Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 september 2022

Gemeente Balen: Onderwijs: Youca Action Day: jobs gezocht

Onderwijs: Youca Action Day: jobs gezocht
Op 20 oktober is het Youca Action Day. Die dag werken jongeren één dag i.p.v. naar school te gaan en schenken ze het verdiende bedrag (55 euro) aan projecten wereldwijd. Kunnen zij een dagje meedraaien op jouw school? Laat dit dan voor 19 september weten aan Lut De Saedeleer in De Kruierie.
Lees verder

Regenboogzebrapaden en opvallende fietskruisingen zetten zwakke weggebruikers in de verf
Om de verkeersveiligheid van de voetgangers en fietsers te verhogen, kreeg het Balense straatbeeld tegen de start van het nieuwe schooljaar wat meer kleur. Aan elke Balense school ligt nu een regenboogzebrapad en ook de fietskruisingen in onze gemeente werden in de – opvallend rode – verf gezet.
Lees verder

Onderwijs: MIRIAM, project voor kwetsbare, alleenstaande mama's
Merk je bij een alleenstaande mama dat ze het financieel moeilijk heeft of dat ze sociaal geïsoleerd raakt? MIRIAM richt zich speciaal tot deze doelgroep. Twee medewerkers van de sociale dienst staan klaar om deze mama's intensief en individueel te begeleiden. Verwijs de mama's zeker door!
Lees verder

Onderwijs: Een boekenpakket voor kleuters en eerste leerjaar
Wist je dat de bib met veel plezier boekenpakketten voor je klas samenstelt? Op 6, 8 en 9 september maken ze een rondje langs de Balense scholen. De klassen van het eerste leerjaar krijgen een pakket tot ze zelf naar de bib komen in januari 2023.
Lees verder

Onderwijs: Bibbezoek derde kleuterklas
De kleuters van de 3de kleuterklas zijn ook dit schooljaar weer welkom in de bib voor een rondleiding. Vraag je rondleiding aan via het e-loket.
Lees verder