Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 september 2022

Gemeente Mol: Rioleringswerken bijna klaar, doortocht Ginderbuiten eind deze week opnieuw open

Rioleringswerken bijna klaar, doortocht Ginderbuiten eind deze week opnieuw open

Vandaag – woensdag 21 september – brengt de aannemer een finale asfaltlaag aan. Alle nodige wegmarkeringen worden donderdag (belijning) en vrijdag (fietssuggestiestroken) geschilderd. Na het opruimen van de werfzone kan in de loop van vrijdag 23 september de doortocht van Ginderbuiten (N103) opnieuw open voor alle verkeer. Pas na het weghalen van alle signalisatie is de weg vrij voor doorgaand verkeer.

Lees verder

Ben je net 65 of verjaar je binnenkort? Haal je 'gele doos' bij je apotheek

Alle nieuwe 65-plussers in eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie (Baldemore) ontvangen vanaf 1 oktober een brief voor het afhalen van hun 'gele doos'. De doos bevat alle belangrijke levensreddende medische info voor de hulpdiensten. Je kleeft een sticker op de deur zodat hulpdiensten weten dat je deze doos in de koelkast bewaart. Ook inwoners met een chronische ziekte of beperking mogen gratis een gele doos afhalen. Vanaf 1 oktober zijn de dozen beschikbaar bij de apotheek in je buurt. Ontving je vorig jaar een gele doos? Zorg dan voor een update van jouw medische info!

Lees verder

Delegaties uit zustersteden Santo Tomás en Kara Kara te gast in onze gemeente

Van 23 september tot 12 oktober is een vijftallige delegatie uit onze zustersteden Santo Tomás (Nicaragua) en Kara Kara (Niger) te gast in onze gemeente. Onder hen ook de nieuwe burgemeester van Kara Kara. Op vrijdagavond 30 september heten we de delegatie officieel welkom in jeugdhuis Tydeeh. Alle sympathisanten zijn welkom!

Lees verder

Wandel je mee door het Groene Hart van MooiMol?

Wie woensdagavond naar de infomarkt kwam, maakte in primeur kennis met de ontwerpplannen en 3D-simulatiebeelden van de toekomstige horecazone van de Corbiestraat, het Rondplein en het Santo Tomàsplein. De realistische beelden tonen aan dat we met Groen Hart voor MooiMol resoluut kiezen voor een groen, aangenaam én verkeersluw hart in ons Centrum.

Lees verder