Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 3 september 2022

Gasleiding Nord Stream 1 blijft dicht wegens "olielek": “Geen impact voor bevoorrading van België”

HLN
Gasleiding Nord Stream 1 blijft dicht wegens "olielek": "Geen impact voor bevoorrading van België"
De gaspijpleiding Nord Stream 1 zal morgen niet heropstarten na afronding van onderhoudswerkzaamheden. Er is een olielek ontdekt, waardoor er geen gas door de leiding zal stromen richting Europa, zegt het Russische staatsconcern Gazprom. De Europese Commissie is van mening dat Gazprom de gaslevering onder "valse voorwendselen" tegenhoudt. Het voorlopig niet heropstarten van Nord Stream 1 zou evenwel geen impact hebben voor de bevoorrading van België volgens het kabinet van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Lees verder

Vier doden bij ongeval net over de grens in Nederland
Bij een zwaar verkeersongeval in het Nederlandse Oud Gastel, op zo'n 10 kilometer van de Belgische grens, zijn vrijdagavond vier doden gevallen. De slachtoffers zijn twee volwassen vrouwen en twee jonge kinderen. Een derde kind ligt in het ziekenhuis. Op een industrieterrein botsten twee auto's op elkaar. De politie heeft een van de bestuurders aangehouden.
Lees verder

Twee moeders en twee kinderen omgekomen bij ongeval net over de grens in Nederland
Bij een zwaar verkeersongeval in het Nederlandse Oud Gastel, op zo'n 10 kilometer van de Belgische grens, zijn vrijdagavond vier doden gevallen. De slachtoffers zijn twee volwassen vrouwen en twee jonge kinderen. Een derde kind ligt in het ziekenhuis. Op een industrieterrein botsten twee auto's op elkaar. De politie heeft een van de bestuurders aangehouden.
Lees verder

Woord voor woord, de persconferentie van Jan Vertonghen: "Een functie als speler-trainer zal aan mij niet besteed zijn"
"Als ik geen ambitie meer had, was ik gewoon blijven zitten." Mocht u eraan twijfelen, Jan Vertonghen (35) komt niet uitbollen bij Anderlecht. Hij wil de komende twee jaar mee zijn sterke schouders onder het project van paars-wit zetten. "Ik wil Anderlecht terug naar de absolute top van België brengen en het liefst zo snel mogelijk."
Lees verder

Charles Michel voert druk op: "Dringend nood aan concrete maatregelen" voor energieprijzen
"Er is dringend nood aan concrete maatregelen." Dat zei Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, zeven dagen voor de bijzondere bijeenkomst van de Europese ministers van Energie. Michel lijkt daarmee de druk op de Europese Commissie te willen opvoeren.
Lees verder

LIVE. Red Flames zonder Cayman en De Caigny op zoek naar WK-kwalificatie, maar kansen worden gemist
• Bijna 9.000 toeschouwers op Den Dreef • Red Flames moeten hopen op ruime zege • Noorwegen met punt zeker van WK-deelname • Nummer twee moet aan de bak in barrages
Lees verder

LIVE. Red Flames krijgen deksel op de neus: Noorwegen scoort - Rechtstreekse WK-kwalificatie ver weg
• Bijna 9.000 toeschouwers op Den Dreef • Red Flames moeten hopen op ruime zege • Noorwegen met punt zeker van WK-deelname • Nummer twee moet aan de bak in barrages
Lees verder

'Zombieherten' gespot in Amerikaanse staat Ohio: "Het hert hijgde en er kwam bloed uit de ogen"
Op 13 plaatsen in de Amerikaanse staat Ohio zijn er zogenaamde 'zombieherten' gespot. Ze hebben EHD opgelopen, een virus met enkele nare gevolgen voor de herten. Het virus komt regelmatig voor bij herten in dit deel van de Verenigde Staten en tijdens deze periode, maar dit jaar is het aantal gevallen hoger dan anders. Sommige herten overleven de ziekte niet. Mensen kunnen niet besmet worden door het virus.
Lees verder

Twitter wil sms-berichten Musk inzien in slepende overnamezaak
Miljardair Elon Musk moet al zijn sms-berichten van de eerste zes maanden van dit jaar aan Twitter overhandigen. Dat is althans de eis die Twitter bij een rechter heeft neergelegd. Volgens het socialemediabedrijf werkt Musk niet mee aan de uitwisseling van bewijs in de aanloop naar het proces over de geklapte overname van Twitter. Ook sms'jes van Musks rechterhand Jared Birchall zouden overhandigd moeten worden.
Lees verder

IN BEELD. Dit was het driedaagse sprookjeshuwelijk van Jennifer Lopez en Ben Affleck
Jennifer Lopez (53) en Ben Affleck (49) gaven elkaar in juli het jawoord, waarna ze de gelegenheid uitgebreid vierden met een driedaags trouwfeest. Nu het koppel de details deelt over hun huwelijk, is het hoog tijd voor een blik achter de schermen.
Lees verder

