizoen. "Jammer genoeg zorgt mijn rug nog steeds voor problemen", verklaart ze op Instagram.

Lees verder

Wellicht geen fandorp op Scheldekaaien: "Twijfel over haalbaarheid, maar potentiële partners mogen zich melden"

Slecht nieuws voor feest- en voetbalminnend Antwerpen: wie Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en andere Rode Duivels wil zien schitteren op het wereldkampioenschap in Qatar, zal deze winter hoogstwaarschijnlijk niet terechtkunnen in een fandorp op de Scheldekaaien. "Het onvoorspelbare weer en het omstreden gastland maken het moeilijk om alles te bolwerken", vertelt organisator Pieter Verhoeve aan ATV. De stad wil de Scheldekaaien wel ter beschikking stellen.

Lees verder

"Ik moet jullie iets vertellen", zei Remco Evenepoel tegen z'n ouders. Die dachten dat hij voor het eerst een liefje had

Bij Anderlecht kennen ze hem als een loopwonder. Bij PSV laat hij geen traan als hij zijn thuis moet achterlaten. Bij de jonge Duivels dirigeert hij de nationale ploeg als een kleine Napoleon. Zestien jaar lang wijst niets erop dat Remco Evenepoel wielrenner zou worden. De even jonge als vastberaden Evenepoel heeft maar één droom: voetbalprof worden.

Lees verder

De sterren van morgen? Max Verstappen is zo goed als zeker van wereldtitel in F1, maar in F2 en F3 is de kampioen al bekend

Dat Max Verstappen zijn tweede wereldtitel Formule 1 gaat pakken, is met nog zes races te gaan al zo goed als zeker. Maar in de twee belangrijkste opstapklassen richting de Formule 1 zijn de kampioenen intussen al bekend: die werden afgelopen weekend allebei gekroond in Monza. De Braziliaan Felipe Drugovich werd met overmacht de nieuwe Formule 2-kampioen, in de F3 ging de Fransman Victor Martins na een zeer spannend slotweekend met de titel lopen.

Lees verder

Waarom Maxim De Cuyper (niet) op een selectie voor de Rode Duivels moet hopen

Na zijn glansprestatie tegen Anderlecht staat de naam van Maxim De Cuyper ongetwijfeld op een van de lijstjes van bondscoach Roberto Martinez. Hoe groot is de kans dat de 21-jarige flankverdediger van Westerlo zich straks Rode Duivel mag noemen?

Lees verder

Remco Evenepoel zit rivaal Tadej Pogacar op de hielen als slokop in rittenkoersen

Remco Evenepoel (22) heeft sinds zijn debuut als profwielrenner in 2019 al tien rittenkoersen gewonnen. Daarmee telt hij slechts één meerdaagse rittenkoers minder dan zijn rivaal Tadej Pogacar (23). Al oogt de erelijst van de Sloveen wel nog steeds een pak indrukwekkender met tweemaal de eindzege in de Tour de France.

Lees verder

Divock Origi onzeker voor volgende interlands Rode Duivels

Rode Duivel Divock Origi moet het even wat rustiger aandoen bij AC Milan. De aanvaller is hersteld van de blessure die hij eind mei bij Liverpool opliep in aanloop naar de finale van de Champions League. Vandaar dat hij ook al minuten maakte bij Milan. Alleen klaagt hij sinds kort over pijn op trainingen. Vandaar dat hij afgelopen weekend niet in de kern zat.

Lees verder

Ooit bijna Rode Duivel, maar nu heeft Pascal Struijk zijn keuze gemaakt: "Als ik word geselecteerd, kies ik voor Oranje''

Pascal Struijk (23) lijkt dan toch nooit een Rode Duivel te worden. De centrale verdediger van Leeds kon kiezen tussen Nederland en België, maar in het programma van ESPN De Voetbalkantine zei hij dat hij zijn keuze heeft gemaakt. "Als ik word geselecteerd, dan kies ik voor Oranje."

Lees verder

Bondsparket eist twee speeldagen schorsing voor Dante Rigo (Beerschot)

Beerschot verloor vrijdag in eigen huis van Lommel (0-2). Antiheld werd Dante Rigo, die halfweg de eerste helft rood kreeg van ref Quentin Pirard na een stevige tackle.

