Doorgaan naar hoofdcontent

Gefrustreerde Nick Kyrgios smijt met rackets na verloren kwartfinale US Open: “Gevoel dat ik mensen in de steek heb...

HLN
Gefrustreerde Nick Kyrgios smijt met rackets na verloren kwartfinale US Open: "Gevoel dat ik mensen in de steek heb gelaten"
Niet Nick Kyrgios, maar wel Karen Khachanov heeft zich geplaatst voor de halve finales op de US Open. De Rus haalde het in vijf sets van de Australiër, die zijn label van 'enfant terrible' weer alle eer aandeed door enkele rackets aan gort te slaan.
Lees verder

Vochtproblemen in een huurwoning: wat nu?
Bij het jaarlijkse opruimen van de kelder ontdek je plots achter een oude kast een vochtplek in de muur. Komt je brandverzekering automatisch tussen bij alle waterschade? Independer.be legt uit.
Lees verder

GETEST. Online bestellen bij een grote supermarkt of kleinere boodschappendienst? Wij vergelijken 7 aanbieders (en één ervan is gloednieuw)
Steeds meer mensen doen hun boodschappen online. Niet alleen in de non-foodsector, maar ook voor voeding zijn onlinebestellingen en leveringen aan huis in opmars. In Europa wordt 6,9 procent van de dagelijkse inkopen ondertussen online besteld en aan huis geleverd, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Kantar. Makkelijk is het zeker, maar doe je er ook je voordeel mee? Wij zochten het uit bij zeven populaire aanbieders, waarvan er eentje – Crisp – gloednieuw is in ons land.
Lees verder

Exact 100 dagen na zijn intrede bij Chelsea beëindigt nieuwe eigenaar Todd Boehly de samenwerking met coach Thomas Tuchel
Thomas Tuchel (49) is niet langer de coach van Chelsea. De Engelse club heeft een punt gezet achter de samenwerking met de Duitser. Nieuwe eigenaar, same old Chelsea, waar trainers een wegwerpproduct zijn.
Lees verder

Terwijl de Chinese economie vertraagt, boekt één industrie recordwinsten: de Covidtestindustrie
De zero-Covid-strategie in China met eindeloze tests en lockdowns heeft de Chinese economie neergeslagen, maar heeft wel een meevaller opgeleverd voor testmakers. Twaalf van China's topbedrijven die Covidtests uitvoeren, hebben onlangs enorme stijgingen van zowel de inkomsten als de nettowinst voor de eerste helft van dit jaar gemeld.
Lees verder

Terwijl de Chinese economie vertraagt, boekt één industrie recordwinsten: Covid-testindustrie
De zero-Covid-strategie in China met eindeloze tests en lockdowns heeft de Chinese economie neergeslagen, maar heeft wel een meevaller opgeleverd voor testmakers. Twaalf van China's topbedrijven die Covid-tests uitvoeren, hebben onlangs enorme stijgingen van zowel de inkomsten als de nettowinst voor de eerste helft van dit jaar gemeld.
Lees verder

Hoefkens en Mignolet kijken ontspannen uit naar de wedstrijd tegen Leverkusen, maar: "Defensief moet het nog beter en sterker"
"We zullen nog beter moeten verdedigen dan de voorbije jaren", zegt Simon Mignolet. Tegen Bayer Leverkusen gaan we zien hoe ver Club Brugge écht staat. Een rustige Carl Hoefkens: "Een eerste wedstrijd is nooit allesbepalend."
Lees verder

Europese Commissie te traag? Didier Reynders dient Michel en De Croo van antwoord: "Elke lidstaat moet haar werk doen"
Eurocommissaris Didier Reynders weerlegt de kritiek van Raadsvoorzitter Charles Michel en premier Alexander De Croo op de trage aanpak van de Europese Commissie van de energiecrisis. "Het heeft geen enkele zin polemieken te lanceren tussen instellingen wanneer de echte uitdaging erin bestaat de eenheid tussen lidstaten te bewaren", verklaarde hij op de RTBF-radio richting Charles Michel. "Ruzies binnen de Europese instellingen zijn zinloos. We hebben eenheid nodig."
Lees verder

Marleen Merckx verklapt welke 'Thuis'-acteur het beste kust (en het is niet Pol Goossen)
Marleen Merckx (64), voor de 'Thuis'-fans beter bekend als Simonneke, liet zich in de podcast 'De Thuisploeg' van haar meest openhartige kant zien. Zo vertelde de actrice over haar meest memorabele kus op het scherm. En die was tot grote verbazing niet met Frank (gespeeld door Pol Goossen).
Lees verder

