Doorgaan naar hoofdcontent

Herenthout: 1-10 oktober: 10-daagse van geestelijke gezondheid

Herenthout
1-10 oktober: 10-daagse van geestelijke gezondheid
Elk jaar richt het Vlaams Instituut Gezond Leven, samen met de Vlaamse Logo's en TE Gek!?, gedurende tien dagen de schijnwerpers op geestelijke gezondheid en veerkracht. Dit jaar staat deze 10-daagse in teken van "kracht". We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn, maar soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Ook in kwetsbaarheid schuilt kracht. Het doel is om mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken. De gemeente Herenthout wil dan ook graag mensen oproepen hun krachten te ontdekken en deze in te zetten om anderen te helpen.
Lees verder

Sociale correctie op je afvalfactuur voor medische problemen: nog tot 1 oktober
Inwoners met medische problemen zoals nierdialyse- of , stomapatiƫnten, mensen met incontinentie of andere problemen die heel wat extra afval veroorzaken, hebben recht op de sociale correctie op hun diftarfactuur. Het medisch attest bezorg je voor 1 oktober van het jaar waarin je de sociale correctie wenst aan de milieudienst.
Lees verder

Vacature: deskundige mobiliteit en lokale economie
Krijg jij mensen op de fiets? Kan jij strategisch adviseren? Breng jij beweging in mobiliteit? Vind jij je weg in wetgeving en procedures? Dan zetten wij het licht op groen en geven wij jou alle kansen, inclusief de nodige opleidingen. Zowel in Grobbendonk, Olen als Herenthout willen we de teams versterken met een voltijdse deskundige mobiliteit.
Lees verder

Brandweer zone Kempen organiseert in oktober voor de tweede keer haar "Start to Brandweer"-sessies
Brandweer zone Kempen maakt zich naar goede gewoonte op voor haar jaarlijkse rekruteringscampagne voor vrijwillige brandweerlui. Jaarlijks worden er zo'n 24 betaalde vrijwilligers binnen zone Kempen gerekruteerd. De procedure om brandweerman of –vrouw te worden mag je echter niet onderschatten. Om een correct beeld te schetsen van de precieze jobinhoud en de procedure organiseert Brandweer zone Kempen op 1, 22 en 23 oktober "Start to Brandweer"-sessies in de kazernes van Balen, Herenthout en Grobbendonk.
Lees verder