Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 september 2022

Gemeente Laarne: Start afbraakwerken NEZO-site

Gemeente Laarne
Start afbraakwerken NEZO-site
Op donderdag 11 augustus start de firma Lammens recycling uit Dendermonde met de ontmanteling van de oude zoutopslag in de Hooistraat. Dit zijn voorbereidingswerken met het oog op de bouw van ons nieuw NatuurEducatief Centrum (NEC) op die locatie.
Lees verder

Met deze praktische tips spring je zuinig om met water bij langdurige droogte
Vlaanderen kampte de afgelopen jaren met langdurige droogte. Ook dit jaar beleven we opnieuw een historische warme en droge zomer. Samen met de Vlaamse Milieumaatschappij geven we jullie graag een aantal tips om zuinig om te gaan met water.
Lees verder

Extra boosterprik vanaf 12 september in Wetteren voor inwoners van ELZ Scheldekracht
Alle volwassenen woonachtig binnen de Eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht ( Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen) zullen dit najaar uitgenodigd worden voor een extra boosterprik tegen corona.
Lees verder

Het rioolputje is toch geen vuilnisbak?!
Sigarettenpeuken, kauwgom, olie, frituurvet, verf, cement … Je kunt het zo gek niet bedenken of de medewerkers van rioolbeheerder Riopact vinden het terug in de rioolputjes op straat. Maar wist je dat veel van dat vuil in onze waterlopen terechtkomt? Daarom: gebruik rioolputjes niet als vuilbak!
Lees verder

Gemeenteraad en OCMW-raad van 15 september 2022
De volgende gemeenteraad en OCMW-raad vinden plaats op donderdag 15 september 2022. De gemeenteraad start om 20u. Aansluitend volgt de OCMW-raad.
Lees verder