Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 september 2022

Gemeente Mol: Gemeentebestuur schept kansen voor maatschappelijk werkers

Gemeentebestuur schept kansen voor maatschappelijk werkers

Het gemeentebestuur zoekt 2 voltijdse maatschappelijk werkers, in contractueel dienstverband, niveau B, in een tijdelijk contract. Solliciteer zo snel mogelijk via het online sollicitatieformulier. 

Lees verder

Rattenvanger test digitale rattenvallen zonder gif

Deze week plaatste de groendienst een nieuw type rattenval op 5 locaties in onze gemeente. De nieuwe vallen werken niet met vergif maar met bedwelming, zodat de ratten minder lang lijden. Ze zien eruit als een curverbox en worden de eerste weken gevuld met eten, zonder ratten te vangen. Na een paar dagen of weken, als de ratten de box als 'veilig' zien, worden de boxen met een kleine digitale aanpassing tot vallen verbouwd. Na enkele maanden evalueert de groendienst dit proefproject en bekijken ze op welke manier deze vallen in onze gemeente kunnen dienen.

Lees verder

Nieuwe mijlpaal in de '3xG studie' in Dessel, Mol en Retie

Voor de tweede keer hebben 212 kinderen uit de gemeenten Dessel, Mol en Retie een bloed- en urinestaal laten onderzoeken in het kader van de 3xG-studie. Dat is een gezondheidsstudie naar de invloed van onze leefomgeving en leefgewoonten op de gezondheid van opgroeiende kinderen. De studie, die in 2010 werd opgestart, heeft de 212 kinderen - die nu zeven jaar oud zijn - getest op de aanwezigheid van milieuvervuilende stoffen en gezondheidsmerkers. De resultaten maken duidelijk dat een strenger pesticidenbeleid geen optie, maar een must is.

Lees verder

Werken Centrum West van start op 3 oktober: Collegestraat eerst aan de beurt

Vanaf maandag 3 oktober gaat de aannemer aan de slag met fase 1 van de heraanleg van Centrum West. Deze fase concentreert zich volledig in de Collegestraat tussen de Markt en het kruispunt met de Schansstraat. De werfzone is vanaf dan niet toegankelijk voor autoverkeer en fietsers. De hinder beperkt zich tot dit deel van de Collegestraat. Alle inwoners van Centrum West ontvingen tijdens de zomervakantie een uitgebreide informatiebrochure in de bus. Alle informatie – alsook deze informatiebrochure – vind je op www.gemeentemol.be/centrumwest. De bewoners van de fases 1 en 2 nodigden we uit voor een informatieavond in 't Getouw. Deze vindt plaats op 26 september. 

Lees verder