Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 september 2022

Gemengde gevoelens in Gosselies bij komst Legoland: "Meer werk voor inwoners. Maar dan moeten ze ook nog wíllen werk...

HLN
Gemengde gevoelens in Gosselies bij komst Legoland: "Meer werk voor inwoners. Maar dan moeten ze ook nog wíllen werken"
Nee, echt gretig wordt er niet gevierd in Gosselies nu bekend raakte dat Legoland er in 2027 neerstrijkt op het voormalige fabrieksterrein van Caterpillar. Behalve bij de lokale hoteluitbater - "Eindelijk weer alle kamers bezet" - valt weinig animo te bespeuren in het verpauperde voorstadje van Charleroi: "Wie Walibi bezoekt, zal nadien ook geen geld uitgeven in Waver."
Lees verder

Klassiekers 'E.T.' en 'Jaws' banen hun weg terug naar het grote scherm
De klassiekers 'Jaws' en 'E.T.' van Steven Spielberg zijn terug te zien in de bioscoop. De films werden speciaal voor de 40ste verjaardag van 'E.T.' in een nieuw jasje gestoken, waardoor ze voor het eerst te zien zijn in IMAX-bioscoopzalen.
Lees verder

Vlaamse overheid betaalt haar facturen stipter (en betaalt minder verwijlintresten)
De Vlaamse overheid betaalt haar facturen stipter en moet dus ook minder verwijlintresten betalen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA). "Sinds enkele jaren zetten we sterk in op digitale betaalprocessen. Dit zorgt ervoor dat we steeds stipter betalen en dus minder verwijlinteresten betalen", aldus Diependaele.
Lees verder

Belgische tussenkomst voor Internationaal Gerechtshof in de zaak van Oekraïne tegen Rusland
De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met de tussenkomst van ons land voor het Internationaal Gerechtshof in de zaak van Oekraïne tegen Rusland. België zal tussenkomen over de kwestie van de rechtsmacht van het Hof, om Russische bezwaren over de bevoegdheid van het Hof in deze zaak weg te nemen.
Lees verder

Ministerraad stemt in met benoeming Kattrin Jadin bij Grondwettelijk Hof
De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van de Duitstalige politica Kattrin Jadin (41) tot rechter bij het Grondwettelijk Hof.
Lees verder

Ryanair dreigt ermee Zaventem te verlaten
De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair is van plan om in de loop van de komende twee weken de sluiting aan te kondigen van een aantal basissen in Europa. Daarbij komt ook Brussels Airport in het vizier, zo heeft CEO Michael O'Leary vanuit Dublin vrijdag gezegd aan enkele Franstalige media. In Charleroi zouden de activiteiten afgebouwd kunnen worden.
Lees verder

Staalconcern ArcelorMittal legt Duitse fabrieken stil wegens duur gas
Staalconcern ArcelorMittal legt in Bremen en Hamburg fabrieken stil omdat het gas en de elektriciteit waarop ze draaien te duur is geworden. Het is daardoor niet meer mogelijk om tegen concurrerende prijzen staal te maken in die Duitse steden, meldt het bedrijf. Bij een Spaanse fabriek wordt bovendien een hoogoven stilgelegd vanwege de hoge gasprijzen.
Lees verder

Miserie op E313 richting Hasselt nog niet voorbij: twee rijstroken versperd na nieuw ongeval in Ranst
Nadat een ongeval met een vrachtwagen in Massenhoven eerder deze middag een kilometerslange file veroorzaakte op de E313 richting Hasselt, is de ellende nog altijd niet voorbij. Ter hoogte van de snelwegparking in Ranst gebeurde rond 16.30 uur een nieuw ongeval. De rechterrijstrook en de spitsstrook zijn er versperd.
Lees verder

Recordaantal toeristen in Portugal
Portugese hotels hebben in juli meer dan 3 miljoen toeristen ontvangen, van wie meer dan de helft (1,8 miljoen) uit het buitenland kwam. Het gaat om een stijging met 6,3 procent ten opzichte van 2019, vóór de coronapandemie die de sector lamlegde.
Lees verder

Eerdere hoofdverdachte opnieuw opgepakt in dossier rond dubbele moord in Kraainem: "Schakelde Congolees in om ex-vrouw en stiefdochter uit te schakelen"
In het dossier rond de dubbele moord in Kraainem zijn twee verdachten opgepakt. Een van hen is Pierre D. (51), die eerder al eens in de cel zat op verdenking van de dubbele moord. Daarnaast werd een 39-jarige Congolees gearresteerd. "Hij wordt er van verdacht de feiten te hebben gepleegd in opdracht van de partner/stiefvader van de slachtoffers", aldus het parket.
Lees verder

