Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 september 2022

Gemeente Balen: Ondernemers: word jij ook Bike2School-handelaar?

Ondernemers: word jij ook Bike2School-handelaar?
Vorig jaar lanceerde Balen samen met 13 andere Kempense gemeenten Bike2School. Als kinderen naar school fietsen, steppen of stappen, verdienen ze 'Bucks' die ze kunnen uitgeven bij lokale handelaars. Neem deel aan dit project, stimuleer de zachte mobiliteit in Balen én trek nieuwe jonge klanten aan!
Lees verder

Foto's Motorinstapdag
13- tot 17-jarigen konden op 12 augustus kennismaken met motorsport op de Motorinstapdag. Op en rond het echte crossparcours aan de Keiheuvel konden ze zelf met een crossmoto, quad of mountainbike rijden en meerijden met een motorcrosszijspan. Bekijk de foto's.
Lees verder

Onderwijs: Graag flyer jeugdwerk uitdelen aan je leerlingen
De jeugddienst vraagt om begin september de flyers van het Balens jeugdwerk uit te delen aan de leerlingen. Op die flyer staat de info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje).
Lees verder

Vlaamse subsidies voor bovenlokale sportevenementen
Organiseer jij in 2023 een competitief of recreatief sportevenement met een bovenlokale uitstraling? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een subsidie van Sport Vlaanderen. Ook bovenlokale G-sportevenementen en G-sportclubs (start en uitbouw) komen in aanmerking. Indienen voor 30 september.
Lees verder

Onderwijs: Gratis lespakket brandveiligheid + bezoek brandweerkazerne voor leerlingen 4de leerjaar
Leerkrachten van het 4de leerjaar kunnen samen met hun leerlingen deelnemen aan het gratis project 'vuur'. Kinderen zijn immers een kwetsbare groep zijn als ze te maken krijgen met een brand. Je krijgt een kant en klaar lessenpakket en een bezoek aan de kazerne. Schrijf je in voor 1 oktober.
Lees verder