Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 september 2022

Helft Nederlandse beroepsbevolking werkt deeltijds

HLN
Helft Nederlandse beroepsbevolking werkt deeltijds
Bijna de helft van de Nederlandse werkzame beroepsbevolking werkt deeltijds. Dat meldt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over 2021. Bij de vrouwelijke werkende beroepsbevolking ligt dat aandeel nog hoger: 70% van de werkende Nederlandse vrouwen werkt minder dan 35 uur per week.
Lees verder

Van jou voor 1,7 miljoen euro: draaiend huis te koop in 'Costa Belgica'
Het bestaat blijkbaar. Een huis dat 360 graden rond zijn as kan draaien. Maandagavond krijgt de Vlaamse makelaar Arjen Spittael in 'Costa Belgica' een rondleiding om het exclusieve pand in Marbella te verkopen. Al moet je er wel wat voor over hebben, want er hangt een prijskaartje van 1,7 miljoen euro aan vast.
Lees verder

LIVE. Proces aanslagen Brussel: beklaagden uiten ongenoegen over glazen boxen: "Het is hier koud" - Ayari klopt tegen glazen wand
Vandaag vindt in het voormalige NAVO-gebouw in de Brusselse gemeente Evere de inleidende zitting van het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 plaats. Daarbij is het uitkijken naar de discussie rond de individuele boxen waarin de beschuldigden moeten plaatsnemen. Daarnaast zal de zitting toch vooral in het teken staan van de samenstelling van de getuigenlijst en de volgorde waarin zij moeten verschijnen. Op maandag 10 oktober moet het proces, dat zes tot negen maanden kan duren, van start gaan met de samenstelling van de jury. Donderdag 13 oktober zal de zitting ten gronde beginnen. De preliminaire zitting kan u vandaag volgen in onze liveblog.
Lees verder

Warmtepomp kan tot 24.000 euro kosten: Op welke premies heb je recht? En kan je er ook voor lenen?
De voorbije maanden werden warmtepompen als zoete broodjes verkocht. Toch blijft de hoge kostprijs voor velen een drempel. Welke premies kan je aanvragen wanneer je een warmtepomp koopt? En via welke leningen kan je een warmtepomp in stappen afbetalen? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Ex van Kim Kardashian maakte niet één, maar drie sekstapes met de realityster: "Al die valse tranen"
Is het uitlekken van Kim Kardashians (41) sekstape opgezet spel? Ray J (41), de man die de tape in kwestie gemaakt heeft met de realityster, beweert alvast van wel. De Amerikaanse rapper doet er ondertussen ook alles aan om zijn gelijk te halen. In een video op zijn Instagram-account haalt de man uit naar de Kardashians. "Wat jullie mij proberen aan te doen, is gewoon onmenselijk."
Lees verder

Midden-Oosten warmt dubbel zo snel op als wereldwijd gemiddelde
Het Midden-Oosten warmt bijna twee keer zo snel op als het wereldwijd gemiddelde, zo blijkt uit een nieuwe studie die is gepubliceerd in de aanloop naar de VN-klimaatconferentie in Egypte. Een stijgende zeespiegel, hittegolven, aanhoudende droogte: de gevolgen zijn potentieel vernietigend voor de meer dan 400 miljoen inwoners en de plaatselijke economieën.
Lees verder

Herfstvaccinatiecampagne van start: waarom komt niet iedereen in aanmerking en heeft extra boosterprik nog wel zin?
De herfstvaccinatiecampagne tegen corona gaat vandaag in het hele land van start. De komende weken zullen weer duizenden prikken worden gezet om de bescherming tegen het virus een boost te geven. De eerste uitnodigingen voor een extra vaccin zijn enkele weken geleden al verstuurd. Maar waarom zullen niet álle Vlamingen een brief krijgen? En heeft een extra prik nog wel zin als je al drie inentingen en een besmetting achter de rug hebt? De belangrijkste vragen over de herfstbooster beantwoord.
Lees verder

Premier Ardern: "Nieuw-Zeeland wordt nog tijdens mijn leven republiek"
De premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern is ervan overtuigd dat Nieuw-Zeeland uiteindelijk een republiek wordt en dat de Britse vorst niet langer als staatshoofd zal gelden. "Ik denk wel dat Nieuw-Zeeland op termijn die kant op gaat", zei Ardern maandag tijdens een persconferentie in de hoofdstad Wellington.
Lees verder

"Salto's zal hij niet meer kunnen, maar hij kan voor de rest van zijn leven wel verder": ook 'hopeloze' rugpatiënt geholpen dankzij nieuwe 3D-techniek
Er worden steeds meer operaties uitgevoerd met behulp van 3D-techniek. Jaarlijks krijgen honderden patiënten met complexe problemen op maat gemaakte implantaten. Ook oefenen chirurgen meer operaties van tevoren om de kans op succes te vergroten. "Het is raar dat chirurgen nu nog moeten gissen naar wat ze in de operatiekamer gaan tegenkomen."
Lees verder

