Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 september 2022

Gemeente Boom: Atmosfeermakers vragen meer bomen in Boom

Atmosfeermakers vragen meer bomen in Boom
Ge├źngageerde inwoners van Boom, alias de 'Atmosfeermakers', willen meer vergroening in Boom. 'Atmosfeermakers' is een participatietraject van Lokaal Bestuur Boom en Avansa waarbij je als Bomenaar mee kan nadenken over klimaatacties in Boom.
Lees verder

Boom gaat ISVAG-winsten teruggeven aan Bomenaars
Zo'n dertig Antwerpse gemeenten verdienen dit jaar samen zo'n 6 miljoen euro extra aan de energiecrisis, omdat ze aandeelhouder zijn van de afvalverbrandingsoven Isvag in Wilrijk. Die oven kan de elektriciteit die met de restwarmte uit het verbrandingsproces wordt opgewekt, nu extra duur verkopen.
Lees verder

Boom neemt deel aan de 10.000 stappenclash!
Dat wil zeggen dat we het van 12 september tot en met 9 oktober 2022 opnemen tegen andere gemeenten uit regio Rivierenland en RupeLaar om zoveel mogelijk stappen te zetten. Stap jij Boom mee naar de overwinning?
Lees verder

Boom jaarmarkt van 7 tot 10 oktober
Begin oktober is het weer feest in Boom. Tijdens het jaarmarktweekend kan je je weer komen uitleven op de kermis, naar de diertjes komen kijken, iets komen eten en drinken en nog veel meer!
Lees verder

Opvang herfstvakantie
Het nieuwe schooljaar is net gestart maar wij denken al weer aan de herfstvakantie. Of je nu nog in de kleuterschool zit of in de lagere school: wij hebben leuke dingen in petto !
Lees verder

OPROEP VOOR BEDRIJVEN: Doe jij mee aan de YOUCA Action Day?
Op donderdag 20 oktober 2022 is het de vijftiende YOUCA Action Day. Dan engageren meer dan 15.000 leerlingen zich om tijdens de schooluren te gaan werken. Hun loon, 55 euro, gaat naar jongerenprojecten wereldwijd.
Lees verder