Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 september 2022

Gemeente Arendonk: Vrijetijdsgids 2022-2023

Vrijetijdsgids 2022-2023
Portrait girl looking through her painted hands standing against white brick wall

Is jouw oogappel jonger dan 12 jaar? Ben je op zoek naar een geschikte activiteit voor hem of haar in Arendonk? Ontdek alle verenigingen in de vrijetijdsgids!

De vrijetijdsgids is een handig overzicht van alle verenigingen op gebied van jeugd, sport en cultuur. Het aanbod geldt voor het hele (school)jaar, dus niet louter 1 activiteit op jaarbasis.

Elke vereniging met een structurele jeugdwerking stelt zich kort voor in deze vrijetijdsgids. Daarbij staan telkens alle praktische gegevens op een rijtje. Handig toch?

Alvast veel speel- en beweegplezier gewenst!

- Lees meer
Lees verder

Help jij mee opruimen tijdens World Cleanup Day?
World Cleanup Day 2021

Zaterdag 17 september 2022 is het World Cleanup Day.

Het lokaal bestuur wil die dag zo veel mogelijk inwoners engageren om samen met ons zwerfvuil te rapen en Arendonk properder te maken.

We verzamelen om 10.00 uur aan het gemeentehuis en gaan in groepjes ongeveer een uurtje zwerfvuil rapen. Er wordt materiaal ter beschikking gesteld zodat zowel jong als oud kan deelnemen.

Daarna komen we terug samen aan het gemeentehuis voor een kleine versnapering en een drankje om onze Arendonkse Mooimakers wat extra kracht te geven.

Wil jij op zaterdag 17 september 2022 samen met ons de Arendonkse straten afvalvrij maken? Schrijf je dan in bij de dienst grondgebiedszaken via milieu@arendonk.be of 014 40 90 79. Vermeld zeker het aantal personen dat meekomt.

- Lees meer
Lees verder

Open Monumentendag 11 september
Brug 5 vaart 0001

Wist je dat Arendonk één van de eerste Kempense gemeenten was met elektriciteit? En wist je dat er in onze bibliotheek in een ver verleden een stoommachine stond die gebruikt werd voor het leveren van elektriciteit in Arendonk?

Toerisme Arendonk organiseert i.s.m. de dienst vrije tijd een expo in de bibliotheek over de geschiedenis en het ontstaan van het elektriciteitsnetwerk in Arendonk.

Daarnaast is er een fietsroute voorzien die je leidt langs oude trafohuisjes en waarbij je alles te weten komt over hun geschiedenis.

Wanneer

Zondag 11 september 2022 van 10.00 uur tot 17.00 uur

Waar

Bibliotheek, Deroissart 5

De fietsroute is vanaf die dag verkrijgbaar in de bibliotheek, het startpunt bevindt zich ook aan de bibliotheek.

- Lees meer
Lees verder