Doorgaan naar hoofdcontent

Garantie op een tweedehandswagen, hoe zit dat precies? “‘Gekeurd voor verkoop’ geeft geen enkele indicatie over...

HLN
Garantie op een tweedehandswagen, hoe zit dat precies? "'Gekeurd voor verkoop' geeft geen enkele indicatie over staat van de auto"
Nu nieuwe auto's almaar duurder worden en de wachttijden verder oplopen, kopen Belgen steeds vaker een tweedehandswagen. Maar kan je wel met gerust hart vertrouwen op de kwaliteit van zo'n occasie? En wat als je problemen krijgt achteraf? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn vertelt wat je moet weten over de garantie op een tweedehandswagen.
Lees verder

Crisis binnen de Vlaamse regering: "Sammy Mahdi hangt als een soort Georges-Louis Bouchez boven de Vlaamse begrotingsonderhandelingen"
De Vlaamse regering heeft geen akkoord bereikt over de begroting. De Septemberverklaring van minister-president Jan Jambon wordt uitgesteld. De boosdoener, volgens N-VA en Open Vld? CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Na het onverwacht uitvallen van CD&V-sterkhouder Hilde Crevits zou hij als een derde schaduwminister over de schouder van 'neofieten'-ministers Jo Brouns en Benjamin Dalle meekijken. Tot groot ongenoegen van N-VA en Open Vld. "Hij hangt als een soort Georges-Louis Bouchez boven de Vlaamse regering."
Lees verder

Dziubi uit 'Blind Getrouwd' laat gaybashing en gepest achter zich:"10 jaar geleden zat ik op wc te huilen, nu sta ik hier"
Een erg zonnige aflevering van 'Blind Getrouwd' vanavond, de koppels zijn allemaal samen op huwelijksreis in het Turkse Bodrum. Ze ontdekken het prachtige resort en genieten van elkaar gezelschap. Maar er is ook ruimte voor de eerste openhartige gesprekken. Zo praten Brecht en Dziubi tijdens een diner voor het eerst over hun coming out. Vooral Dziubi kreeg het in zijn jeugd zwaar te verduren. Hij werd zwaar gepest en was zelfs het slachtoffer van gaybashing. Samen met Jarne van Showbits blikt hij al vooruit op de aflevering van straks. Hij vertelt onder meer over de zware pesterijen op de middelbare school. "10 jaar geleden zat ik op wc te huilen, nu sta ik hier", vertelt hij trots in een nieuwe Showbits.
Lees verder

30 jaar cel geëist tegen Nederlandse klusjesman die vrouw (70) doodsloeg in Spanje
Het Spaanse gerecht heeft een gevangenisstraf van dertig jaar geëist tegen een Nederlander die wordt beschuldigd van diefstal met geweld en moord op een 70-jarige Britse vrouw, eind 2019 in het zuidoosten van Spanje.
Lees verder

De lat lager leggen of koppig blijven wachten? Het bizarre verhaal van Jason Denayer, Rode Duivel zonder club
In juni was Jason Denayer (27) nog een frisse vis op de transfermarkt. Na tweeënhalve maand zonder club begint het stilaan te stinken. Verlossen de Rode Duivels hem eindelijk van zijn koppigheid?
Lees verder

Bolle buik van Hanne levert schattige beelden op tijdens nieuwe K3-shows
Hanne Verbruggen (28) zingt en swingt nog volop mee tijdens de nieuwe K3-shows. De meisjes zijn begonnen aan hun optredens in Nederland, ook al is Hanne ondertussen zes maanden zwanger. Haar bolle buik levert in elk geval mooie en schattige beelden op.
Lees verder

Politie staakt onderzoek naar online bedreiging J.K. Rowling
'Harry Potter'-auteur J.K. Rowling (57) werd online bedreigd nadat ze op Twitter haar steun had betuigd aan collega-schrijver Salman Rushdie, die in augustus werd neergestoken in New York. "Geen zorgen, jij bent de volgende", klonk het in een verontrustend bericht. Het politieonderzoek naar de bedreiging zou volgens 'Metro' echter volledig zijn stopgezet.
Lees verder

Wat u (mogelijk) niet zag in Wieze: 2 spelers met hetzelfde opkomstnummer, eenmalige verandering bij Huybrechts en massale steun voor onbekende Belg
De Belgian Darts Open in Wieze zit erop. Het toernooi kende heel wat hoogtepunten, zoals de ninedarter (en 170-uitworp) van Dave Chisnall en de geweldige finish van Kim Huybrechts tegen Michael van Gerwen. Maar er waren nog opvallende fases.
Lees verder

Incident met Nord Stream 2: drukverlies in gaspijpleiding vastgesteld
In de nacht van zondag op maandag is een drukverlies vastgesteld in de gaspijpleiding Nord Stream 2.
Lees verder

Geen akkoord binnen Vlaamse regering: Jambon legt geen Septemberverklaring af, maar spreekt parlement wel toe
De Vlaamse regering heeft geen akkoord bereikt over de begroting. Minister-president Jan Jambon (N-VA) zal zijn Septemberverklaring niet afleggen vandaag, maar zal het parlement om 14 uur wel toespreken.
Lees verder