Lees verder

Volgens databureau Gracenote heeft Club Brugge 28% kans om knock-outronde Champions League te halen

Volgens databureau Gracenote heeft Club Brugge na de 1-0-zege tegen Bayer Leverkusen op de eerste speeldag van de Champions League 28% kans om de volgende ronde van het kampioenenbal te bereiken. Om derde te eindigen in de groep en door te stoten naar de knock-outronde van de Europa League heeft blauw-zwart volgens Gracenote zelfs 41% kans. Om de Champions League te winnen heeft Club echter 0% kans volgens het databureau.

Lees verder

Antwerp-spelers Valencia en Pacho opgeroepen voor Ecuador

Het gaat snel voor Anthony Valencia (19) en William Pacho (20). Na alle succes met Antwerp is het duo voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Ecuador.

Lees verder

Populair voetbalspel FIFA maakt scores voor 2023 bekend: Kevin De Bruyne krijgt samen met vier anderen de hoogste score

Het populaire voetbalspel FIFA heeft de scores voor FIFA23 bekendgemaakt. Rode Duivel Kevin De Bruyne prijkt daarbij helemaal bovenaan met een score van 91 en krijgt gezelschap van Karim Benzema, Robert Lewandowski, Kylian Mbappé en Lionel Messi. Thibaut Courtois is samen met Manuel Neuer de beste keeper van het spel en krijgt een quotering van 90. Nog opvallend: Cristiano Ronaldo moet onderdoen voor eeuwige rivaal Messi en telt met 90 punten één punt minder dan de Argentijn.

Lees verder

Antwerpenaars Sebaoui en Saibari opgeroepen voor Marokko U23

Antwerpenaars Ilias Sebaoui (Beerschot) en Ismael Saibari (PSV) worden op 19 september in Marokko verwacht voor een oefenkamp met de Marokkaanse beloften. Dat maakte de Marokkaanse voetbalbond vandaag bekend.

Lees verder

Club Brugge-trainer Carl Hoefkens waarschuwt voor fel Porto: "Ze willen ons bij de keel grijpen, en niet meer loslaten"

"Een heel ander gegeven dan de match tegen Leverkusen", waarschuwde Carl Hoefkens aan de vooravond van de match bij FC Porto. Club Brugge speelt tegen een ploeg die punten moét halen, en Hoefkens verwacht dan ook oorlog. "We zullen professioneel moeten blijven."

Lees verder

Israel-Premier Tech dreigt UCI voor rechtbank te slepen bij degradatie uit de World Tour

De grote baas van Israel-Premier Tech is in geval van degradatie uit de World Tour niet van plan het meteen blauwblauw te laten. Ploegeigenaar Sylvester Adams speelt met het idee om dan de Internationale Wielerunie (UCI) voor de rechtbank te slepen.

Lees verder

Andreas Skov Olsen wil met Club Brugge gewoon winnen in Porto: "Anders blijven we beter thuis"

Met gezonde ambitie nam Andreas Skov Olsen plaats achter de microfoon in het Drakenstadion van Porto. De Deense winger moet meer dan ooit het Portugees slot openbreken dinsdagavond in de Champions League. "Van zulke avonden moet je gewoon genieten. Ik kijk er al naar uit sinds we kampioen werden."

Lees verder

Wout van Aert werkt nog stevige trainingsrit af voor afreis richting WK in Australië: "Team Belgium pre-travel ride"

Wout van Aert heeft voor zijn vertrek naar het WK in Australië in Canada nog 132 kilometer - goed voor zo'n vier uur op de fiets - getraind met landgenoten Jasper Stuyven en Stan Dewulf. "Team Belgium pre-travel ride", noemde hij de rit op Strava. De afgelopen dagen etaleerde Van Aert zijn WK-vorm al met een tweede plaats in de GP Montréal en een vierde plaats in de GP van Quebec.

Lees verder

Remco Evenepoel vertrokken naar WK: "Zo snel mogelijk op de fiets? Zo snel mogelijk in mijn bed"

Daags na zijn eindoverwinning in de Vuelta, is Remco Evenepoel vertrokken naar Australië. Zondag een pittige feestnacht in Madrid, maandag tot woensdag op een krappe vliegtuigstoel in de lucht, en volgende zondag het wereldkampioenschap tijdrijden. "Zo snel mogelijk in Australië terug op de fiets? Zo snel mogelijk in mijn bed, ja", zei Evenepoel - met kleine oogjes - bij zijn vertrek op de luchthaven van Madrid.

