Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 september 2022

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Vergeet je sportcheque niet in te dienen!

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Vergeet je sportcheque niet in te dienen!

Iedere inwoner tussen 3 en 18 jaar, met domicilie in Sint-Gillis-Waas, ontving in juni een sportcheque van de gemeente ter waarde van 20 euro. Vergeet niet om de sportcheque te gebruiken! Je kan dit nog doen tot en met 31 oktober.

Lees verder

Ook dit schooljaar busverbinding tussen Sint-Gillis-Waas en Beveren

Dit schooljaar (2022-2023) is er opnieuw een busverbinding tussen Sint-Gillis-Waas en Beveren op schooldagen. Het college ging akkoord om dit extra busaanbod mee te financieren en sloot hiervoor een samenwerkingsovereenkomst met De Lijn.

Lees verder

Gemeente maakt komaf met beurtelings parkeren

De gemeente pakte het beurtelings parkeren in de Stationstraat (Sint-Gillis-Waas) en Heidestraat (De Klinge) aan.

Lees verder

Gemachtigd opzichter worden, iets voor jou?

De gemeente zoekt gemachtigd opzichters. Wil jij zelf helpen om de schoolomgevingen veiliger te maken? Neem dan contact op met de dienst Onderwijs en word gemachtigd opzichter.

Lees verder

Verkeersmaatregelen 4e Memorialloop Jean Van Eetvelt

Op zondag 11 september van 13.30 tot 16.30 uur is het de vierde editie van de Memorial Jean Van Eetvelt. Deze loop brengt de nodige verkeersmaatregelen met zich mee.

Lees verder

Verkeersmaatregelen wielerwedstrijd Meerdonk

Op zaterdag 17 september zijn er wielerwedstrijden in Meerdonk voor toeristen, recreanten én inwoners. Vertrek en aankomst is aan Margrietstraat 85. De wielerwedstrijd brengt de nodige verkeersmaatregelen met zich mee.

Lees verder

Plaatsing grasdallen in de berm van de Waterstraat

Van 12 t.e.m. 21 september plaatsen we grasdallen in de berm van de Waterstraat. Hierdoor wordt de straat afgesloten. Mensen moeten de volgende omleiding volgen: Kwakkel – Puyveldestraat – Kemzekestraat – Palingsgatstraat.

Lees verder

Verkeersmaatregelen wielerwedstrijd Sint-Pauwels (woensdag 14 september)

Op woensdag 14 september is er een wielerwedstrijd in Sint-Pauwels. De wedstrijd start om 15 uur en eindigt rond 17.45 uur. De wielerwedstrijd brengt de nodige verkeersmaatregelen met zich mee.

Lees verder

Verkeersmaatregelen kermis Meerdonk

Van vrijdag 16 t.e.m. woensdag 21 september is het Septemberkermis in Meerdonk. De kermis brengt de nodige verkeersmaatregelen met zich mee.

Lees verder

Onderzoek naar PFAS in de gemeente
De OVAM liet recent over heel Vlaanderen verkennende bodemonderzoeken uitvoeren naar de aanwezigheid 'PFAS'. Ook in onze gemeente zijn er resultaten bekend voor de Sint-Helenastraat (zone van 500 meter) en de Potterstraat (zone van 100 meter).
Lees verder

Deel Blokstraat afgesloten op donderdag 22 september

Op donderdag 22 september tussen 9 en 16 uur is een deel van de Blokstraat afgesloten om een bouwkraam te verwijderen. We voorzien een omleiding in beide richtingen via Kronenhoekstraat - Kerkstraat - Nieuwstraat - Lage Kerkwegel - Samelstraat.

Lees verder