'HH-88' en '1-RAS-88': Unia ontvangt klachten over nummerplaten met verwijzing naar Hitler
'HH-88' en '1-RAS-88': voor de meeste mensen lijken het onschuldige nummerplaten. Maar in neonazistische kringen is algemeen bekend dat 'HH' verwijst naar 'Heil Hitler' en hetzelfde geldt voor '88' - H is de achtste letter in ons alfabet. Hoewel racistische platen verboden zijn, rijden beide combinaties, die dus Hitler lijken te verheerlijken, rond in ons land. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil daarom een betere screening bij de DIV (Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen).
Lees verder

Brussel knuffelt Nafi: Memorialpubliek wuift Thiam na prachtseizoen daverend uit, Belgische records voor Watrin en Bolingo
De liefde tussen de Memorial en Nafi Thiam bloeit wederzijds: zij zwaaide met een vierde plek in het verspringen haar prachtig seizoen uit onder het oog van 35.000 jubelende fans in het Koning Boudewijnstadion - voor één avond het Koningin Thiamstadion. Een verslag van de Memorial Van Damme met de spot op Nafi Thiam.
Lees verder

En dan lijkt het allerbeste Club nog te moeten komen: Yaremchuk maakt met eerste goal derbyfeest compleet
Twaalf op twaalf voor Club Brugge. Vier keer gescoord, een clean sheet - iedereen met een blauw-zwart hart tevreden naar huis. De landskampioen lijkt helemaal onder stoom te komen.
Lees verder

LIVE. Yaremchuk maakt met zijn eerste goal het derbyfeest compleet voor Club Brugge
• Club Brugge is de 'thuisploeg' op Jan Breydel • Blauw-zwart telt 13 op 18, groen-zwart 5 op 18 • Club kan 12 op 12 boeken • Scheidsrechter: Visser, videoref: Smet
Lees verder

Red Flames vergeten in vol huis in Leuven te scoren tegen Noorwegen en missen rechtstreeks WK-ticket
8953 toeschouwers, een record voor de Flames. Een jong publiek dat telkens voor een stroomstoot van enthousiasme zorgt als de Flames gevaarlijk zijn. Noorwegen scoort één keer, de Flames niet. De Noorse vrouwen gaan naar het WK. De Flames spelen barrage als ze dinsdag in Armenië gelijkspelen. Moet kunnen.
Lees verder

Jessi, de zus van Belle Perez, maakt indruk bij 'I Can See Your Voice': "Mijn zus stond meteen achter mijn deelname"
"Een Spaanse furie uit een muzikale familie", kondigde Jonas Van Geel haar aan. In een vuurrood ensemble schitterde Jessi Perez (35), de jongere zus van Belle, in het VTM-programma 'I Can See Your Voice'. Een intrede in de Vlaamse showbizz? "Ik wil niet per se bekend worden."
Lees verder

IN BEELD. Kinderen regisseur Hans Herbots stelen show op première Ritueel
Vrijdagavond ging de nieuwe Vlaamse film 'Ritueel' in première met hoofdrolspelers Marie Vinck en Geert Van Rampelberg. Op de rode loper een heleboel bekende mensen, maar het waren toch vooral Victor (9) en Jeanne (7,5), de kinderen van regisseur Hans Herbots en zijn partner Lien Van de Kelder, die met alle aandacht gingen lopen.
Lees verder

VS houden importtarieven op Chinese goederen voorlopig in stand
De Verenigde Staten laten de invoertarieven op Chinese goederen voorlopig in stand. Dat meldde de regering-Biden nadat het een formeel verzoek had ontvangen van bedrijven die profiteren van de importheffingen.
Lees verder

Jane Fonda (84) heeft lymfeklierkanker en ondergaat chemotherapie
Jane Fonda heeft van haar artsen te horen gekregen dat ze aan non-Hodgkinlymfoom lijdt, een type kanker in het lymfestelsel. In een openhartig bericht op Instagram schrijft de 84-jarige actrice dat ze inmiddels is gestart met chemotherapie.
Lees verder

"Hoe kan het dat dit geen rood is? Hij had mijn been kunnen breken": Nielsen met schrik vrij na snoeiharde tackle Marcelin
Was dit hét VAR-moment van het seizoen? Onbegrijpelijk hoe de drieste tackle van Marcelin op Nielsen slechts met geel bestraft werd. "Dit geloof je niet", moest de Deen erom lachen. "Mijn scheenbeschermer is kapot. Op het moment dat ik de bal raakte, was ik bang. Als mijn been vast staat, kon hij dat zeker gebroken hebben. Ongelooflijk dat die geen rood is." Nielsen kwam met de schrik vrij – al hield hij een stevige kneuzing aan de tackle over. Verder was de Deense middenvelder, al helemaal ingeburgerd op het Brugse middenveld, natuurlijk blij met de derbyzege. "Een zege in zo'n match is altijd iets speciaals, met de fans die er vol achter gingen staan. Al doen ze dat elke match, eigenlijk. Maar vandaag was de sfeer nog dat tikje meer fantastisch."
Lees verder