Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 september 2022

Greenpeace gooit rotsblokken in Kanaal om "destructieve" industriële visserij tegen te gaan

HLN
Greenpeace gooit rotsblokken in Kanaal om "destructieve" industriële visserij tegen te gaan
Om het vissen met bodemtrawls, de enorme netten die de zeebodem schrapen, onmogelijk te maken, heeft Greenpeace enorme rotsblokken in het Engelse Kanaal gegooid. De milieuorganisatie wil op die manier de "destructieve" industriële visserij in beschermd gebied in het zuidwesten van Engeland voorkomen.
Lees verder

Emotionele prinses Astrid vertelt over huwelijk Maria-Laura: "William is als een zoon voor ons"
Het aftellen kan stilaan beginnen. Op zaterdag 10 september geeft prinses Maria Laura (33), de oudste dochter van prinses Astrid en nicht van koning Filip, haar jawoord aan de Brits-Franse vermogensbeheerder William Isvy. Vrijdag werden de laatste details van hun huwelijk bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de kathedraal van Brussel. Prinses Astrid en haar man Lorenz waren zelf ook aanwezig, en de mama van de bruid moest zelfs wat tranen wegslikken.
Lees verder

Ook prinses Delphine zal aanwezig zijn: laatste details huwelijk prinses Maria Laura bekendgemaakt
Het aftellen kan stilaan beginnen. Op zaterdag 10 september geeft prinses Maria Laura (33), de oudste dochter van prinses Astrid en nicht van koning Filip, haar jawoord aan de Brits-Franse vermogensbeheerder William Isvy. Op vrijdag werden de laatste details van hun huwelijk bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de kathedraal van Brussel.
Lees verder

Moskou lijkt gaslevering via Nord Stream te hervatten na onderhoud
Rusland lijkt de gasleveringen aan Europa te gaan hervatten na afronding van de onderhoudswerkzaamheden aan de belangrijke pijpleiding Nord Stream 1. Gegevens van de beheerder van de pijpleiding geven aan dat de leveringen naar verwachting zaterdagnacht vanaf 2 uur (Belgische tijd) zullen herstarten aan 20 procent van de normale capaciteit. Dat is hetzelfde niveau als vóór de werkzaamheden.
Lees verder

Proces tegen PostNL uitgesteld, CEO spreekt voor het eerst: "Laat dit zo snel mogelijk stoppen, het is te zwaar voor me"
Nadat er bijna een jaar naartoe is gewerkt, wordt het proces tegen pakketjesgigant PostNL dan toch nog uitgesteld. Het Openbaar Ministerie vroeg de rechtbank vandaag om meer tijd opdat er extra materiaal, zoals bijkomende inspecties en elementen van mensenhandel, aan het dossier toegevoegd kunnen worden. PostNL en de ruim 200 onderaannemers worden vervolgd voor onder meer zwartwerk, deeltijdse tewerkstelling en schijnzelfstandigheid. Zij verzetten zich tegen het uitstel. "Deze zaak hangt al anderhalf jaar boven mijn hoofd."
Lees verder

Opnieuw gewapend commando opgepakt in Berchem
De Antwerpse politie heeft donderdagavond opnieuw een gewapend commando onderschept in de Deken De Winterstraat in Berchem. Dat schrijft de Gazet Van Antwerpen. In die straat werden de afgelopen maanden al verschillende aanslagen gepleegd. Vorige week werden nog vijf gewapende Nederlanders gearresteerd in dezelfde buurt.
Lees verder

Opnieuw verdacht voertuig opgepakt in Deken De Winterstraat in Berchem: mogelijk weer gewapend commando
De Antwerpse politie heeft donderdagavond opnieuw een verdacht voertuig onderschept in de Deken De Winterstraat in Berchem. Dat bevestigt het Antwerps parket. In die straat werden de afgelopen maanden al verschillende aanslagen gepleegd. Vorige week werden nog vijf gewapende Nederlanders gearresteerd in dezelfde buurt.
Lees verder

De video die Frankrijk schokt: minderjarigen slaan oude vrouw (89) het ziekenhuis in voor paar euro
Een 89-jarige vrouw ligt bewusteloos op de grond in het mondaine Cannes. De hulpdiensten vermoeden dat ze onwel is geworden. Maar dan worden de beelden van de bewakingscamera bekeken. Daarop is te zien hoe drie tieners van 14 jaar oud haar achtervolgen, slaan en beroven. Het zijn beelden die koude rillingen bezorgen en Frankrijk in rep en roer zetten. De burgemeester van Cannes eist harde maatregelen.
Lees verder

Twee VN-deskundigen blijven permanent in kerncentrale Zaporizja
Twee deskundigen van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) blijven op permanente basis in de kerncentrale van Zaporizja, zo meldt het Russische persbureau RIA Novosti. De VN-organisatie heeft sinds donderdag toegang tot het nucleaire complex in het zuidoosten van Oekraïne.
Lees verder

