Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 september 2022

Gemeente Mol: Schapen vzw Kemp begrazen oever Kanaalplas vanaf 2 september

Schapen vzw Kemp begrazen oever Kanaalplas vanaf 2 september

Vanaf vrijdag 2 september gaan 250 schapen van vzw Kemp opnieuw 'aan het werk' op de oevers van de Kanaalplas. Het gemeentebestuur sloot een akkoord met de vzw om driemaal per jaar de oevers van dit prachtige meer te laten afgrazen door een schapenkudde. Dit moet verhinderen dat de mooie vergezichten vanaf het toeristische fietspad over het water verdwijnen achter het opschietende groen. Bovendien krijgt hierdoor het typische Kempense heidelandschap opnieuw alle kansen om zich te ontwikkelen. De graasbeurten door meer dan 200 schapen onder begeleiding van een herder van vzw Kemp zijn een hele belevenis. Ga gerust een kijkje nemen.

Lees verder

Zwemlessen Vita Den Uyt: wachtlijst fase 1 watergewenning open vanaf 2 september

Op vrijdag 2 september 9 uur gaat de wachtlijst voor de zwemlessen van Vita Den Uyt - fase 1 watergewenning opnieuw open. Wil je jouw kindje laten wennen aan water? Surf dan vrijdag naar www.vita-denuyt.be/zwembad/zwemschool en zet je kind(eren) op de wachtlijst. De eerste kindjes van 4 jaar kunnen zelfs nog meteen instappen. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de volgende reeks die start vanaf maandag 5 september.

Lees verder

MooiMol-magazine op 1 en 2 september in alle Molse brievenbussen

Op donderdag 1 of vrijdag 2 september valt het splinternieuwe MooiMol-magazine in de brievenbus van onze inwoners. Onze foorkramers vertellen hoe het voelt om eindelijk weer op de kermis te staan. Onze lichtstoetbouwers verklappen waarom je zeker moet komen kijken. Daarnaast maak je kennis met onze vakmannen die werken in een knelpuntberoep, lees je hoe we onze gemeente meer ademruimte geven, wanneer we starten met Centrum West, waarom we gezinsverpleging verder uitbouwen in √≥nze gemeente en waar je terecht kan met opvoedingsvragen. Dat en nog veel meer.  Benieuwd? Blader alvast door het online magazine

Lees verder

Eerste glasvezelkabels Fiberklaar vanaf 12 september de grond in

Op maandag 12 september start APK Group in opdracht van Fiberklaar met de aanleg van het aangekondigde glasvezelnetwerk in onze gemeente. Als eerste komen de Hutten, Duinbergstraat, Netebeemden, Lieven Heerstraat en Heideblokken aan de beurt. Stapsgewijs ontvangen alle inwoners in het projectgebied nog een brief waarin een persoonlijk huisbezoek wordt aangekondigd. Dat geldt ook voor de inwoners die zich in de zomercampagne niet geregistreerd hebben voor Fiberklaar. Op die manier krijgt iedereen de kans om al dan niet nog in te stappen in het verhaal.

Lees verder