Doorgaan naar hoofdcontent

Geen WNBA-finale voor Emma Meesseman en Julie Allemand

Geen WNBA-finale voor Emma Meesseman en Julie Allemand

Geen WNBA finale voor Emma Meesseman, Julie Allemand en assistent-coach Ann Wauters met Chicago Sky. De uittredende kampioen verloor in de eigen Wintrust Arena de vijfde en beslissende wedstrijd van de halve finale met 63-72 van Connecticut Sun.

Lees verder

Ons Jabeur en Iga Swiatek spelen de finale van de US Open

's Werelds nummer één Iga Swiatek heeft zich donderdag in New York voor de finale van het US Open geplaatst. De 21-jarige Poolse versloeg de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-6) in 2 uur en 11 minuten met 3-6, 6-1 en 6-4.

Lees verder

Rolstoeltennisser Joachim Gérard naar halve finales dubbelspel op US Open

Rolstoeltennisser Joachim Gérard heeft zich donderdag in New York voor de halve finales van het dubbelspel geplaatst op het US Open. Samen met de Nederlander Tom Egberink won hij met 7-5 en 6-4 van de Argentijn Gustavo Fernandez en de Japanner Shingo Kunieda.

Lees verder

Landgenoot Jordi Meeus poetst nul weg in Tour of Britain: "Een perfecte lead-out was niet nodig"

Twee dagen na de ritzege van Kamiel Bonneu was Noord-Limburg alweer aan het feest in de Tour of Britain. Ditmaal was Lommelaar Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) iedereen te vlug af, nadat een deel van het peloton in de straten van Mansfield aan de verkeerde kant van de hekken terechtkwam.

Lees verder

Combinatie Max Verstappen en Red Bull sterker dan ooit: "Ik geloof in het proces, daarom heb ik het team nooit verlaten"

Achteraf is het altijd makkelijk praten. Een situatie vooraf goed inschatten is al heel wat moeilijker. Max Verstappen haalt dit seizoen zijn gelijk, nadat hij al voor de eerste race van dit seizoen zijn contract verlengde. De vraagtekens die een enkeling daar toen nog bijzette, zijn al lang en breed veranderd in dikke uitroeptekens.

Lees verder

Diegem Sport verliest strijd tegen Atlético Madrid en Chinese club over transfersom voor Yannick Carrasco

De amateurclub Diegem Sport heeft haar procedure over de transfer van Rode Duivel Yannick Carrasco (29) in 2018 van Atlético Madrid naar de Chinese club Dalian verloren. Diegem blijft erbij dat de transfersom artificieel laag werd gehouden, maar bij gebrek aan bewijzen geeft het TAS Atlético en Dalian gelijk. Dat schrijft De Tijd.

Lees verder

LIVE VUELTA. Peloton krijgt korte, maar pittige etappe op het bord

Nog drie ritten overleven is de boodschap voor Remco Evenepoel. Zaterdag wordt de zwaarste kluif, maar ook vrijdag wordt het toch opletten geblazen. Een korte rit van 138,3 km met twee keer de beklimming van de Puerto Pïélago (9,3 km aan 5,6 procent) en een lange afdaling tot de finish. Volg de etappe hier LIVE!

Lees verder

Annemiek van Vleuten trekt er tussen twee Vuelta-ritten 's ochtends doodleuk op uit voor extra trainingsritje

Donderdag won Annemiek van Vleuten nog met overmacht de koninginnenrit in de Vuelta. De Nederlandse veroverde zo ook de rode leiderstrui. Dertien uur later was ze duidelijk alweer bekomen van de etappe en zat ze al opnieuw op de fiets voor een trainingsrit van 50 kilometer. Straf: want vrijdagmiddag volgt de volgende etappe van de Vuelta al.

Lees verder

De Ideale Wereld neemt hilarisch filmpje op over schenking van Kim Clijsters aan slachtoffers van watersnood

Deze week raakte bekend dat ex-tennisster Kim Clijsters de inboedel van haar ter ziele gegane Kim Clijsters Academy geschonken heeft aan de slachtoffers van de watersnood in Wallonië van vorig jaar. Een team van vrijwilligers heeft met twee vrachtwagens de spullen uit de tennisschool in het Limburgse Bree naar Wallonië gebracht. Het satireprogramma De Ideale Wereld maakte er een hilarisch filmpje over.

