Doorgaan naar hoofdcontent

Gras zaaien en bloembollen planten: 5 klussen om je tuin voor te bereiden op de herfst

HLN
Gras zaaien en bloembollen planten: 5 klussen om je tuin voor te bereiden op de herfst
De dagen worden steeds korter en frisser: de herfst komt eraan! Toch is er nog genoeg te doen buitenshuis. Tegen het einde van deze maand moet je de tuin voorbereiden op het regenachtige en koudere seizoen. Vtwonen.be geeft je daarom enkele tips om je tuin herfstklaar te maken.
Lees verder

Het is bijna herfst-equinox. Wat is het en waarom zou je het willen vieren?
Het is herfst. Niet dat dat nog niet aan het weer te merken viel, maar vandaag is het officieel. En er is nog iets bijzonders aan de hand. Rond deze tijd wordt al van oudsher de herfst-equinox gevierd, want overal ter wereld is het even lang dag als nacht. Het maakt van de herfst een moment om los te laten, te oogsten en opnieuw te beginnen. Wat kan jij thuis doen om daar extra bij stil te staan?
Lees verder

Man die vlag op kist van Queen Elizabeth vastgreep, geloofde niet dat ze dood was, meldt rechtbank
Een man die de vlag vastgreep die over de kist van de Britse koningin was gedrapeerd, was van plan koninklijke residenties, waaronder Buckingham Palace, te betreden omdat hij niet geloofde dat ze dood was.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Afwachten of Gareth Bale, die maandag nog speelde in VS, fit raakt
Donderdag spelen de Rode Duivels hun vijfde groepsmatch in de Nations League. Tegenstander op de Heizel is Wales. De officiële uitzwaaimatch ook voor het WK in Qatar. In onderstaande liveblog volgt u de aanloop en uiteraard de wedstrijd zelf op de voet. De match is LIVE te bekijken op VTM.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Het enige antwoord op de dreigementen van Poetin is solidariteit, koelbloedigheid en geduld"
Indien u nog geen tijd had om de hartverscheurende reportage van onze verslaggever in Oekraïne te lezen, dan raden we u warm aan om dat alsnog te doen. Geen betere manier om opnieuw te beseffen wie het meest afziet van die verdomde oorlog, dan door het lezen van getuigenissen van gewone mensen die maandenlang in hun kapotgeschoten dorpen en steden probeerden te overleven onder de Russische bezetter.
Lees verder

Huizengrote muurschildering van Sanda Dia afgewerkt: "Warm eerbetoon aan een vriend, en een constante herinnering zorg te dragen voor elkaar"
Op een zijgevel van de Pieter De Someraula prijkt sinds gisteravond een huizenhoge muurschildering van Sanda Dia. De student die in 2018 stierf na een wreed doopritueel kijkt de voorbijganger aan met het hoofd in de handen. De muurschildering kwam er op initiatief van zijn vrienden en familie. "We wilden af van Sanda Dia als symbool, en terug naar de vriend, de zoon, de mens."
Lees verder

Na vijf jaar afwezigheid maakt Linda Mertens van Milk Inc. comeback op Spaans festival
Na het overlijden van haar dochtertje trok Linda Mertens (44) zich in 2017 terug uit het publieke leven. Alle activiteiten van Milk Inc. - de dancegroep waarvan ze sinds 2000 de zangeres was - werden stopgezet. Het zag er zelfs lang naar uit dat de Antwperse nooit meer zou optreden. Tot nu, want de naam van Mertens duikt plots op op de affiche van een festival in Spanje.
Lees verder

Politie ontdekt gigantische wietplantage op kloosterdomein op Kreta
Op het eiland Kreta hebben onderzoekers een grote wietplantage met ongeveer 1.100 plantjes blootgelegd. Bijzonder aan de ontdekking is de plaats, namelijk een omheind kloosterdomein. Zo berichtte de krant To Pronto Thema woensdag. De kwekers hadden zelfs een vijver uitgegraven voor bewatering.
Lees verder

Zelensky reageert op speech Poetin: "Rusland heeft afgelopen maand gedeeltelijke mobilisatie al doorgevoerd"
Woensdagochtend heeft Poetin een gedeeltelijke militaire mobilisatie afgekondigd, waarna 300.000 reservisten zullen worden opgeroepen. Tegenover 'Bild TV' verklaarde de Oekraïense president dat Rusland de afgelopen maand al met zijn mobilisatie was begonnen. Volodymyr Zelensky "denkt niet" dat Moskou in zijn oorlog met Oekraïne kernwapens zal inzetten.
Lees verder

Ekkelenkamp, vrijdag tegen jonge Rode Duivels, maar vooral ook in goede doen bij Antwerp: "Je merkt dat onze prestaties veel losmaken"
Jurgen Ekkelenkamp kon zich een beter begin bij zijn nieuwe club Antwerp niet wensen. De 22-jarige Nederlandse middenvelder, die vorige maand overkwam van het Duitse Hertha Berlijn, is direct een belangrijke waarde in het elftal van trainer Mark van Bommel. Met vier assists in zijn eerste zes duels heeft Ekkelenkamp een flink aandeel in de goede competitiestart van de club.
Lees verder