Geen Europese politieke leiders verwacht op begrafenis van Michail Gorbatsjov
De begrafenis van de laatste Sovjetleider Michail Gorbatsjov zal in beperkte kring plaatsvinden. Niet alleen de Russische president Vladimir Poetin, maar ook Europese politieke leiders zullen de begrafenis zaterdag in Moskou niet bijwonen. Noch Londen, noch Parijs, noch Berlijn zullen regeringspolitici afvaardigen om de staatsbegrafenis bij te wonen, ondanks hun waardering voor de zogenaamde "vader van de glasnost en de perestrojka". Ze tekenen niet present wegens de Russische inval in Oekraïne.
Lees verder

Coca-Cola trekt de prijzen op: hoeveel duurder frisdrank wordt, wil bedrijf niet kwijt
Coca-Cola trekt de prijzen in ons land op. Dat heeft het bedrijf vrijdag bevestigd. De frisdrankreus verwijst naar de stijgende kosten waar hij mee te maken krijgt. Hoeveel een blikje Coca-Cola straks in de winkel kost, zal evenwel afhangen van de supermarkten.
Lees verder

Zijn sexy stationsromannetjes weer in opmars? "7 op de 10 Belgen lezen graag erotische verhalen"
Seksueel getinte stationsromannetjes 'te vunzig' of 'zo gênant' om te lezen? Niet meer. Het genre wordt steeds populairder, ook bij jongeren. Hans Jansen, redacteur bij uitgeverij HarperCollins Holland, merkt de tendens op en legt uit waar die vandaan komt. "Vroeger waren de meeste mensen te beschaamd om erotische verhalen te lezen."
Lees verder

Stomende scènes én betaalbaar: erotische stationsromans zijn steeds populairder, ook bij jongeren
Seksueel getinte stationsromannetjes 'te vunzig' of 'zo gênant' om te lezen? Niet meer. Het genre wordt steeds populairder, ook bij jongeren. Hans Jansen, redacteur bij uitgeverij HarperCollins Holland, merkt de tendens op en legt uit waar die vandaan komt. "Vroeger waren de meeste mensen te beschaamd om erotische verhalen te lezen."
Lees verder

LIVE VUELTA. Vluchters zijn eraan voor de moeite, op naar een nieuwe massasprint
In de dertiende etappe van de Vuelta krijgen de sprinters weer een kans op succes. De laatste hectometers lopen licht bergop - ideaal voor de echte machtssprinters. Vallen alle puzzelstukjes eindelijk in elkaar voor Tim Merlier? De 19-jarige Juan Ayuso testte vanmorgen positief op corona, maar mag toch starten wegens 'asymptomatisch'. Op deze pagina volgt u de rit op de voet.
Lees verder

"Politie Dilbeek hier, je mag je fiets komen halen... Oh, en breng 50 euro mee": Josephine (81) staat voor mysterie nadat dieven haar gestolen fiets opnieuw proberen verkopen
Wat een rustgevende fietstocht moest worden voor de 81-jarige Josephine Matthijs uit Dilbeek, eindigde met een opvallend voorval, dat uitmondde in een mysterie. Haar elektrische fiets werd uit de garage gesloten waarna de dieven haar deze amper een uur later opnieuw wilden verkopen. De dieven deden zich voor als de politie van Dilbeek, maar vroegen er wel 50 euro voor. "Nochtans heeft niemand het nummer van mijn oude Nokia. Heel vreemd", vertelt ze.
Lees verder

Grote stroomstoring in noorden van Nederland, bezoekers Walibi zaten vast in attracties
In de provincie Flevoland en delen van Gelderland, in het noordoosten van Nederland, is er een grote stroomstoring. Waarschijnlijk komt dat door een gebroken hoogspanningskabel in de omgeving van Dronten, rond 15.15 uur.
Lees verder

Weer in een oogwenk uitverkocht: waarom is iedereen zo gek op Harry Styles?
Hij stond nog maar pas in het Sportpaleis, maar toch gingen de tickets voor de Werchter-doortocht van Harry Styles vrijdagochtend als de wiedeweerga de deur uit. Op minder dan twee uur tijd tekenden zo'n 60.000 fans present voor de bonte 'Love on Tour'-show van de Britse zanger. Niet slecht voor iemand die nog geen 30 is, zich geen snars aantrekt van wat anderen denken en af en toe eens een rok aantrekt. Portret van een flamboyante doch kwetsbare popster. "Of ik biseksueel ben? Die vraag is zo achterhaald."
Lees verder

BV 24/7. Sarah Puttemans neemt afscheid van haar hondje en zo zag je Koen Crucke nog nooit
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Exhibitionisten gaan nog stap verder op beruchte Stroroute in Moorslede: duo randt meisje (15) aan
Op weg naar school is vrijdagochtend een 15-jarig meisje uit Wevelgem op haar step aangerand langs de Stroroute in Moorslede. De fiets- en wandelverbinding kreeg de voorbije jaren een kwalijke naam na tal van meldingen van exhibitionisme. "Daders vatten is aartsmoeilijk, ondanks de inspanningen van de politie", aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). De kwestie werd ook al eens op de gemeenteraad aangekaart.
Lees verder