Lees verder

Wat zou eindwinst in de Vuelta Remco Evenepoel financieel opleveren?

Elke week houdt sportredacteur Wim Conings een opvallend cijfer uit de sportwereld tegen het licht. Deze week: 193.840 euro, het bedrag dat Remco Evenepoel (22) op dit moment op papier zou overhouden aan een eindzege in de Vuelta, maar waarvan uiteindelijk slechts een fractie bij hem zal belanden.

Lees verder

Beerschot-ambassadeur Prychynenko veilt schetsen voor het goede doel

Denis Prychynenko heeft een eigenzinnige schets gemaakt over zijn periode bij Beerschot. De populaire ex-speler van de club zal zijn werk later dit jaar veilen voor het goede doel.

Lees verder

Pro League grijpt in door stijgende energieprijzen: stadionverlichting zal vanaf volgend weekend helft minder lang branden

De stadionlichten zullen vanaf volgend weekend (16-18 september) minder lang branden in de Jupiler Pro League en Challenger Pro League. Samen met rechtenhouder Eleven Sports, Mediapro, het Professional Referee Department van de KBVB en technische partners Deltacast en Studiotech/EMG zijn de wedstrijdprotocollen aangepast zodat de stadionlichten minder lang kunnen branden zonder negatieve invloed op de wedstrijdorganisatie of -productie. "We halveren de tijd", legt Pro League-CEO Lorin Parys uit.

Lees verder

Porsche blaast samenwerking met Max Verstappen en Red Bull af: dan toch geen terugkeer naar Formule 1

De onderhandelingen tussen Porsche en Red Bull om samen in de Formule 1 aan te treden, zijn op niets uitgedraaid. Dat heeft de Duitse sportwagenfabrikant vrijdag aangekondigd.

Lees verder

Vijf plaatsen gridstraf voor Max Verstappen in Monza

Aan de waslijst met coureurs die gridstraffen incasseren in Monza kan ook de naam van Max Verstappen worden toegevoegd. De WK-leider zal door een motorwissel vijf plaatsen worden teruggezet op de grid voor de Grand Prix van Italië van komende zondag.

Lees verder

Robby Cobbaert volgt Richard Groenendaal op als ploegleider Pauwels Sauzen - Bingoal

Pauwels Sauzen - Bingoal vat het nieuwe veldritseizoen aan met een nieuwe ploegleider: de 31-jarige Robby Cobbaert. Hij is de opvolger van de Nederlander Richard Groenendaal (51), met wie het team in onderling overleg een punt zette achter de samenwerking. Dat raakte vrijdag bekend.

Lees verder

Ruben (21) krijgt hartstilstand tijdens beloftematch in Houthalen: "Ik herinner me niets meer"

Ruben Sierra (21) - ooit een belofte van KRC Genk en huidig speler van Park Houthalen - heeft donderdagavond een hartstilstand gekregen tijdens de beloftenwedstrijd Park-Gruitrode. "Twee aanwezige verpleegkundigen hebben waarschijnlijk mijn leven gered", beseft Sierra.

Lees verder

Assistent-coach Fred Vanderbiest (KV Mechelen) met zware longontsteking in ziekenhuis

Fred Vanderbiest (44) ontbrak vorig weekend op de Mechelse bank tijdens het duel met Seraing. Malinwa liet weten dat de assistent-coach een tijdje uit roulatie zou zijn met gezondheidsproblemen.

Lees verder

Red Flames kennen tegenstanders in de play-offs richting WK: Portugal en IJsland moeten voor de bijl

De Red Flames (FIFA 19) kennen hun tegenstanders in de play-offs richting WK. Na hun tweede plaats in groep F moeten ze begin oktober nog twee rondes spelen. Op 6 oktober trekken de Flames richting Portugal (FIFA 27). Als ze die wedstrijd winnen, wacht op 11 oktober IJsland (FIFA 14) in eigen huis.

