Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 september 2022

Gemeente Mol: Verhalen 15 Kapellekens komen tot leven op beschermde erfgoedsite

Verhalen 15 Kapellekens komen tot leven op beschermde erfgoedsite

Dinsdagavond 13 september maakten de aanwezigen in de parochiezaal van Achterbos in primeur kennis met de toekomst van de 15 Kapellekens. Het schetsontwerp voor de site werd voorgesteld en besproken. Het ontwerp vertrekt vanuit het bewaren en versterken van de eigenheid van deze unieke en beschermde site.

Lees verder

Kinderclubs en dienst buitenschoolse kinderopvang gesloten op 16 september

Op vrijdag 16 september zijn de 9 kinderclubs en de dienst buitenschoolse kinderopvang uitzonderlijk gesloten. Alle personeelsleden nemen die dag deel aan de Dag van de begeleiding. Enkel het 'kort toezicht op school' dat in sommige scholen georganiseerd wordt met hun eigen vrijwilligers, gaat wel gewoon door volgens planning. De ouders werden vooraf op de hoogte gebracht.

Lees verder

Babbelkousje aan huis zoekt vrijwilligers om samen Nederlands te oefenen

Dienst samenlevingsopbouw zoekt vrijwilligers voor het project 'Babbelkousje aan huis'. Spelenderwijs help je jonge kinderen thuis Nederlands leren. Zoek je een zinvolle vrijetijdsbesteding? Kan je je éénmaal per week een uurtje vrijmaken? Stel je dan kandidaat en werk mee aan de toekomst van deze kinderen. Neem contact op via 014 33 16 22 of mail naar samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Lees verder

Geef online je mening: hoe open ruimte bewaren en het Mols Bos versterken?

Laat voor vrijdag 7 oktober van je horen op www.gemeentemol.be/ademruimte. We hebben jouw inbreng nodig om het project 'Ademruimte in MooiMol' vorm te geven. Op welke manier creëren we in onze gemeente voldoende plaats om te wonen, zonder onze open groene ruimte op te offeren? Hoe versterken we de komende jaren het Mols Bos? Deze vragen staan centraal in dit participatie- en ruimtelijk planningstraject Ademruimte in MooiMol. Jij weet als geen ander waar de bijzonder plekjes van onze gemeente liggen en wat de kansen en verbeterpunten zijn. Dus: aarzel niet en deel ze met ons!

Lees verder