Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 september 2022

Herenthout: We zeggen neen tegen grensoverschrijdend gedrag

Herenthout
We zeggen neen tegen grensoverschrijdend gedrag
De gemeenteregio Neteland start in september met een campagne tegen grensoverschrijdend gedrag in het uitgangsleven. Steeds vaker duiken er op fuiven problemen op rond overmatig drankgebruik, handtastelijkheden en vechtpartijen. Heel wat jongeren voelen zich onveilig en wensen in veilige omstandigheden uit te gaan. De gemeenten en de politie van Neteland delen die mening en starten daarom een campagne om deze problemen tegen te gaan. De boodschap van de campagne is duidelijk: we grijpen in, zowel politie als jongeren zelf. We willen jongeren bewust maken van hun eigen kracht, zodat ze in probleemsituaties hun vrienden en zichzelf kunnen beschermen.
Lees verder

Vacature: wij zoeken een onthaalbediende!
Wij zoeken een onthaalbediende. Je maakt deel uit van het Departement Dienstverlening dat instaat voor het klantgericht verder helpen van burgers, het voeren van een correcte bevolkingshuishouding en de behandeling van alle administratieve aangelegenheden in verband met de burgerlijke stand, bevolkingsregisters, vreemdelingenregister, rijbewijzen, reispassen, identiteitskaarten en bijhouden van het strafregister binnen een kwaliteitsvolle en klantvriendelijke omgeving.
Lees verder

Hoe verwarm ik mijn huis duurzaam? Wat met de stijgende energieprijzen en voor welke werken kan ik premies krijgen?
We worden vandaag de dag geconfronteerd met vele vraagstukken rond de stijgende energieprijzen. Daarom gaan steeds meer Kempenaren op zoek naar manieren om energie te besparen. Dat leidt tot allerlei vragen. Hoe kan ik best mijn woning isoleren? Is een warmtepomp mogelijk in mijn huis? Welke premies kan ik krijgen? … Deze en vele andere vragen willen we graag beantwoorden in een reeks webinars die je gratis online kan volgen via Energiehuis Kempen en Kempens Woonplatform dit najaar.
Lees verder

Webinar: 'Verbouwplannen? Sinds juli alle premies onder één dak'
Investeren in het energiezuiniger maken of het verbeteren van de kwaliteit van je woning loont, zeker met de huidige energieprijzen. Sinds 1 juli werden de energiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie geïntegreerd in een eengemaakte premie: Mijn Verbouwpremie. Dit moet het voor de burger eenvoudiger maken om premies aan te vragen. Wie meer te weten wil komen over de nieuwe MijnVerbouwpremie kan zich inschrijven voor een webinar, georganiseerd door Kempens Woonplatform en Energiehuis Kempen (IOK).
Lees verder