Lees verder

Leider Remco Evenepoel is ondanks straffe stoot gisteren nog steeds op zijn hoede: "Movistar durft al eens gekke dingen te doen, ik zal wakker zijn"

Nog drie ritten overleven is de boodschap voor Remco Evenepoel. Zaterdag wordt de zwaarste kluif, maar ook vrijdag wordt het toch ook opletten geblazen. Een korte rit van 138,3 km met twee keer de beklimming van de Puerto Pïélago (9,3 km aan 5,6 procent) en een lange afdaling tot de finish. Onze landgenoot is dan ook op zijn hoede. "Alles kan, ik zal wakker zijn", verzekerde Evenepoel.

Lees verder

Twee jonge talenten tekenen eerste profcontract bij Antwerp

Noa Wyns en Igor de Silva, twee jonge talenten van de Great Old, hebben zopas hun handtekening gezet onder een eerste profcontract.

Lees verder

Antwerp wil historisch record aan diggelen slaan op Cercle: "Zou gek zijn moesten we daar niet mee bezig zijn"

De ploeg die afgetekend op nummer één staat tegen de rode lantaarn: dat is deze zondag de affiche in het Jan Breydelstadion. Het veelbesproken record uit 1930 – met zeven zeges op rij aan de competitie beginnen – zal er wel even aan gaan. Of om het zoals onze Noorderburen te zeggen: kat in het bakkie. Toch? "Het is net géén geschenk om nu tegen de laatste te spelen, maar dat record leeft natuurlijk wel in de groep", richt Antwerptrainer Mark van Bommel de blik op zondag.

Lees verder

Carl Hoefkens waarschuwt voor verraderlijke trip, pal tussen Champions League-opdrachten: "Kunnen ons geen puntenverlies permitteren"

Van de Champions League naar het Stade du Pairay: back to reality voor Club Brugge. In het verleden liet de landskampioen al meermaals domme punten liggen na een Europese week, en dat wil coach Carl Hoefkens nu echt niet zien gebeuren. "Het is een verraerlijke trip", klinkt het.

Lees verder

Knaldrang op het Kiel, Tissoudali geeft aftrap

De fans van Beerschot hebben er bijna zeven maanden op moeten wachten, maar vandaag is het zover: ze zijn terug welkom in het Olympisch Stadion. Door de ongeregeldheden thuis tegen Antwerp en op Union speelde de club de laatste twee thuiswedstrijden van vorig seizoen en de eerste twee thuiswedstrijden van dit seizoen in een leeg Olympisch Stadion.

Lees verder

Danny Buijs voelt geen druk bij KV Mechelen: "Al begrijp ik de teleurstelling van de fans"

De onverwachte nederlaag van KV Mechelen tegen Seraing is enkele dagen blijven hangen, maar ondertussen kijkt Danny Buijs gewoon weer vooruit met het oog op de verplaatsing naar Kortrijk. "We waren uiteraard teleurgesteld. Thuiswedstrijden als deze moet je winnen als je een normaal niveau haalt. Maar was die nederlaag daarom een dieptepunt? Zo zie ik het niet."

Lees verder

Doelman Coucke opnieuw fit bij KV Mechelen, Verstraete meteen inzetbaar

Positief nieuws vanuit de ziekenboeg bij KV Mechelen. Doelman Gaëtan Coucke is na twee weken afwezigheid weer fit. De kans is groot dat hij opnieuw de voorkeur krijgt op zijn vervanger Yannick Thoelen. Nieuwkomer Birger Verstraete trainde al mee en is meteen inzetbaar.

Lees verder

De Roeck opgetogen met komst Chadli: "Waardering voor het geleverde werk"

Jonas De Roeck en Westerlo ontvangen zondag Anderlecht in een uitverkocht Kuipje. Mét nieuwkomer Nacer Chadli, maar zonder te veel nostalgie naar de stunts uit het verleden. "Al kan een zege tegen Anderlecht wel voor een ommekeer zorgen", beseft De Roeck.

