Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 september 2022

Herenthout: Publieke consultatie ontwerp-toegankelijkheidsregeling Zuiderkempen

Herenthout
Publieke consultatie ontwerp-toegankelijkheidsregeling Zuiderkempen
Onder andere voor het bosperceel Kapellekensboom heeft Bosgroep Zuiderkempen de ontwerp-toegankelijkheidsregeling Zuiderkempen opgesteld voor de openstelling van paden voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners en van speelzones, vrij toegankelijke zones en speel- en vrij toegankelijke zones. De ontwerp-toegankelijkheidsregeling kan van 5 september t.e.m. 9 oktober 2022 geconsulteerd worden. Tijdens deze periode kunnen opmerkingen en/of bezwaren gericht worden aan het Agentschap voor Natuur en Bos.
Lees verder

Schade aan teelten: dien je dossier in voor 12 september 2022
De schattingscommissie voor de vaststelling van schade aan teelten komt tussen 13 en 15 september samen. De aanleiding is de droogte van juli en augustus. Wens je zelf een plaatsbezoek door de schattingscommissie, dien dan uiterlijk maandag 12 september jouw aanvraag in.
Lees verder

Vacature | Begeleider Kinderopvang
Lokaal bestuur Herenthout is op zoek naar een Begeleider voor de kinderopvang. Buitenschoolse kinderopvang vandaag betekent meer dan het opvangen en verzorgen van kinderen alleen. Het is een plaats waar kinderen zich thuis kunnen voelen en zich optimaal kunnen ontplooien. Een plaats ook waar ouders elkaar ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.
Lees verder

Plantjesweekend Kom op tegen Kanker: op 14 en 15 september in Herenthout
Elk derde week van september trekken enkele tientallen enthousiaste vrijwilligers de baan op voor het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. Ze verkopen de kleurrijke plantjes aan al wie de strijd tegen kanker een warm hart toedraagt. Op woensdag 14 en donderdag 15 september gaan in Herenthout de meeste vrijwilligers van deur tot deur.
Lees verder