Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 september 2022

Goedkoop tafelen in Gent: Op deze 10 adresjes eet je lekker voor minder dan 10 euro

HLN
Goedkoop tafelen in Gent: Op deze 10 adresjes eet je lekker voor minder dan 10 euro
Het hoeft niet altijd fine dining te zijn: goedkoop kan ook effectief 'goed' zijn. Wij lijsten daarom elke week 10 eetadresjes op waar je kunt eten onder 10 euro, telkens in een andere stad. Deze week: Gent, waar je voor minder dan 10 euro veganistisch, Libanees of Japans kunt eten.
Lees verder

Axa zette crashtest met Tesla in scène: "Brand werd vanop afstand gesticht"
Verzekeringsmaatschappij Axa heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor een gemanipuleerde crashtest met een Tesla. De elektrische wagen zou tijdens de test in brand zijn gevlogen, maar in werkelijkheid was het Axa zelf die het vuur aanstak. "We moesten maatregelen nemen om het publiek te beschermen."
Lees verder

"Ik ben hier niet voor de nationale ploeg, wel voor Anderlecht": Jan Vertonghen is duidelijk bij officiële voorstelling
De kogel is door de kerk: Jan Vertonghen (35) voetbalt dit seizoen voor Anderlecht. De recordinternational van de Rode Duivels (139 caps) komt over van het Portugese Benfica en tekende in het Lotto Park een contract voor twee seizoenen. Met een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro netto wordt hij een van de recordverdieners van paars-wit. "Ik hoop niet dat ze mij hier als een held zien", aldus Vertonghen tijdens de officiële voorstelling.
Lees verder

Genk-trainer Wouter Vrancken voor derby tegen STVV: "Proberen boven emotie van match te staan"
• Cegeka Arena
Lees verder

Minder bestuurders bliezen positief tijdens zomerse BOB-campagne
De afgelopen twaalf weken zijn meer dan 322.000 bestuurders onderworpen aan een alcoholcontrole door de politie. Zo'n 2,5 procent of 7.972 bestuurders testten positief. Dat is het laagste (procentuele) aantal positieve tests in vijf jaar, zo blijkt uit de resultaten die vrijdag werden bekendgemaakt door verkeersveiligheidsinstituut Vias.
Lees verder

Hoe groot is het risico dat coronapositieve Ayuso z'n concullega's aansteekt? "Hij brengt zijn eigen gezondheid en die van andere renners in gevaar"
Team Emirates ziet er geen graten in: de op corona positief geteste Juan Ayuso blijft in koers in de Vuelta omdat hij asymptomatisch is, al had hij dinsdag nog gezondheidsklachten. De beslissing roept medische vragen op. Tom Teulingkx, hoofd van de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen in België, is kritisch: "Als een lichaam een virus moet bestrijden, wreekt zich dat op de prestaties. Het kan de luchtwegen, spierwerking, hartlongmachine en recuperatie ondermijnen."
Lees verder

Man opgepakt na ontvoeringspoging in school in Jette
De lokale politie van de zone Brussel West heeft afgelopen maandag een man opgepakt die geprobeerd had een kind te ontvoeren uit een school in Jette. Dat meldt de politie vrijdag.
Lees verder

G7 gaat prijsplafond voor Russische olie invoeren
De G7, de zeven rijkste industriële landen, gaan "dringend" een prijsplafond voor Russische olie invoeren. Dat staat in een mededeling na afloop van een vergadering van de ministers van Financiën van de landen. Ze willen ook een "brede coalitie" van landen aanmoedigen om hetzelfde te doen.
Lees verder

LIVE. Fenerbahçe biedt Batshuayi oplossing na gemiste transfer naar Nottingham Forest - Leye stuurt Gano naar B-kern
De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen, maar in de vijf Europese topcompetities is de zomermercato sinds deze nacht gesloten. Batshuayi die niet op tijd bij Notthingham Forest raakte, Aubameyang die naar Chelsea trok: u vindt het allemaal hieronder. Via deze pagina transfernieuws zit u ook de komende week nog op de eerste rij voor de nieuwtjes op de Belgische transfermarkt.
Lees verder