Als eerste vrouw én eerste Europeaan: Kim Clijsters voorgesteld als erevoorzitster Tennis Hall of Fame
Onze landgenote Kim Clijsters is vandaag voorgesteld als de nieuwe erevoorzitster van de International Tennis Hall of Fame. Die ambassadeursrol neemt ze over van Stan Smith.
Lees verder

Burning Man eindigt in frustratie: zo'n 80.000 mensen staan acht uur in de file
De fanaten van het Burning Man-festival konden na drie jaar uitstel eindelijk weer hun gangen gaan. Zo'n 80.000 mensen wilden de populaire, ietwat excentrieke, feestweek voor geen geld van de wereld missen. Maar daarvoor moesten ze wel wat watertjes, of beter gezegd droogte, voor doorstaan. Terug thuis raken bleek geen evidentie, de menigte moest zo'n acht uur file trotseren.
Lees verder

Poetin waarschuwt Europa: "Rusland zal geen olie of gas meer leveren als er prijsplafond komt"
Rusland zal geen olie of gas meer leveren indien de prijzen geplafonneerd worden. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin woensdag aangekondigd.
Lees verder

Frank Raes komt met driedelige reeks over Heizeldrama: "Dat litteken is nog steeds aanwezig"
Sportjournalist Frank Raes (68) vertelt in zijn driedelige reeks 'Heizel 1985' het verhaal van het Heizeldrama. Op 29 mei 1985 kwamen er in het Brusselse Heizelstadion namelijk 39 mensen om het leven nadat er paniek uitbrak tijdens de Europabeker I-finale tussen het Italiaanse Juventus en het Engelse Liverpool.
Lees verder

Frank Raes' driedelige reeks over Heizeldrama verschijnt eind september: "Het litteken is nog steeds aanwezig"
Op vrijdag 23 september verschijnt de eerste aflevering van Frank Raes (68) zijn driedelige reeks 'Heizel 1985', waarin het verhaal van het Heizeldrama verteld wordt. Op 29 mei 1985 kwamen er in het Brusselse Heizelstadion namelijk 39 mensen om het leven nadat er paniek uitbrak tijdens de Europabeker I-finale tussen het Italiaanse Juventus en het Engelse Liverpool.
Lees verder

Artsen Zonder Grenzen krijgt toestemming om 270 mensen aan wal te brengen in Italië
Artsen Zonder Grenzen (AZG) heeft toestemming gekregen om met het reddingsschip Geo Barents aan te meren in de haven van Taranto, in het zuiden van Italië. Dat heeft de hulporganisatie vandaag laten weten. Aan boord van het schip bevinden zich bijna 270 migranten en asielzoekers.
Lees verder

Man randt vrouw aan op straat in Parijs
In de Franse hoofdstad Parijs is een vrouw in de nacht van 5 op 6 september seksueel misbruikt op straat. Dat meldt de Franse krant 'Le Figaro'. Een verdachte werd opgepakt door de Franse anti-misdaadbrigade (BAC).
Lees verder

Poetin en Xi Jinping ontmoeten elkaar volgende week voor het eerst sinds Russische inval
De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping ontmoeten elkaar volgende week voor het eerst persoonlijk sinds de Russische inval in Oekraïne eind februari. Dat heeft de Russische diplomaat Andrej Denissov woensdag bekendgemaakt. Het tweetal zal elkaar op 15 en 16 september zien in Samarkand, Oezbekistan.
Lees verder

"Krijg je zona op je gezicht, ga dan onmiddellijk naar de spoed of je huisarts": wat is zona of gordelroos en hoe kan je dat behandelen?
De term zona of gordelroos is je wellicht niet onbekend. Jaarlijks krijgen 3 tot 7 mensen op 1.000 af te rekenen met deze huidziekte. Waar komt deze zona juist vandaan en hoe weet je of jij er ook mee te maken hebt? En vooral: hoe ga je de aandoening nu te lijf? Dermatoloog prof. dr. Reinhart Speeckaert geeft advies: "We gebruiken soms een crème met capsaïcine – een stof die ook in pepers zit. De peper gaat de zenuwen overbelasten en verstemt de pijnprikkel met een branderig gevoel."
Lees verder

Man die door pedojager in val werd gelokt, moet voor onderzoeksrechter verschijnen
De West-Vlaming die te zien is in een filmpje van een Nederlandse pedojager, zal voor de onderzoeksrechter worden geleid, zo laat het parket van West-Vlaanderen weten. Die zal beslissen over zijn eventuele aanhouding.
Lees verder

Derde kindje op komst voor Adam Levine en Behati Prinsloo
'Maroon 5'-zanger Adam Levine (43) en zijn vrouw Behati Prinsloo (34) krijgen opnieuw een kindje, meldt 'People'. Het koppel werd eerder deze week gespot tijdens een uitstapje in Santa Barbara waarbij Prinsloo haar groeiende babybuik toonde.
Lees verder