Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 september 2022

Gemeente Balen: Plaats over in je huis? Help er iemand mee die het nodig heeft.

Plaats over in je huis? Help er iemand mee die het nodig heeft.
Heel wat mensen hebben enkele kamers leegstaan of verhuren deel van een huis of appartement. Tegelijkertijd zijn heel wat kwetsbare gezinnen of personen op zoek naar een betaalbare plek om te wonen. Om deze mensen te helpen, kan je een deel van je woning verhuren via de melding 'Tijdelijk Wonen'.
Lees verder

Federale verwarmingspremie niet ontvangen? Dien zelf aanvraag in vóór 15 oktober
Wie een residentieel elektriciteitscontract heeft, krijgt een verwarmingspremie van 100 euro. Normaal heb je deze automatisch ontvangen voor 31 juli. Heb je de premie nog niet ontvangen? Dan heb je nog tot 15 oktober de tijd om zelf een aanvraag in te dienen.
Lees verder

Anoniem melden van drugsplantages en -labo's
Om de strijd tegen drugscriminaliteit tegen te gaan, kan je voortaan veilig en anoniem de politie te verwittigen over de mogelijke aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo's of de dumping van drugsafval. Op die website vind je o.a. ook info over hulpverlening en tips voor verhuurders.
Lees verder

Oppomp- en zwemverbod in Kanaal naar Beverlo wegens blauwalg
Begin augustus zijn potentieel toxische blauwalgen aangetroffen op het Kanaal naar Beverlo. Daar geldt nu een oppompverbod. Als ook een verbod op recreatie waarbij je in contact komt met het water. Zwemmen is sowieso verboden, maar laat ook zeker je hond niet zwemmen in of drinken van het kanaal.
Lees verder

Slecht afgestelde lichten zorgden voor hinder in Vaartstraat
Lees verder