Lees verder

Patrick Lefevere na de Vuelta-zege van Remco Evenepoel: "Hij is zo sterk in zijn hoofd dat ik hem ervan verdenk ook op het WK top te zijn"

Patrick Lefevere was maandagavond te gast in De Afspraak op VRT. Daar kwam de CEO van Quick-Step Alpha Vinyl nog eens terug op de Vuelta-zege van zijn poulain Remco Evenepoel en blikte hij ook vooruit. "Het is een baasje hè. In het begin kon hij niet goed verdragen dat er een medekopman was of dat er iemand beter was. Typisch aan kampioenen."

Lees verder

Voorzitter Wouter Vandenhaute spreekt Anderlecht-spelers toe na 1 op 12

Anderlecht probeert de crisis te bezweren na de barslechte start met 10 op 24. Voorzitter Wouter Vandenhaute riep de spelersgroep samen en wees hen op hun plichten. Zijn boodschap: word wakker en neem jullie verantwoordelijkheid. RSCA moet zich deze week scherper presenteren tegen Steaua Boekarest en KV Kortrijk. Coach Felice Mazzu staat niet ter discussie.

Lees verder

Nog drie wedstrijden in Premier League uitgesteld na overlijden van Queen Elizabeth

Voorafgaand aan de begrafenis van koningin Elizabeth worden het komende weekeinde in de Premier League van het Engelse voetbal nog eens drie duels uitgesteld. Het gaat om Chelsea - Liverpool, Manchester United - Leeds United en Brighton & Hove Albion - Crystal Palace.

Lees verder

Yanina Wickmayer niet voorbij zesde reekshoofd Wang op WTA Chennai

Yanina Wickmayer (WTA-464) heeft zich maandag niet voor de tweede ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi in het Indiase Chennai (251.750 dollar) kunnen plaatsen. Zesde reekshoofd Wang Qiang (WTA-101) had wel de handen vol met de 32-jarige Belgische. In 2 uur en 11 minuten werd het 6-4, 1-6 en 6-4. De partij duurde tot kort voor middernacht.

Lees verder

België start als underdog in Davis Cup Finals

Met Australië, Duitsland en Frankrijk als tegenstander probeert België vanaf vandaag de finale van de Davis Cup, eind november in Malaga, te bereiken. Het tricolore team moet bij de eerste twee eindigen in zijn poule.

Lees verder

Club Brugge rekent vanavond op Deense connectie in Porto: "Gekomen om te winnen"

Casper Nielsen (28) en Andreas Skov Olsen (22) willen samen naar het WK, maar laat hen eerst maar shinen in de Champions League. Het Deense duo van Club Brugge is klaar voor de tweede opdracht: FC Porto. "Het wordt zwaar, maar we zijn gekomen om te winnen."

Lees verder

De Brugse aanvallers zijn gewaarschuwd: de gemeenste Pepe ter wereld speelt bij Porto

Er lopen twee Pepe's rond bij FC Porto. Eentje staat op het middenveld en is nog onbekend. De tweede is een centrale verdediger van 39 jaar, 128 keer Portugees international en eigenaar van een uitpuilende erelijst. Maar ook de hardste pepe die er bestaat. Jutgla, Yaremchuk, Larin of wie hem vanavond ook tegenkomt, is gewaarschuwd.

Lees verder

Lewy met Barça tegen Bayern in 'zijn' Allianz Arena

Robert Lewandowski keert met Barcelona terug naar 'zijn' Allianz Arena. Blinkend in zijn vel, want de 34-jarige Pool is beter in vorm dan zijn vorige werkgever. Hoe verging het Bayern München, zijn trainer én 'Lewy' zelf sinds hun scheiding?