Marc Degryse: "Ik vraag me af of het misbaar van Hoedt de keuze voor Vertonghen in stroomversnelling bracht"
Onze huisanalist Marc Degryse is niet verrast door de komst van Jan Vertonghen naar België. "Maar ik had hem eerder bij de concurrenten van Anderlecht verwacht." Wat betekent de transfer voor Debast, Delcroix en Hoedt? En op welke manier kan hij RSCA iets bijbrengen? "Ik denk niet dat ze in Brugge of Antwerp plots begint te beven, maar met 'Sterke Jan' staat Anderlecht gewoon sterker."
Lees verder

"De grootste valkuil is rondlopen met honger": Pascale Naessens deelt gezonde recepten en adviezen
"Na de vakantie begin ik met gezond eten". Wie denkt dat Pascale Naessens in haar nieuwe boek, deel 2 van 'Ik eet zo graag', als doel heeft om komaf te maken met jouw vakantiekilo's, is eraan voor de moeite: "Helaas werkt zo'n mindset niet. In doelen denken heeft net het omgekeerde effect. Jezelf wijsmaken dat je gelukkiger zal zijn als je twee kilo minder weegt, is zinloos. Alleen al van het idee dat het moet, word ik zelf ongelukkig", zegt de auteur.
Lees verder

Terwijl zijn ouders in schuilkelder zitten in Kiev, stelen hackers 12.500 euro van Herman (18): "Ik ben alles kwijt en moet zien te overleven"
Hoe kon hij zó goedgelovig zijn? De Oekraïense Herman Fomenko (18) die in Nijmegen (Nederland) woont, vraagt het zich vaak af. Cybercriminelen hackten zijn bankrekening en gingen aan de haal met ruim 12.500 euro. Eén telefoontje eind maart zette zijn leven op z'n kop. "Op dat moment klonk het verhaal zó logisch en betrouwbaar", zucht de door de oorlog getraumatiseerde biologiestudent. Hij durfde het pas drie weken geleden aan zijn ouders in Oekraïne te vertellen. "Ze hebben zó veel ellende, dat is afschuwelijk. Ik maak me grote zorgen."
Lees verder

Iets meer dan 700 gevallen van apenpokken in België
Op 29 augustus waren er in België 706 bevestigde gevallen van apenpokken. Het gaat om 376 gevallen in Vlaanderen (53 procent), 253 gevallen in Brussel (36 procent) en 77 gevallen in Wallonië (11 procent). Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano. Het risico voor de algemene bevolking is nog altijd gering.
Lees verder

Chauffeur let niet op maximumhoogte aan tunnel onder spoorweg: laadruimte opengereten
Aan het station van Lichtervelde werden vrijdag voor de zoveelste keer brokken gemaakt aan de tunnel onder de spoorweg. Een lichte vrachtwagen reed er zich vast. Niemand raakte gewond, maar de schade is aanzienlijk.
Lees verder

OVERZICHT. Fenerbahçe biedt Batshuayi oplossing na gemiste transfer naar Nottingham Forest
De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen, maar in de vijf Europese topcompetities is de zomermercato sinds deze nacht gesloten. Batshuayi die niet op tijd bij Notthingham Forest raakte, Aubameyang die naar Chelsea trok: u vindt het allemaal hieronder. Via deze pagina transfernieuws zit u ook de komende week nog op de eerste rij voor de nieuwtjes op de Belgische transfermarkt.
Lees verder

Na moeilijke ochtendspits opnieuw ongeval op E40 in Drongen richting kust: drie wagens betrokken
Na een zware ochtendspits op de E40 in Drongen gaat het verkeer opnieuw moeizaam richting kust. Oorzaak is een nieuw ongeval. Drie wagens raakten betrokken bij een kop-staartaanrijding. Er staat een file van zo'n 2 kilometer.
Lees verder

Tickets Harry Styles op Werchter vliegen op minder dan twee uur allemaal de deur uit
Op het festivalterrein van Werchter zie je volgende zomer ongetwijfeld veel boa's en bonte outfits. Harry Styles (28) keert op 24 juni 2023 terug naar België met zijn 'Love On Tour', als special guest neemt hij Wet Leg mee. En dat willen een massa mensen voor geen geld van de wereld missen. Op amper twee uur vlogen alle tickets de deur uit.
Lees verder

"Duitse kernreactoren gaan langer door"
Duitsland is van plan de stroomvoorziening door twee kernreactoren langer door te zetten wegens de Europese energiecrisis. Dat meldt zakenkrant 'Handelsblatt'. De twee reactoren zouden eigenlijk dit jaar stilgelegd worden, maar blijven nu dus langer in gebruik, aldus de krant.
Lees verder

Noordelijk halfrond deze zomer zwaar getroffen door gevolgen van klimaatopwarming
Dodelijke overstromingen in Pakistan, historische hitte en droogte in China en Europa, hevige regens in de Verenigde Staten,... Het noordelijk halfrond heeft deze zomer duidelijk de gevolgen gevoeld van de klimaatopwarming.
Lees verder

FOD Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Irak af
De FOD Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Irak formeel af door "een zeer volatiele veiligheidssituatie". Dat blijkt uit het laatste reisadvies.
Lees verder