Lees verder

Primoz Roglic komt terug op pijnlijke val en opgave in Vuelta en wijst met de vinger naar Fred Wright: "Zijn gedrag heeft dit veroorzaakt"

Primoz Roglic moest na een val in de absolute finale van de zestiende etappe in de Vuelta zijn droom voor een vierde eindwinst in de Spaanse rittenkoers opbergen. De Sloveen van Jumbo-Visma herstelt momenteel van zijn verwondingen en komt nu (scherp) terug op het voorval.

Lees verder

Vuelta-leider Remco Evenepoel windt er geen doekjes om: "Zaterdag wordt de belangrijkste dag uit mijn carrière"

Remco Evenepoel had in Talavera de la Reina de lach van de grote dagen. "Dit was een perfecte rit. Het was mooi om Trek-Segafredo de hele dag door te zien hoe de ploegmaten van Mads Pedersen de koers controleerden." Zelfs een vraag over de dramatische afgang van de toenmalige leider Tom Dumoulin in dezelfde rit van zaterdag nu zeven jaar geleden, bracht hem niet uit evenwicht. "We zijn nu 2022. Het is een ander peloton, een ander gevecht."

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "Mijn club stevent af op haar achtste opeenvolgende zege en Remco staat op het punt een grote ronde te winnen"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij elk weekend de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen en kijkt hij uit naar het komende sportweekend. "Het weekend kondigt zich recordbrekend aan: mijn club die op haar achtste opeenvolgende zege afstevent, en Remco die op het punt staat een grote ronde te winnen."

Lees verder

Wout van Aert stoort zich aan hoge reiskosten naar Australië voor WK: "Ik zal nog veel geld in mijn koffers moeten steken"

Wout van Aert heeft vrijdag in een bericht op Twitter zijn ongenoegen laten blijken over de hoge reiskosten voor de renners die naar het WK wielrennen in het Australische Wollongong afreizen.

Lees verder

Ondanks aantal gemiste transfers is SK Beveren tevreden over transferperiode: "Een betere kern dan vorig jaar"

De zomermercato van SK Beveren liep niet altijd van een leien dakje. Toch blikt sportief directeur Jordi Condom tevreden terug op de zomermercato. "Er is meer balans in de ploeg", aldus de Spanjaard.

Lees verder

LIVE. Gretige start levert nog geen doelpunt op voor Beerschot tegen Lommel

Vrijdagavond neemt het als tweede geklasseerde Beerschot het in eigen huis op tegen Lommel, dat op een punt van de Mannekes volgt. Voor het eerst dit seizoen zijn de Beerschot-fans welkom op het Kiel. Volg de wedstrijd van speeldag 5 in de Challenger Pro League hier LIVE!

Lees verder

Rupel Boom dient klacht in tegen scheidsrechterlijke beslissing na gestaakte wedstrijd tegen KVK Tienen

Even recapituleren: zaterdag 3 september werd de wedstrijd van Rupel Boom tegen KVK Tienen gestaakt voor de partij kon beginnen omdat een lichtmast defect was. Ondertussen raakte ook bekend dat de wedstrijd tegen Mandel United alvast verplaatst wordt.

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 20 (Moralzarzal – Puerto de Navacerrada): D-Day voor Remco Evenepoel, alleen een inzinking kan de kroning in Madrid nog dwarsbomen

Zaterdag is het D-Day voor Remco Evenepoel. De vooruitzichten aan het einde van een meer dan drie weken durende Ronde van Spanje zijn zeer goed, maar ook vandaag mag hij Enric Mas voor geen meter lossen. Of al zeker niet te ver laten wegrijden. Breekt de oorlog op de voorlaatste col uit, dan krijgen we nog een spannend laatste anderhalf uur. Komt de ket uit Schepdaal ook redelijk ongeschonden uit dit verhaal in de bergen van Guadarrama, dan wacht zondagavond de kroning in Madrid. Dan kent Freddy Maertens na 45(!) lange jaren eindelijk de naam van zijn Belgische opvolger.

Lees verder

Met een gelukje naar 12 op 12: Lierse pakt vierde zege op rij en blijft leider in de Challenger Pro League

Twaalf op twaalf voor Lierse. De Pallieters gaven op het veld van rode lantaarn Dender tot twee keer toe een voorsprong uit handen, maar een derde treffer van Serge Tabekou volstond dan toch voor een vierde zege op rij. Lierse blijft zo ook na dit weekend nog zeker leider in de Challenger Pro League.