Lees verder

Wout Noeyens loodst KBSK Retie naar derbyzege tegen De Kempen: "We hebben achteraf goed gevierd op de kermis"

Neen, een aangenaam kijkstuk was de Kempense derby tussen KBSK Retie en KFC De Kempen niet. Zeker de eerste helft verdiende geen schoonheidsprijs. Maar in de tweede helft toonde Retie zich net dat tikkeltje efficiënter waardoor het toch met 3-1 won. "Nochtans speelt er echt veel kwaliteit bij De Kempen", aldus man in vorm Wout Noeyens, meteen goed voor twee doelpunten.

Lees verder

Toby Alderweireld, de kathedraal van Antwerp

De transfer van Toby Alderweireld (33) naar de Bosuil is een schot in de roos. Op, maar evengoed naast het veld, en dat voor alle partijen. "Alle puzzelstukjes vallen samen bij Antwerp."

Lees verder

Naar de Tour in 2023 of niet? Evenepoel zet deur op kier, Lefevere wil zich niet vergalopperen

Het plan dat Patrick Lefevere voor Remco Evenepoel uitstippelde, loopt vooralsnog niet langs de Tour van 2023. De grote baas van Quick.Step – Alpha Vinyl wil zich niet vergalopperen en lijkt Evenepoel vooralsnog richting Giro te willen sturen. Evenepoel zelf zet de deur op een kier en wil het laten afhangen van de tijdritkilometers die zich volgend jaar in de Tour aandienen. Dat weten we pas op 27 oktober wanneer het parcours onthuld wordt. Er zal met andere woorden nog een hartig woordje over gesproken worden. De grootste factor wordt ongetwijfeld het parcours, maar deze vijf pro's en contra's kunnen ook een rol spelen in de uiteindelijke beslissing of Remco naar de Tour trekt of niet.

Lees verder

Trainer van Evenepoel haalt druk van de ketel: "Remco heeft op het WK niets te verliezen"

Pas woensdag tegen de middag komt Remco Evenepoel (22) in het Belgen-hotel in Wollongong aan. Dan neemt hij opnieuw contact op met Koen Pelgrim, van wie hij zondagavond in Madrid afscheid nam. De Nederlandse trainer van Evenepoel gaat niet naar het WK. "Voor de goede orde: zijn seizoen is nu al geslaagd."

Lees verder

Reis rond de wereld naar het WK wielrennen in Australië: een peperdure onderneming

De Belgische renners zijn vertrokken naar het WK. Bestemming: Australië, aan de andere kant van de wereld, 15.000 kilometer van hier. En dat hakt er in bij de Belgische wielerbond, vooral bij de penningmeester. ?Zelden was een WK zo'n dure en complexe operatie. "Dit zouden we niet elk jaar kunnen", zegt technisch directeur Frederic Broché. Enkele cijfers op een rij.

Lees verder

Racing Swimming Club Mechelen (waterpolo) pakt vierde plaats op Europees tornooi na vermoeiende trip

Racing Swimming Club Mechelen kan tevreden terugblikken op het voorbije weekend. Op de EU Nations Water Polo Cup in Praag veroverde de landskampioenen­ploeg van coach Michael Croonenborghs de vierde plaats. Al hebben ze bij de Pirates het gevoel dat er iets meer in zat. "De eerste match speelden we vrijdagmorgen om 9.55u. We waren donderdagavond pas laat aangekomen. Als we die partij een paar uur later hadden mogen spelen, winnen we", beseft aanvoerder Sammy Claes.

Lees verder

Carlos Alcaraz, de jongste nummer één ooit: "Hij zit nog maar aan zestig procent van zijn potentieel"

En wat als dit slechts het begin is? Zijn titel op de US Open maakt van de 19-jarige Carlos Alcaraz de jongste nummer 1 ooit op de ATP-ranking. "Hij zit nog maar aan 60 procent van zijn potentieel", verklaart zijn coach Juan Carlos Ferrero.

Lees verder

Hoe zou het zijn met… Mike Verstraeten? "Iron Mike zal altijd Iron Mike blijven"

Voetballer. Bouwvakker. Personal coach. Swingpaleis-legende. Whiskeykenner. Garnaalvisser. Hobbykok. Politicus. Mike Verstraeten (55) droeg en draagt veel petjes. Maar geen rol vervult hem met meer trots dan het vaderschap. "Mijn twee zonen zijn alles voor mij", verklaart de tienvoudige Rode Duivel.

Lees verder