KOERS KORT. Alejandro Valverde sluit op 8 oktober carrière af met Ronde van Lombardije
Volgende week zaterdag (8 oktober) spelt Alejandro Valverde voor het laatst in zijn indrukwekkende carrière een rugnummer op. Zijn team Movistar bevestigt dat de Spanjaard dan met de Ronde van Lombardije zijn afscheidskoers rijdt. "Alejandro Valverde werkt de volgende twee weken in Italië zijn laatste profwedstrijden af", zegt de ploeg, die meteen het programma meegeeft van de 42-jarige Valverde. Hij rijdt nog de Coppa Agostoni op 29 september, de Giro dell'Emilia op 1 oktober, de Tre Valli Varesine op 4 oktober om dan af te sluiten met zijn laatste Monument, de Ronde van Lombardije op 8 oktober.
Lees verder

"PopuIismes eindigen altijd in een catastrofe", waarschuwt Madrid
Dat de coalitie rond de radicaal-rechtse partij Fratelli d'Italia van Giorgia Meloni volgens prognoses de Italiaanse parlementsverkiezingen heeft gewonnen, ontlokt maandag uiteenlopende reacties in de andere Europese landen. Sommige wijzen op populisme, andere feliciteren de leiders van Fratelli d'Italia, Lega en Forza Italia. "Populismes eindigen altijd in een catastrofe", waarschuwde de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel Albarés.
Lees verder

De Bleeker vraagt onderzoek naar mogelijke wanpraktijken Made en Winvest: "Schandalig en ontoelaatbaar"
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) heeft aan de Economische Inspectie gevraagd om een onderzoek in te stellen naar Made en Winvest. Dat doet ze naar aanleiding van een storm aan klachten over het immokantoor en de verkoper van hippe panden in Antwerpen.
Lees verder

Kremlin geeft tekortkomingen bij mobilisatie toe: "Er zijn fouten gemaakt"
Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov heeft toegegeven dat de Russische autoriteiten fouten hebben gemaakt bij de mobilisatie van honderdduizenden reservisten voor de invasie van Oekraïne. "Er zijn gevallen waarbij het decreet (dat de mobilisatie regelt, red.) werd geschonden", aldus Peskov.
Lees verder

Kremlin geeft tekortkomingen van mobilisatie toe: "Er zijn fouten gemaakt"
Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov heeft toegegeven dat de Russische autoriteiten "fouten" hebben gemaakt bij de mobilisatie van honderdduizenden reservisten voor de invasie van Oekraïne. "Er zijn gevallen waarbij het decreet (dat de mobilisatie regelt, red.) werd geschonden", aldus Peskov.
Lees verder

Belg getuigt over noodweer op Canarische eilanden: "Dat heb ik nog nooit eerder gezien"
De Canarische Eilanden worden geteisterd door stormweer. Als gevolg van de sterke regen en storm ontstonden er aardverschuivingen. Danny Donders is op vakantie op Gran Canaria en zou gisteren normaal naar huis vliegen, maar zijn vlucht is geschrapt. Net als 250 andere vluchten.
Lees verder

OPROEP. Welke vragen wil jij stellen aan sekswerkster Alexandra en haar echtgenoot?
Binnenkort mogen wij Alexandra Moreels (46) interviewen: een sekswerkster die haar bijzondere leven en job beschrijft in een boek dat volgende maand uitkomt. Met echtgenoot Kris aan haar zijde runt ze een lovehotel in Diest, en ook haar mama koos voor een carrière in hetzelfde wereldje. Welke vragen willen jullie stellen aan Alexandra en Kris?
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Gutsy': onderonsje van straffe madammen
Netflix heeft de Obamas, Apple TV+ de Clintons. Moeder Hillary en dochter Chelsea gaan in de docureeks 'Gutsy' op bezoek bij inspirerende vrouwen - en stappen ook mee hun wereld in.
Lees verder

"Zelfs met vijf in z'n wiel had Remco gewonnen": Voeckler wijst naar suprematie van Evenepoel, maar in Frankrijk stellen ze tactisch plan in vraag
Geen WK-hattrick voor Frankrijk. En dat heeft alles te maken met de suprematie van Remco Evenepoel, vindt bondscoach Thomas Voeckler. Maar onze zuiderburen vragen zich toch af of ze ook niet te voortvarend hebben gekoerst - naar het etiket van de coach. Renner Valentin Madouas: "Er had meteen een belletje moeten gaan rinkelen wat er zou kunnen gebeuren met Remco mee in de groep."
Lees verder

"Met zeven lagen kleding in sauna van 90 graden": Cindy Dandois gaat diep om twee kilo af te vallen in 'Battlecat'
Kooivechtster op wereldniveau, Cindy Dandois (37), weegt op de avond voor haar officiële weging nog twee kilo te veel. En die probeert ze er op een drastische manier vanaf te krijgen, door met zeven lagen kleding in een sauna met een temperatuur van 90 graden Celsius te kruipen. Samen met de steun van haar dochter Lola gaat Cindy diep, heel diep. Dat is te zien in het VTM 2-programma 'Battlecat' van programmamaker Luk Wyns.
Lees verder