Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Boom: Lokaal bestuur legt zonnepanelen op gebouwen

Lokaal bestuur legt zonnepanelen op gebouwen
Het lokaal bestuur ondertekende in oktober 2020 het burgemeestersconvenant 2030. Hiermee engageert het bestuur zich om de klimaat- en energiedoelstellingen van de Europese Unie te behalen en zelfs te overtreffen.
Lees verder

'Chemodag is de beste dag van de week' in CC De Steiger
Op 5 oktober brengt Tg WUIVEND RIET in de Boomse schouwburg 'Chemodag is de beste dag van de week'. Deze voorstelling rond borstkanker wordt georganiseerd in het kader van de maand van het bevolkingsonderzoek borstkanker en is een samenwerking tussen CC De Steiger en AZ Rivierenland.
Lees verder

Stem nu op je favoriete voorstel voor het burgerbudget
In het voorjaar werd een reglement voor het Burgerbudget goedgekeurd. Vanaf nu voorziet het lokaal bestuur elk jaar 50.000 euro om idee├źn en voorstellen van Bomenaars te ondersteunen en helpen uitvoeren.
Lees verder

Nieuw: toneelkamp in de bib
Op 2, 3 en 4 november duiken we drie dagen lang in het verhaal van Robin Hood. We repeteren erop los en transformeren in echte acteurs. We spelen met taal en laten onze verbeelding de vrije loop. Niet alleen acteren staat op het programma, maar ook het uitkiezen van gepaste kostuums en kapsels.
Lees verder

Gaea Schoeters vertelt over haar roman 'Trofee'
Op dinsdag 18 oktober nodigt de bib de bekende schrijfster Gaea Schoeters uit. Met haar roman 'Trofee' won Gaea Schoeters op 5 augustus 2021 de Sabam for Culture literatuurprijs.
Lees verder

Mentaal welzijn van jongeren blijft extra Boost! krijgen
De nood van jongeren aan laagdrempelige en toegankelijke hulpverlening is groot. Het lokaal bestuur van Boom slaat daarom de handen in elkaar met CAW Boom-Mechelen-Lier om mentaal welzijn in de kijker te zetten en extra hulpverlening aan te bieden.
Lees verder