Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 september 2022

Herenthout: Ons diamantverleden vandaag: inspiratiesessie

Herenthout
Ons diamantverleden vandaag: inspiratiesessie
Honderd jaar van leuke maar ook droevige verhalen, verwijzingen, materiële en immateriële sporen van de slijpersnijverheid in onze dorpen… We zien ze overal nog terugkomen: in namen van voetbalploegen, café's, straatnamen, verenigingen en bedrijven… Het zijn getuigen van de belangrijke rol die de diamantslijperij speelde en vandaag nog speelt in onze regio. Kom naar de inspiratiesessie en zet mee de krijtlijnen uit voor het toekomstverhaal van ons diamantverleden.
Lees verder

Vacature: Muziekacademie zoekt administratief medewerker
De Gemeentelijke Muziekacademie van Herenthout zoekt een administratief medewerker van 1 december tot einde schooljaar. Solliciteren kan tot 31 oktober 2022 via tanja.geudens@klimopherenthout.be met een motivatiebrief, een kopie van je hoogst behaalde diploma en een recente CV.
Lees verder

Zet je schrap voor de nieuwe editie van het dictee – De Schrijfwijzen
Bibliotheek Neteland daagt je uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers, wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. De presentatie is in handen van Stefan Laenen. Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, multiple choice en spellingbee. De winnaar gaat aan de haal met een exclusief cadeau. Speel mee op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur in OC De Vrede, Lichtaartseweg 131 in Olen.
Lees verder

Vacature: bemiddelaar Omgeving
Wil jij meewerken aan een duurzame & veilige woon-, werk- en leefomgeving, nu en morgen? Ben je iemand die heldere analyses maakt? Zou jij op een onderbouwde en genuanceerde manier kunnen zorgen voor de naleving van stedenbouwkundige regels en milieuvoorschriften? Dan ben jij de nieuwe collega die we zoeken! In eerste instantie ligt je focus op toezicht, sensibiliseren, preventie en zachte handhaving. Je fungeert hierbij als lokaal aanspreekpunt en bemiddelaar en je profileert je als een veelzijdig trekkersfiguur die oplossingsgericht te werk gaat, vlot kan communiceren en samenwerken met verscheidene actoren, zoals het beleid, de interne diensten, externe partners en de burger. We organiseren een infoavond op maandag 10 oktober als je meer info wenst over de functie.
Lees verder