Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 september 2022

Gemeente Asse: Eerste vergadering scouts Mollem

Gemeente Asse
Eerste vergadering scouts Mollem
Op zondag 18 september organiseren de scouts van Mollem van 13.30 tot 18.00 uur hun 'Eerste vergadering', in de lokalen van de scouts (Kasteelstraat 47A, Asse). Naast de vergadering zijn er ook spelletjes op straat en een hamburgerverkoop voorzien.
Lees verder

Onderbreking watertoevoer op 15 september
Farys laat weten dat er op 15 september tussen 08.00 en 16.00 uur gedurende enkele uren geen leidingwater zal zijn in de Heilsborre 2-44 en Assestraat 15-22.
Lees verder

BBQ Chiro Zellik
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Chiro Zellik het derde weekend van september een grote BBQ. Op zaterdag 17 september van 15.00 tot 23.30 uur kan je de sfeer van de Chiro opsnuiven en kennismaken met de nieuwe leidingsploeg.
Lees verder

Jogging Asse Hopduvel
Studentenclub Moeder Hopland organiseert op zaterdag 10 september van 11.00 tot 16.00 uur de Jogging Hopduvel in het centrum van Asse.
Lees verder

Hopdorp op zaterdag 10 september
Op zaterdag 10 september is jong en oud welkom voor een gezellige namiddag in het groen. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen en volwassenen plezier beleven tijdens de vele creatieve en veelzijdige activiteiten. Locatie: het prachtige Hopveld op Waarbeek.
Lees verder

Online bevraging mobiliteitsplan
De komst van de rondweg, de verdere aanleg van onze fietssnelwegen, de herinrichting van enkele centrumstraten en de realisatie van het Hoppinpunt brengen in Asse heel wat nieuwe mobiliteitsuitdagingen met zich mee. Denk je graag mee over deze uitdagingen? Vul onze online bevraging in!
Lees verder

Infosessie Mijn VerbouwPremie
De gemeenten Asse, Dilbeek, Merchtem en Opwijk organiseren in samenwerking met Woonwinkel West-Brabant een infosessie over de nieuwe Mijn Verbouwpremie en de leningen. De infosessie vindt plaats op dinsdag 20 september in Asse.
Lees verder

Septemberkermis Asse
N.a.v. de septemberkermis in Asse-centrum gelden van 13 t.e.m. 19 september een aantal aangepaste verkeersmaatregelen. Zo geldt er een parkeerverbod op de volledige Hopmarkt.
Lees verder

Wedersamenstelling Brusselsesteenweg 822
Op 21 september van 07.00 tot 18.00 uur organiseren gerechtelijke instanties een wedersamenstelling met impact op de openbare weg. De wedersamenstelling vindt plaats op de Brusselsesteenweg 822.
Lees verder

Open Bedrijvendag op 2 oktober
Het gemeentebestuur neemt dit jaar deel aan Open Bedrijvendag, die plaatsvindt op zondag 2 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Je kan die dag een bezoek brengen aan het gemeentehuis, het centrum voor dagverzorging en het woonzorgcentrum. We voorzien leuke activiteiten voor jong en oud.
Lees verder

Oproep kandidaatstelling overname beheer van percelen ANB
Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) wenst het beheer van een aantal percelen over te dragen en doet hiervoor een oproep tot kandidaatstelling. Uiterlijk 12.09.2022 kan je je kandidaat stellen aan de hand van een motivatienota.
Lees verder

Verkeersmaatregelen Hopduvelfeesten
Eindelijk kan het weer. Na 4 jaren maken we ons opnieuw op voor de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten. Het weekend van 9-10-11 september staat bol van muzikale optredens, randanimatie en spektakel.
Lees verder

Jogging Mollem op 24 september
Op 24 september vindt Jogging Mollem plaats van 09.00 tot 18.00 uur.
Lees verder

Koop je plantje lokaal! Kom op tegen Kanker
Naar jaarlijkse gewoonte vindt er binnenkort opnieuw een plantjesverkoop ten voordele van 'Kom Op Tegen Kanker' plaats. Wil je dit goede doel steunen? Op 15, 16 en 17 september kan je in Asse bij onder meer Colruyt, Delhaize en Spar en op de zaterdagmarkt in Zellik een azalea kopen.
Lees verder

Wijziging toegang containerpark Zellik
Op 1 september starten de werken aan het nieuwe vrijetijdscentrum op het grasveld naast Den Horinck. Om de nieuwbouw te realiseren, moet de huidige toegangsweg naar het containerpark worden opgebroken.
Lees verder

Erembald-Kravaal Happening op 18 september
Op zondag 18 september vindt de Erembald-Kravaal Happening plaats! Kom langs op de feestweide aan het Kravaalbos en beleef een gezellige, speelse en leerrijke dag voor het hele gezin. We openen ook officieel het nieuwe publiek toegankelijke stuk Kravaalbos van wel 11 ha groot.
Lees verder