Doorgaan naar hoofdcontent

Groeipakket plaatst CD&V lijnrecht tegenover coalitiepartners, ministers één voor één ontboden bij Jambon

HLN
Groeipakket plaatst CD&V lijnrecht tegenover coalitiepartners, ministers één voor één ontboden bij Jambon
De Vlaamse begrotingsdiscussie loopt bijzonder stroef. De grote splijtzwam is het groeipakket. CD&V wil dat opnieuw koppelen aan de gezondheidsindex. Vorig jaar werd de indexering van het groeipakket teruggeschroefd van 2 procent tot 1 procent. CD&V heeft zich ertoe verbonden die besparing dit jaar teniet te doen. Ondertussen zit de Vlaamse regering niet meer samen rond de tafel. De ministers worden bij het ontbijt één voor één ontboden bij minister-president Jan Jambon, die een begrotingsakkoord probeert te vinden tegen 14 uur, wanneer hij zijn Septemberverklaring moet voorlezen in het parlement.
Lees verder

Kinderbijslag plaatst CD&V lijnrecht tegenover coalitiepartners, ministers één voor één ontboden bij Jambon
De Vlaamse begrotingsdiscussie loopt bijzonder stroef. De grote splijtzwam is de indexering van de kinderbijslag, het zogenaamde groeipakket. CD&V wil dat opnieuw koppelen aan de gezondheidsindex. Vorig jaar werd die indexering teruggeschroefd van 2 procent tot 1 procent. CD&V heeft zich ertoe verbonden die besparing dit jaar teniet te doen. Ondertussen zit de Vlaamse regering niet meer samen rond de tafel. De ministers worden bij het ontbijt één voor één ontboden bij minister-president Jan Jambon, die een begrotingsakkoord probeert te vinden tegen 14 uur, wanneer hij zijn Septemberverklaring moet voorlezen in het parlement.
Lees verder

Dziubi uit 'Blind getrouwd' kreeg te maken met homofoob geweld: "Een snel kusje, meer affectie zal ik niet tonen op straat"
"Zeven jongens sloegen me in elkaar geslagen terwijl ze 'vuile homo' riepen." De tienerjaren van Dziubi Steenbergen (29), knuffelbeer uit 'Blind getrouwd', waren een verschrikking. Ondertussen staat hij met vertrouwen in het leven, al sijpelt die periode af en toe nog door. "Een snel kusje, veel meer affectie zal ik op straat niet tonen."
Lees verder

Deel van de 'Thuis'-cast dobbert aan het zwembad, de rest filmt nu al kerstscènes
Wat een uitersten bij 'Thuis'. Een deel van de cast mocht in bikini genieten van een tropisch zonnetje aan het zwembad, terwijl de rest dikke truien moest aantrekken om Kerstmis te vieren.
Lees verder

Mathieu van der Poel veroordeeld tot boete van 1.000 euro na hotelruzie, Nederlander mag naar huis en gaat in beroep
Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld tot een geldboete van iets meer dan 1.000 euro voor het aanvallen van twee meisjes tijdens een dispuut in de gang van het hotel, zo meldt de NOS. De rechtszaak zou normaal morgen plaatsvinden, maar omdat zijn terugvlucht al vandaag was gepland, kwam de zaak nu voor. De Nederlander gaat in beroep maar mag straks naar huis.
Lees verder

WEERBERICHT. Zeer wisselvallig weer met regen of buien rest van de week
Er zijn maandag veel wolken en het is eerst regenachtig, in de namiddag gevolgd door soms intense buien. De maxima variëren van 9 tot 14 graden. Dat meldt het KMI, dat rukwinden rond 55 kilometer per uur voorspelt.
Lees verder

Waarde Britse pond naar laagterecord ten opzichte van dollar
De waarde van het Britse pond is maandagochtend gedaald tot een recordlaagte ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De reden is de angst voor een diepe recessie in het Verenigd Koninkrijk, nadat de nieuwe Britse minister van Financiën Kwasi Kwarteng vrijdag een controversieel pakket met belastingverlagingen presenteerde.
Lees verder

Evenepoel-gekte, afscheid van jonge mama Shauni (29) en de heropening van het KMSKA: deze acht verhalen mocht u niet missen op 'In de buurt' dit weekend
Wij selecteerden acht verhalen die u niet mocht missen op HLN In de buurt dit weekend.
Lees verder

Afscheid van jonge mama Shauni (29), kosten noch moeite voor heropening KMSKA en Remco-gekte: deze acht verhalen mocht u niet missen op 'In de buurt' dit weekend
Wij selecteerden acht verhalen die u niet mocht missen op HLN In de buurt dit weekend.
Lees verder

LIVE. "Jaja, ik heb mijn bed gezien": enthousiaste Remco Evenepoel moedigt Belgian Cats aan en gaat veelvuldig op de foto
Remco Evenepoel (22) wereldkampioen. Dat wordt uiteraard gevierd. Gisteren al met een feestje en een speech (mét grappig één-tweetje tussen hem en Van Aert) in het hotel. Vandaag ging de Belgische delegatie de Belgian Cats in Sydney aanmoedigen. Volg de nasleep van Remco's wereldtitel in onderstaande liveblog.
Lees verder

