Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 september 2022

Gemeente Mol: Eerstelijnszone Baldemore vaccineert in vertrouwde omgeving via huisartsen

Eerstelijnszone Baldemore vaccineert in vertrouwde omgeving via huisartsen

In eerstelijnszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie) brengen we de vaccinatie één stap dichter bij jou. Dat wil zeggen dat je ook bij je huisarts terecht kan voor je herfstprik tegen corona. Vanaf maandagavond 12 september ontvangen de eerste 12.000 inwoners een uitnodiging voor een herfstprik met het gemodificeerde Pfizer vaccin. Eerst komt de uitnodiging van Vlaanderen waarmee je een afspraak kan inplannen voor vaccinatie in het vaccinatiepunt. Laat je je liever vaccineren door je eigen huisarts? Wacht dan op de uitnodiging van Baldemore. Deze valt een tweetal dagen later in de bus en bevat een persoonlijke vaccinatiecode voor een afspraak bij je huisarts. Zowel in het vaccinatiepunt als bij je huisarts krijg je een gratis vaccin. We informeren onze inwoners hierover grondig met een flyer in elke brievenbus.

Lees verder

Ook verwittigd worden bij een noodsituatie? Surf naar be-alert.be en schrijf in!

Al 5.677 inwoners schreven in voor BE-Alert, maar dit kan beter! BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken jou kan verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert krijg je snel een bericht via sms, e-mail of een telefonische oproep. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie? Surf dan naar www.be-alert.be en schrijf je in! Doe het nu, want op donderdag 6 oktober organiseert het gemeentebestuur een testdag: in de voormiddag vertrekt een sms naar alle abonnees in onze gemeente.

Lees verder

Defensie plant militaire oefening op Mols grondgebied tussen 12 en 16 september

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 september vindt in onze gemeente een militaire oefening plaats van het Special Operations Regiment. De activiteiten situeren zich voornamelijk in de omgeving van Millegem en Achterbos, onder andere in Hofstede en Feynend. Militairen in gele hesjes verwittigen de buurtbewoners voor, tijdens en na de oefening. Wie tijdens deze periode schoten hoort (blank munitie) of gewapende militairen, militaire voertuigkollones, helikopters of transportvliegtuigen opmerkt, moet dus niet schrikken. De activiteiten in Mol maken deel uit van de grootschalige oefening 'Storm Tide 22' die zich afspeelt in meerdere provincies. 

Lees verder

Praatpunt en Het Kompas verhuizen vanaf 15 september naar bibliotheek

Anderstalige nieuwkomers zijn vanaf donderdag 15 september welkom in de bibliotheek (Molenhoekstraat 2) om Nederlands te oefenen. Elke donderdagavond van 19 tot 21 uur kan je samen met vrijwilligers oefenen om Nederlands te spreken. Er is dan ook altijd iemand van Het Kompas aanwezig. Zij helpen anderstalige nieuwkomers verder met praktische afspraken zoals inschrijving bij het gemeentebestuur of de mutualiteit, een woning zoeken, kinderopvang regelen,…

Lees verder