Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 september 2022

Gemeente Mol: Voorkeur voor vaccinatie bij je huisarts? Wacht op uitnodiging Baldemore

Voorkeur voor vaccinatie bij je huisarts? Wacht op uitnodiging Baldemore

Laat je je liever vaccineren bij je eigen huisarts? Wacht dan op de uitnodiging van eerstelijnszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie). Deze uitnodiging valt een tweetal dagen na de uitnodiging van Vlaanderen in de brievenbus. Met de Vlaamse uitnodiging kan je enkel in het vaccinatiepunt (Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71, Mol) een afspraak boeken.

Lees verder

Restauratiewerken Sint-Pieter en Pauwelkerk 19 september van start

Maandag 19 september starten restauratiewerken aan de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Pit Antwerpen nv (Professionele Innovatie Technieken) voert de werken uit. Alle werken gebeuren binnen in de kerk, voornamelijk op zolder. De werken zijn nodig om dit beschermde monument ook de komende jaren in al z'n schoonheid te bewaren.

Lees verder

'Kleinere' snelheidsovertredingen vanaf 1 oktober beboet via GAS

Vanaf 1 oktober wordt een deel van de snelheidsovertredingen in de politiezone Balen-Dessel-Mol beboet via de zogeheten gemeentelijke administratieve sancties (GAS 5). Het betreft de 'kleinere' snelheidsovertredingen op de plaatsen waar je maximum 30 of 50 per uur mag rijden.

Lees verder

Ken jij nog een leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimte?

Van 19 september tot en met 19 oktober krijgen al onze inwoners de kans om de inventaris van leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimtes aan te vullen. Op dit moment telt deze inventaris voor onze gemeente 20 bedrijfsruimtes. Een volledige en up-to-date inventaris is voor de Vlaamse overheid belangrijk om de leegstandsheffing correct te innen. Je kan de voorlopige inventaris hier bekijken.

Lees verder