BBC schenkt winst van controversieel interview met Lady Di aan liefdadigheidsinstellingen
De BBC heeft 1,43 miljoen Britse pond (1,64 miljoen euro) gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen van prinses Diana. Dat maakte de Britse openbare omroep vrijdag bekend. Het bedrag is het equivalent van de inkomsten die de BBC naar eigen zeggen had gegenereerd met het controversiële interview met Lady Di in 1995.
Lees verder

Assisenproces doodgeschoten agent start in oktober: Amaury (38) kreeg kogel in het hoofd tijdens verkeerscontrole
Nederlander Yvo T. (40), die in 2018 samen met zijn broer en een vriend naar de Belgische Grote Prijs Formule 1 in Franchorchamps was afgezakt, moet zich vanaf 3 oktober voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de dood van een agent. De Waalse politieagent Amaury Delrez (38), vader van drie kinderen, overleed in de nacht van 25 op 26 augustus 2018 tijdens een schietpartij na een routine verkeerscontrole in Spa.
Lees verder

Wereldwijd steeds meer keizersneden, en toch vermijd je die ingreep beter
Nieuwe cijfers tonen een wereldwijde stijging van het aantal keizersneden, al ligt het gemiddelde bij ons in België wel lager dan in de rest van Europa. Ondanks dat zo'n ingreep bijna routineus verloopt, en vaak op amper een kwartiertje gepiept is, vermijd je het toch best, luidt het.
Lees verder

Van Bommel wil ook tegen Westerlo blijven winnen: "Dat record is dan een leuke bijkomstigheid"
• Bosuil
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Voices of Liberation': Bart Peeters vertelt over WOII
Op Streamz kan je vanaf vandaag kijken naar 'Voices of Liberation', een docureeks die de kijker meeneemt langs de zogenaamde 'Liberation Route' - de weg die tijdens WOII werd afgelegd door de westelijke geallieerden.
Lees verder

Wendy Laisnez (39) verhuisde naar Sri Lanka voor de liefde van haar leven: "de economische crisis treft ons hard"
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Tijdens een rondreis doorheen Sri Lanka sloeg de vonk over tussen Wendy Laisnez (39) en reisgids Neranjan Bandara (35). Dat hij haar naar België zou volgen was geen optie, en dus stond ze binnen de kortste keren terug in Sri Lanka om nooit meer te vertrekken.
Lees verder

Veertien Oekraïners vrijgelaten in gevangenenuil met Rusland, zegt Kiev
Er heeft opnieuw een gevangenenruil plaatsgevonden tussen Rusland en Oekraïne. Daarbij zijn veertien Oekraïners vrijgelaten, melden de autoriteiten in Kiev. Van Russische kant is er geen bevestiging van de gevangenenruil.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck over nieuw record en Nurio: "Hij communiceerde weer niet over blessure"
• Mambourg
Lees verder

United Airlines breekt start op Schiphol af na rook in vliegtuig
Een vliegtuig van United Airlines heeft vanochtend op de luchthaven Schiphol bij Amsterdam de start afgebroken omdat er rookontwikkeling was in het vliegtuig. De 253 passagiers en dertien bemanningsleden zijn geëvacueerd en opgevangen op de luchthaven. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een verkennend onderzoek gestart naar het incident.
Lees verder

Ons Duivelse rapport van 180 miljoen. Wie bleef, wie vertrok en wie maakte een goede keuze (met het WK in het achterhoofd)?
Voor de zomer zond bondscoach Martínez een waarschuwing de wereld in: "Iedere Duivel moet goed nadenken voor hij van club verandert." In grote getale hebben zijn de Duivels deze zomer bij een andere werkgever getekend. Het rapport van bijna 180 miljoen euro. Welke potentiële WK-ganger heeft nu precies welke keuze gemaakt?
Lees verder

Gemengde gevoelens in Gosselies bij komst Legoland: "Wie Walibi bezoekt, gaat nadien ook niet naar Waver"
Nee, echt gretig wordt er niet gevierd in Gosselies nu bekend raakte dat Legoland er in 2027 neerstrijkt op het voormalige fabrieksterrein van Caterpillar. Behalve bij de lokale hoteluitbater - "Eindelijk weer alle kamers bezet" - valt weinig animo te bespeuren in het verpauperde voorstadje van Charleroi: "Wie Walibi bezoekt, zal nadien ook geen geld uitgeven in Waver."
Lees verder