Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Spanje naar Final Four ten koste van Portugal - Argentinië 35 matchen ongeslagen, bondscoach verlengt...

HLN
Football Talk. Spanje naar Final Four ten koste van Portugal - Argentinië 35 matchen ongeslagen, bondscoach verlengt tot en met WK 2026
De Final Four van de Nations League zijn bekend. Nederland, Kroatië, Italië en Spanje strijden in juni voor de eindzege. De Spanjaarden bemachtigden het laatste stekje door op de slotspeeldag grote rivaal en buurland Portugal op de valreep over de knie te leggen.
Lees verder

LIVE. Dode bij huiszoeking op Molenlei in Merksem: federaal parket voert onderzoek naar rechts-extremisme en wapenbezit
Bij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is deze ochtend een dodelijk slachtoffer gevallen. Het zou gaan om een onderzoek naar een extreemrechtse bende die mogelijk een terreuraanslag voorbereidde. Er waren elders in het land nog een tiental andere huiszoekingen deze ochtend.
Lees verder

Oplopende spanning vlak voor de halve finale van 'De schaal van Pascale': deze pottenbakker grijpt er net naast
De pottenbakkers in 'De schaal van Pascale' haalden alles uit de kast om dat gegeerde plekje in de halve finale te bemachtigen. Helaas was het één iemand niet gegund en moest die nét voor een cruciaal moment zijn spullen pakken. Twee andere namen komen dan weer een stapje dichter bij de hoofdprijs. Wie maakte indruk met zijn of haar zelfgemaakte lichtbron? En wie schoot de bal mis?
Lees verder

ASSISEN LIVE. Waar moest het lijk van de campingmoord gedumpt worden en wie had nu welk aandeel? Getuigen moeten meer duidelijkheid scheppen
Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke komen woensdag verschillende bewoners van camping Marva III getuigen. Uitkijken is het ook naar de komst van het toenmalige Waalse koppel dat het lijk van Mihael Parrent hielp verbergen. Scheppen Kelly D. en Bruno C. duidelijkheid over de plaats waar het lichaam van de Oostendenaar moest gedumpt worden? Volg alle gebeurtenissen hieronder in onze liveblog.
Lees verder

Historisch: volledig elektrisch passagiersvliegtuig Alice maakt eerste testvlucht in VS
Een prototype van een volledig elektrisch vliegtuig heeft zijn eerste vlucht gemaakt in de Verenigde Staten. Het vliegtuig, van start-up Eviation, is gebouwd om negen passagiers en twee piloten te vervoeren.
Lees verder

Burgemeesters centrumsteden vragen meer geld voor lokale besturen: "Situatie is bijzonder zorgwekkend"
"Dit is de crisis te veel." De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) vraagt na een vergadering van de dertien centrumsteden aan de Vlaamse regering om de financiering van steden en gemeenten te verhogen tot op het niveau van de inflatie. Ook roepen de burgemeester de federale regering op om "lokale besturen deze crisis niet in de kou te laten staan".
Lees verder

Wolverine is terug: Hugh Jackman maakt z'n opwachting in 'Deadpool 3'
Goed nieuws voor fans van 'Deadpool': in de derde film rond de antiheld (gespeeld door Ryan Reynolds (45)), zal niemand minder dan Hugh Jackman (53) z'n opwachting maken. Voor de gelegenheid kruipt die opnieuw in de huid van z'n 'X-men'-personage Wolverine. Met die bijzondere gastrol hoopt Reynolds om de entree van 'Deadpool' in het Marvel Cinematic Universe goed in te zetten, zo geeft hij aan in een grappig filmpje. In 2019 kocht Disney namelijk 20th Century Fox over, waardoor de 'Deadpool'-verhalen deel konden worden van het MCU. Het is wel nog lang wachten op de film, want die zal pas in 2024 in de zalen te zien zijn.
Lees verder

"Er zijn liefst 142 verschillende definities voor burn-outklachten": stressprofessor legt uit waarom burn-out niet bestaat
Dat te veel stress leidt tot vermoeidheid, slaapklachten, somberheid, hartproblemen en pijnklachten, is evident. Maar een burn-out bestaat niet, zegt psychiater en stress-onderzoeker Christiaan Vinkers (42). "Zolang er onduidelijkheid over bestaat, blijft de weg naar de beste behandeling of het voorkomen ervan uit." Hij legt uit waarom een juiste diagnose zo belangrijk is en hoe we meer grip op het fenomeen kunnen krijgen door onze stress de baas te blijven.
Lees verder