Emotioneel weerzien voor Lothar in 'Klopjacht': "Ik ben zo blij dat ik u zie"
In 'Klopjacht' is Lothar nog steeds alleen op de vlucht voor de speurders. Daarbij kan hij een fiets goed gebruiken. Die gaat hij ophalen bij z'n grootouders. En toevallig is ook z'n mama Anja daar, die samen met Lothar het avontuur aanging maar al eerder geklist werd. Dat zorgt voor een emotionele hereniging, met veel tranen. "Niet opgeven, Lothar! Je moet volhouden", klink het onder meer.
Lees verder

Nederlandse campagne tegen gsm-gebruik in verkeer richt zich ook op afzender berichten
Een nieuwe Nederlandse campagne om het gebruik van de smartphone achter het stuur of op de fiets tegen te gaan, richt zich ook op de afzenders van berichten. Die houden er vaak geen rekening mee dat hun bestemmeling onderweg is. Het kan veel ongelukken en verkeersslachtoffers schelen als zij dat wel doen, denkt de Nederlandse minister van Infrastructuur, Mark Harbers.
Lees verder

"Je bent geen top van de wereld meer": Jan Mulder, die ook dé grote reden aanwijst, over vijfde opeenvolgende nederlaag tegen land uit top tien
Opnieuw een nederlaag tegen Oranje. Al de vijfde wedstrijd op rij dat de Rode Duivels niet kunnen winnen tegen een land uit de top tien van de FIFA-ranking. Een teken aan de wand? "Het zegt natuurlijk wel iets: je bent geen top van de wereld meer", concludeerde analist Jan Mulder, die meteen ook de reden aanduidde: "De grote aderlating? Hazard is niet meer Hazard."
Lees verder

Dagboeken overleden 'Harry Potter'-ster Alan Rickman onthuld: "Ik denk niet dat Daniel Radcliffe een acteur is"
Toen Alan Rickman in 2016 op 69-jarige leeftijd overleed, liet hij maar liefst 27 dagboeken na. Die werden nu gebundeld en kunnen gelezen worden door de hele wereld. Vooral zijn bekende rol als professor Sneep in 'Harry Potter' krijgt heel wat aandacht. "De uitspraak van Emma Watson is soms wat Albanees", schreef hij onder andere.
Lees verder

Dagboeken overleden 'Harry Potter'-acteur Alan Rickman onthuld: "Ik denk niet dat Daniel Radcliffe een acteur is"
Toen Alan Rickman in 2016 op 69-jarige leeftijd overleed, liet hij maar liefst 27 dagboeken na waarin hij zijn leven vertelde. Die werden nu gebundeld en kunnen gelezen worden door de hele wereld. Vooral zijn bekende rol al professor Sneep in 'Harry Potter' krijgt heel wat aandacht. "De uitspraak van Emma Watson is soms wat Albanees", schreef hij onder andere.
Lees verder

Dagboeken van overleden 'Harry Potter'-acteur Alan Rickman onthullen zijn gedachten: "Ik denk nog steeds niet dat Daniel Radcliffe een acteur is"
Toen Alan Rickman in 2016 op 69-jarige leeftijd overleed, liet hij zijn fascinerende gedachten na. De 'Harry Potter'-acteur documenteerde jarenlang zijn leven in 27 dagboeken. Die werden gebundeld en kunnen nu aanschouwd worden door de hele wereld. Voornamelijk de rol van zijn leven, die van professor Sneep in 'Harry Potter', krijgt heel wat aandacht. "De uitspraak van Emma Watson is soms wat Albanees", schreef hij onder andere.
Lees verder

Ook Zonneveld zit met vragen na WK-debacle Van der Poel: "Hoe is het mogelijk dat de kopman op een gang ligt waar kinderen spelen?"
Na het catastrofale WK van Mathieu van der Poel heeft columnist Thijs Zonneveld nog wel wat vragen. "Hoe is het mogelijk dat de kopman van de laatste wedstrijd van het WK op een gang ligt waar kinderen spelen?"
Lees verder

Amerikaanse regisseur vol lof over 'H4Z4RD': "Een feest voor de ogen"
Op het Amerikaanse filmfestival Fantastic Fest, dat nog tot donderdag plaatsvindt in Texas, werd afgelopen vrijdag de Belgische prent 'H4Z4RD' vertoond. Het acteerdebuut van Dimitri Vegas kon er meteen op een beroemde fan rekenen.
Lees verder

Heeft Martínez zijn nieuwe Fellaini gevonden? Onana maakt indruk bij eerste basisplaats voor Rode Duivels
Van Lille over Everton naar een eerste basisplaats bij de Rode Duivels. Het gaat plots héél snel voor Amadou Onana (21). Middenvelder met een profiel dat de bondscoach sinds Fellaini niet meer in z'n selectie had. "Dit was een geslaagde test voor het WK", zei Onana zelf.
Lees verder

'Wrath of the Lich King Classic' biedt derde duik in verleden van 'World of Warcraft'
Omdat 'World of Warcraft'-spelers maar geen genoeg lijken te krijgen van de franjeloze 'Classic'-uitvoeringen van de onlinegame, houdt uitgever Blizzard Entertainment vandaag alweer de derde editie boven de doopvont: 'Wrath of the Lich King', naar de uitbreiding voor de game in 2008. Wat heeft die remake te bieden, en waarom blijven spelers er zo verslingerd aan?
Lees verder