Bijna 13 procent van Belgische ontwikkelingshulp in 2021 is "schijnhulp" volgens CNCD-11.11.11
België trok in 2021 zo'n 2.186 miljoen euro uit voor officiële ontwikkelingshulp, maar bijna 13 procent daarvan was eigenlijk "schijnhulp". Dat zegt CNCD-11.11.11, de koepelorganisatie van Franstalige en Duitstalige Belgische ontwikkelingsngo's en -verenigingen in haar jaarverslag dat woensdag aan de pers werd voorgesteld.
Lees verder

Dit (te hoog gegrepen) eisenpakket vroeg Lionel Messi van FC Barcelona tijdens gesprekken over verlenging
De Spaanse krant 'El Mundo' heeft mailverkeer uit 2020 tussen de vader van Lionel Messi en FC Barcelona in bezit gekregen. In die periode werd onderhandeld over een nieuwe verbintenis met de Argentijnse superster, die toen nog een jaar contract had. Messi stelde een aantal eisen, een overeenkomst werd nooit bereikt. In de zomer van 2021 vertrok hij naar PSG.
Lees verder

Onderzoek: kanker komt niet vaker voor in gebied rond chemiebedrijf 3M
Kankers die mogelijk geassocieerd zouden kunnen zijn met blootstelling aan PFAS komen in een straal van 3 en 5 kilometer rond 3M niet vaker voor dan in de rest van Vlaanderen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Stichting Kankerregister op vraag van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De resultaten zijn vergelijkbaar met die van een onderzoek uit 2021 in Zwijndrecht.
Lees verder

Roger Federer heeft nog één wens voor afscheid: "Nog één keer met Nadal spelen zou een droom zijn"
Nog eenmaal wil hij (proberen) optreden. De 41-jarige Roger Federer neemt vrijdag in Londen afscheid van de tennisgemeenschap door op de Rod Laver Cup aan te treden in het dubbel. "Als ik nog één keer met Rafa (Nadal) zou kunnen spelen, zou dat een droom zijn", zei de 20-voudige grandslamwinnaar.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The United States vs. Billie Holiday': Andra Day in bloedvorm
Ze werd ooit ontdekt door Stevie Wonder, en staat in Amerika te boek als een ontzettend straffe zangeres. Logisch dus dat Andra Day niet alleen gevraagd werd om de protagoniste te spelen in 'The United States vs. Billie Holiday', maar dat ze er ook nog een Oscarnominatie mee versierde.
Lees verder

KOERS KORT. Lotto-Dstny stopt samenwerking met Energy Lab - Wereldbeker veldrijden trekt komend seizoen naar Dublin, Maasmechelen en Gavere
Lotto-Dstny (het huidige Lotto-Soudal) haalt vanaf 1 januari Jeroen Dingemans, Loïc Segaert, Sander Cordeel en Britt Lambrecht bij de performance staff. Dat betekent ook dat een einde komt aan de jarenlange samenwerking met Energy Lab. Maxime Monfort en Nikolas Maes leiden bij Lotto Soudal het performancedepartement. Dat zullen ze ook bij Lotto-Dstny blijven doen, met versterking van Dingemans (head of performance coördinator), Segaert (performance coördinator), Cordeel (performance coördinator) en Lambrecht (diëtiste).
Lees verder

Zonder maatregelen stijgt CO2-uitstoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar
Door de pandemie is het aantal aankomende en vertrekkende vluchten op Europese luchthavens de voorbije twee jaar fors gedaald, maar op lange termijn dreigt het aantal vluchten te stijgen tot 12,2 miljoen per jaar in 2050. Tenzij de luchtvaartsector prioritair werk maakt van milieumaatregelen, dreigt de CO2-uitstoot navenant te stijgen: tot 188 miljoen ton per jaar. Dat staat in een nieuw milieurapport.
Lees verder

Kleine inkijk in geschrapte 'Batgirl'-film: actrice deelt beelden van stunt
Dankzij de stuntactrice, Emely Cartagena, krijgen we een blik achter de schermen van de geschrapte 'Batgirl'-film. In augustus maakte Warners Bros bekend dat 'Batgirl', geregisseerd door de Belgische regisseurs Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36) werd geschrapt. Voor het duo was het heel pijnlijk om de film zo te zien verdwijnen, maar met deze video hebben we nu toch een inkijk op wat de film had kunnen worden.
Lees verder

"Letterlijk niet groter dan een inloopkast": Alaina leidt u rond in kleinste appartement van New York
Een appartement in hartje New York huren voor 650 euro per maand... Het kan blijkbaar, al moet u dan wel zien te overleven in een piepkleine ruimte zonder badkamer en wc. Benieuwd hoe dat eruitziet? Alaina Randazzo geeft u een (korte) rondleiding doorheen haar gezellige stulpje. "Het is letterlijk niet groter dan een inloopkast", luiden de verbaasde commentaren.
Lees verder

'Venom'-acteur Tom Hardy toont zich echte vechtersbaas en wint toernooi in Verenigd Koninkrijk
Acteur Tom Hardy deelt (45) al eens rake klappen uit in z'n films, maar vechten voor de camera of vechten in het écht is toch net iets anders. Al zijn z'n spieren zijn duidelijk niet voor de show, want in Milton Keynes in het Verenigd Koninkrijk won hij zelfs een gevechtstoernooi.
Lees verder