3D-techniek wordt steeds meer toegepast bij operaties: "Met 3D kunnen we alles tot in de puntjes voorbereiden en wordt de zorg beter"
Er worden steeds meer operaties uitgevoerd met behulp van 3D-techniek. Jaarlijks krijgen honderden patiënten met complexe problemen op maat gemaakte implantaten. Ook oefenen chirurgen meer operaties van tevoren om de kans op succes te vergroten. "Het is raar dat chirurgen nu nog moeten gissen naar wat ze in de operatiekamer gaan tegenkomen."
Lees verder

HOROSCOOP. Veel zorgen voor Leeuw en spannende date voor Kreeft: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Planeet Mars maakt je zeer ondernemend in de liefde, Tweelingen."
Lees verder

Kremlin-kandidaten winnen bij Russische regionale verkiezingen
Bij de eerste regionale verkiezingen in Rusland sinds de invasie in Oekraïne, lijken de kandidaten die door het Kremlin zijn gesteund te kunnen rekenen op een overwinning. De veertien zittende gouverneurs die voor een herverkiezing gingen, behouden volgens de voorlopige uitslagen allemaal hun positie. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS.
Lees verder

WWF: "Amazonewoud brandt meer dan ooit, EU is mee verantwoordelijk"
De ontbossing en verwoesting van het Amazonewoud bereiken records. Dringend tijd voor strengere wetgeving van de Europese Unie rond ontbossing, zo vinden ongeveer 195.000 bezorgde burgers.
Lees verder

Cast van 'Avatar: The Way of Water' stelt nieuwe beelden van de film voor tijdens D23 Expo
Fans zitten er al dertien jaar op te wachten, maar het einde is bijna in zicht. In december verschijnt 'Avatar: The Way of Water', het langverwachte vervolg op de originele film, in de bioscoopzalen. Voor wie niet tot dan kan wachten, hebben we bovendien goed nieuws. De cast van de film stelde afgelopen zaterdag tijdens de D23 Expo enkele nieuwe beelden uit de film voor.
Lees verder

Cast van 'Avatar: The Way of Water' stelt nieuwe beelden van film voor tijdens D23 Expo
Fans zitten er al dertien jaar op te wachten, maar het is bijna zover. In december verschijnt 'Avatar: The Way of Water', het vervolg op de originele film, in de bioscoopzalen. En voor wie niet tot dan kan wachten, hebben we goed nieuws. De cast van de film stelde afgelopen zaterdag tijdens de D23 Expo enkele nieuwe beelden uit de film voor.
Lees verder

Oekraïense generale staf meldt herovering van nog eens meer dan twintig dorpen: "Bevrijding zet zich door"
De voorbije 24 uur zijn meer dan twintig dorpen heroverd op het Russische leger. Dat stelt de generale staf van het Oekraïense leger maandag in een rapport over de opmars van de soldaten in het oosten van het land.
Lees verder

"Even leek ik 'niemand'": verloofde Oumi beleeft magisch moment in Madrid, maar raakte bijna helemaal niet bij Evenepoel
"Ik kan zoveel superlatieven opnoemen." Oumi Rayane straalde gisteren in de straten van Madrid na de triomf van haar verloofde Remco Evenepoel. "Een magisch moment", noemde ze het, al was het voor haar niet even makkelijk om bij 'haar' Remco te raken.
Lees verder

Na het overlijden van Queen Elizabeth II: dit staat er op de planning vandaag
De Britse Queen Elizabeth kwam donderdagnamiddag te overlijden op 96-jarige leeftijd. Het Verenigd Koninkrijk is in diepe rouw na het verlies van hun Queen, die maar liefst 70 jaar op de troon zat. Haar lichaam is momenteel opgebaard in Holyroodhouse, de officiële koninklijke residentie in Edinburgh. Dit is wat er vandaag op de planning staat.
Lees verder

Dries Mertens en baby Ciro wensen Kat een gelukkige verjaardag: "Jij bent de beste mama van de hele wereld"
Dries Mertens (35) heeft op Instagram een mooi eerbetoon aan zijn jarige vrouw Kat Kerkhofs (34) gedeeld. "Happy birthday mama!", zegt de Rode Duivel in de video, met hun zoontje Ciro Romeo op de schoot.
Lees verder

Eden Hazard en het gevecht tegen de weegschaal van Benzema: "En toch kan hij als spits spelen"
U ziet het. Carlo Ancelotti zegt het. En Eden Hazard weet het ook. Hij is Karim Benzema niet. Of hoe ondankbaar het is om éen van de beste nummer negens ter wereld te doen vergeten. Wij wogen Hazards prestatie tegen Mallorca af op de (weeg)schaal van Benzema. "Eden was nochtans het probleem niet."
Lees verder