Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Grondige renovatie 'Schoonste wijk van België' Egelsvennen via pilootproject

Grondige renovatie 'Schoonste wijk van België' Egelsvennen via pilootproject

De sociale woonwijk Egelsvennen in Mol is toe aan een grondige renovatie. Een complexe oefening. De wijk is vastgesteld als bouwkundig erfgoed en een deel van de sociale huurders zijn ondertussen eigenaar van hun woning. Het samenleven in de wijk heeft nood aan een nieuw elan. Daarom komt er een uniek masterplan dat energie en renovatie, erfgoed en samenleven samen aanpakt via het pilootproject 'Wijkmotor'. De opening van de modelwoning op 27 september vormde het startschot voor dit project.

Lees verder

Wegenwerken Centrum West van start op maandag 3 oktober: herbekijk presentatie

Op maandag 26 september organiseerde het gemeentebestuur samen met Pidpa en aannemer DCA een bewonersvergadering voor de bewoners van Markt, Collegestraat, Vennestraat en Schansstraat. Deze straten maken deel uit van fase 1 en 2 van Centrum West. Vergadering gemist? Via www.gemeentemol.be/centrumwest vind je de presentaties van het gemeentebestuur, DCA en Pidpa.

Lees verder

Bib pakt uit met nieuwe bibtoppers, ook toptitels bij kinder- en jongerenboeken!

Een nieuw seizoen, een nieuwe reeks 'bibtoppers'! Ons bibliotheekteam zocht ook nu weer naar boeken en DVD's die iedereen gelezen of gezien moet hebben. Ook de boeken en dvd's die opvallend veel worden uitgeleend, werden opgenomen in de bibtoppers. Deze toptitels, voor zowel jong als oud, vind je vooraan in de bib. Bekijk zeker ook het aanbod kinder- en jongerenboeken. Spannend of grappig? Stoer of ontroerend? Er is voor elk wat wils. Kom dus snel naar de bib en kies jouw nieuwe favoriet!

Lees verder

Herbekijk online infosessie 'Iedereen verslaafd: verdrinken in het glas'

Op dinsdag 27 september organiseerde Baldemore, samen met arts van de verslavingskoepel Patrick Vloemans, de online infosessie 'Iedereen verslaafd' over alcoholverslaving. Tijdens de sessie legt Patrick Vloemans uit hoe alcoholverslaving werkt en wat je eraan kan doen voor jezelf, partner, familie, collega's,… . 83 mensen volgden de uitzending en stelden vragen. Heb je het gemist? Of wil je de infosessie opnieuw bekijken? Hier vind je de volledige uitzending, inclusief vragen en antwoorden.

Lees verder