Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 september 2022

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Ambachtelijk weekend op 20 en 21 augustus

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Ambachtelijk weekend op 20 en 21 augustus

Op 20 en 21 augustus is het ambachtelijk weekend met als thema 'Dansen en muziek'. Traditiegetrouw vindt het ambachtelijk weekend plaats op een groot aantal locaties, verspreid over onze gemeente. 

Lees verder

Verkeersmaatregelen Singillis koerst

Op maandag 5 september is het Singillis Koerst, een wielerwedstrijd voor inwoners en wielertoeristen in Sint-Gillis-Waas. De wielerwedstrijd brengt de nodige verkeersmaatregelen met zich mee.

Lees verder

Werken herinrichting Burgemeester Van Hovelaan van start

Vandaag starten de werken voor de herinrichting van de Burgemeester Van Hovelaan. Voorlopig is er geen hinder. Inwoners van de straat kunnen hun oprit ook altijd bereiken.

Lees verder

Volg de commissiezitting van 29 augustus

Op maandag 29 augustus vindt de commissiezitting plaats. Je kan alles vanuit je zetel volgen of de zitting achteraf herbekijken. 

Lees verder

Volg de gemeente- en OCMW-raad van donderdag 1 september

Op donderdag 1 september is het gemeenteraad en OCMW-raad. Je kan alles thuis volgen vanaf 20 uur of alles nadien herbekijken.

Lees verder

Verkeersmaatregelen Sinpals kermis 2022

Van vrijdag 9 t.e.m. woensdag 14 september is het Sinpals kermis. De septemberkermis in Sint-Pauwels brengt de nodige verkeersmaatregelen met zich mee.

Lees verder

Verkeersmaatregelen Septemberkermis Sint-Gillis-Waas 2022

De Septemberkermis in Sint-Gillis-Waas vindt plaats van zaterdag 3 t.e.m. woensdag 7 september. Dit brengt de nodige verkeersmaatregelen met zich mee.

Lees verder

Online verkoop pastorie Lage Kerkwegel

De gemeente verkoopt de pastorie in de Lage Kerkwegel openbaar via het online platform Biddit. De verkoop vindt plaats van maandag 3 oktober om 14 uur tot en met dinsdag 11 oktober om 14 uur. Schrijf je in voor de online verkoop.

Lees verder

Het rioolputje is geen vuilnisbak

Sigarettenpeuken, plastic, kauwgom, olie, frituurvet, verf, cement … Je kunt het zo gek niet bedenken of de medewerkers van rioolbeheerder Riopact vinden het terug in de rioolputjes op straat. Gebruik de rioolputjes niet als vuilnisbak!

Lees verder

Hoe ga je om met de stijgende kosten van je energiefactuur?

De hoge energiefacturen zijn alomtegenwoordig. Heb je meer informatie nodig over wonen en energie? Bekijk dan hieronder wat je allemaal kan doen of maak een afspraak bij ons woonloket.

Lees verder

Gemeente maakt werk van veilige schoolomgevingen

Een veilige schoolomgeving is de grootste motivatie voor leerlingen en hun ouders om met de fiets of te voet naar school te komen. Daarom zetten wij de verkeersveilige schoolomgevingen bovenaan onze prioriteitenlijst.

Lees verder