Lees verder

ONS OORDEEL. Kapitein Van Acker alweer bepalend voor Lierse

Dit zijn onze spelersbeoordelingen na de wedstrijd tussen Dender en Lierse.

Lees verder

ONS OORDEEL. Rigo hypothekeert de match van Beerschot, Sanusi is en blijft dé leider

Dit zijn onze spelersbeoordelingen na de wedstrijd tussen Beerschot en Lommel.

Lees verder

Benoît Cosnefroy zet het peloton een hak na sublieme jump in het absolute slot en wint de GP van Quebec, Wout van Aert finisht vierde

Benoît Cosnefroy heeft de GP in het Canadese Quebec op zijn naam geschreven. Na een razendsnelle finale sprong de Fransman in het absolute slot nog weg uit het peloton, dat hem niet meer kon bijbenen. Cosnefroy haalt het zo solo in Quebec. Wout van Aert kwam in de sprint erna als vierde over de streep, na Michael Matthews en Biniam Girmay.

Lees verder

REACTIES. Andreas Wieland: "Ondanks nederlaag heel trots op mijn team"

Beerschot-coach Andreas Wieland baalde na de 0-2 nederlaag tegen Lommel. "We waren dominant aan de wedstrijd begonnen, maar na die rode kaart werd het moeilijk. Terechte rode kaart? Ach, ik wil niet elke week over de scheidsrechters praten. Vorige week wonnen we dankzij een buitenspelgoal, nu gebeurt dit. Ik vond het een onnodige actie van Dante, maar misschien was een rode kaart voor deze fout ook niet nodig."

Lees verder

REACTIES. Joedrick Pupe: "Ik dacht echt dat ik twee doelpunten gemaakt had"

Het kanon van Leonardo Rocha zweeg vrijdagavond, maar centrale verdediger Joedrick Pupe trof wel raak. Pupe stond op de juiste plaats om de bal met het hoofd in doel te verlegen. "Mijn eerste profgoal", glunderde de boomlange Pupe na afloop. "Na de 0-1 hadden we de match onder controle. Na de lullige gelijkmaker van Dender stelden we op slag van rust opnieuw orde op zaken. Na de pauze kwamen we te slap uit te kleedkamer, iets wat ons al vaker overkwam dit seizoen."

Lees verder

Remco Evenepoel klaar voor de belangrijkste dag in zijn carrière: "Laat maar komen"

"Bring it on, laat maar komen." Remco Evenepoel voelt zich klaar voor wat hij zelf de belangrijkste dag uit zijn carrière noemt. Met een bonus van 2 minuten en 7 seconden op de Spanjaard Enric Mas begint de 22-jarige ket uit Schepdaal vandaag als leider aan de laatste loodzware bergrit.

Lees verder

Sherjill Mac-Donald, goaltjesdief bij KV Hooikt én voetbalmakelaar: "Ik werd zaakwaarnemer zodat jongere spelers uit mijn fouten kunnen leren"

Sherjill Mac-Donald (37) doorzwemt nog steeds verschillende watertjes op en naast het voetbalveld. Zo is hij voetbalmakelaar met Roel Van Hemert en speelt hij nog altijd de pannen van het dak met KV Hooikt in 2e provinciale A. Maar neem zijn analyses met een korreltje zout. "Van Bommel gaat het echt heel moeilijk krijgen in België", zei hij in een eerder interview.

Lees verder

Gewezen Anderlecht-manager Michel Verschueren blijft vechten tegen tand des tijds: "Ik ben alles kwijt. Dat moet ik accepteren"

Michel Verschueren (91) leefde in sneltreinvaart. En toch, het leven haalt ook hem in. De gewezen Anderlecht-manager incasseerde een ferme klap toen hij in mei zijn vrouw Marie-Louise (86) – "Ons moederke" – verloor. Daarna brak hij zijn knie, waardoor hij nu even in een revalidatiecentrum zit. Toch mochten wij op bezoek komen, want Mister Michel blijft moedig vechten tegen de tand des tijds. "Ik huil nooit. Bijna nooit."

Lees verder

Nacer Chadli denkt nog niet (luidop) aan het WK: "Die droom is voor mij nog ver weg"

Nacer Chadli (33) naar Westerlo. Het is een van de opmerkelijkste transfers van de zomermercato. Teruggekeerd naar België om zich in de kijker te spelen voor de Rode Duivels? Zo ziet de Luikenaar het niet. "Al zou die blessure op het EK vorig jaar niet het mooiste afscheid zijn."

Lees verder

Birger Verstraete over de meest onverwachte move uit zijn carrière: "Het was lastig om mijn kastje op de Bosuil leeg te maken"

Van Antwerp naar Mechelen. Geen mens die in het tussenseizoen durfde te voorspellen dat Birger Verstraete (28) deze stap op de slotdag van de transferperiode zou maken. De Oostendenaar speelde vorig seizoen tot aan zijn knieblessure in de play-offs nagenoeg alle matchen van de Great Old, maar paste na de intrede van Mark van Bommel niet meer in de plannen. "Op de tweede dag van de voorbereiding wist ik al hoe laat het was."

Lees verder

Historische 24 op 24 in de maak: elf boegbeelden laten licht schijnen over Antwerp op recordkoers

Royal Antwerp FC evenaarde vorig weekend een 92 jaar oud clubrecord, maar kan zondag op het veld van Cercle Brugge pas écht geschiedenis schrijven, met een achtste opeenvolgende zege vanaf de competitiestart. Historie hangt in de lucht, een uitstekend moment om elf boegbeelden hun licht te laten schijnen over het huidige Antwerp.

Lees verder

Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp: "Het plat Antwerps van Radja is soms moeilijk te volgen"

"Sorry, maar is dát jouw telefoon? Zo klein!", klinkt het in het midden van onze eerste vraag. De toon is meteen gezet. Calvin Stengs (23) is duidelijk een echte Nederlander: luid, spontaan, hart op de tong. Het contrast met zijn verlegen ploegmaat en landgenoot Jurgen Ekkelenkamp (22) is groot. Toch vinden ze elkaar bij Antwerp, op en naast het veld.

Lees verder

Laatste Belgische winnaars van grote ronde wikken en wegen hun kroonprins Remco Evenepoel: "Hij is al ne grote. Of hij een heel grote wordt, dat zien we wel"

"Roze is voor echte venten." "Geel is mooier. Al zit de mot er serieus in." "Neen, rood." De – gespeelde – discussie over de mooiste trui barst los. Gele trui Lucien Van Impe, de laatste Belgische Tourwinnaar, roze trui Johan De Muynck, de laatste Girowinnaar en rode trui Freddy Maertens, de laatste Vueltawinnaar: de Belgische groterondekoningen over kroonprins Remco Evenepoel.

Lees verder

Patrick Lefevere staat op scherp: "Neen, het is nog niet gedaan voor Remco. Achter elke straathoek schuilt gevaar"

Vrijdag geland in Madrid, klaar om zaterdag de eindzege van Remco Evenepoel (22) in de Vuelta vanop de eerste rij mee te maken. U zult merken: aan de vooravond van een historisch moment in het Belgisch wielrennen staat Quick-Step-CEO Patrick Lefevere (67) op scherp. "Het is je gewoonte niet, maar je bent domme vragen aan het stellen."

Lees verder

Van de premier tot de mensen die normaal tegen hem zijn: het hele land staat achter Remco Evenepoel

Remco Evenepoel is op weg naar een stunt in de Vuelta en dat doet iets met de Belg. Van politici tot voetballers, presentatoren, collega's én mensen die normaal tegen hem zijn: het hele land staat achter Remco.

Lees verder

Belgen op zoek naar stunt tegen Slovenië van NBA-fenomeen Doncic

Schrijven de Belgian Lions zaterdag (14.45u) geschiedenis in de Berlin Arena tegen het Slovenië van NBA-fenomeen Luka Doncic? "We zijn hier niet om Berlijn te bezoeken, maar om te winnen", klinkt het in ieder geval bij de Belgian Lions.

Lees verder