"Hoogopgeleide mensen hebben liever een burn-out dan een depressie": stressprofessor legt uit waarom burn-out niet bestaat
Dat te veel stress leidt tot vermoeidheid, slaapklachten, somberheid, hartproblemen en pijnklachten, is evident. Maar een burn-out bestaat niet, zegt psychiater en stress-onderzoeker Christiaan Vinkers (42). "Zolang er onduidelijkheid over bestaat, blijft de weg naar de beste behandeling of het voorkomen ervan uit." Hij legt uit waarom een juiste diagnose zo belangrijk is en hoe we meer grip op het fenomeen kunnen krijgen door onze stress de baas te blijven.
Lees verder

Supportersclub Rode Duivels organiseert voor 365 euro pakketreis... naar Koeweit, voor oefenmatch: "We zijn al met vijf"
Alleen voor de diehardfans: een trip naar Koeweit om de Rode Duivels aan het werk te zien. Vriendschappelijk, tegen Egypte - niet gekwalificeerd voor het WK in Qatar straks, overigens. En toch trekt een handvol supporters erheen. Supportersclub De Bemvoort biedt het pakket aan. "Elke uitstap blijft de uitstap waard. We kunnen moeilijk voor Nederland gaan supporteren, toch?"
Lees verder

Florida zet zich schrap voor "historische orkaan" die Cuba volledig in het donker achterliet
De Amerikaanse staat Florida zet zich schrap voor de orkaan Ian, die naar verwachting woensdagavond plaatselijke tijd aan land gaat. Het zou gaan om een orkaan 'categorie 4', met een windsnelheid van 209 km/uur. Tweeënhalf miljoen inwoners hebben het bevel of de waarschuwing gekregen te evacueren. De storm liet eerder al Cuba volledig in het donker achter, nadat het elektriciteitsnet uitviel.
Lees verder

Lichaam van vermiste Amerikaanse alpiniste (49) aangetroffen in Nepal
Het lichaam van de Amerikaanse alpiniste Hilaree Nelson is woensdag teruggevonden in de Himalaya in Nepal. Nelson was maandag als vermist opgegeven nadat ze de berg Manaslu had beklommen. Dat bevestigt de expeditieorganisator.
Lees verder

Brazilië walst Tunesië plat, Richarlison krijgt banaan naar hoofd gegooid: "Dit schokt ons allemaal"
Brazilië heeft in het Parc des Princes in Parijs met weinig moeite zijn vriendschappelijke confrontatie tegen Tunesië gewonnen. De Goddelijke Kanaries wonnen met 5-1, maar de Tunesische supporters eisten op schandalige wijze de hoofdrol op. Die gooiden onder meer een banaan op het veld richting spits Richarlison en schenen met lasers op de Braziliaanse spelers.
Lees verder

Football Talk. Spanje naar Final Four ten koste van Portugal - Messi moet handtekeningen uitdelen aan tegenstander
De Final Four van de Nations League zijn bekend. Nederland, Kroatië, Italië en Spanje strijden in juni voor de eindzege. De Spanjaarden bemachtigden het laatste stekje door op de slotspeeldag grote rivaal en buurland Portugal op de valreep over de knie te leggen.
Lees verder

Vlaanderen en Brussel botsen over geluidshinder in Zaventem: "Een echte oorlogsdaad"
Volgens de Brusselse minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) weigert de Vlaamse regering samen te werken om geluidshinder door het vliegverkeer van en naar Brussels Airport aan te pakken. Dat zegt hij woensdag aan 'De Morgen'. Zo zou de Vlaamse regering een akkoord hebben opgeblazen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) spreekt dat tegen.
Lees verder

Rode Duivels eind volgende week reekshoofd bij loting kwalificaties EK 2024, Frankrijk en Engeland mogelijke tegenstanders
Eind volgende week gaan de Rode Duivels weer de trommel in. In Frankfurt wordt dan geloot voor de kwalificaties van het EK 2024. Nu de Nations League erop zit, is ook de indeling van de potten bekend. België zit als reekshoofd in pot 1.
Lees verder

Dit gezin met twee kinderen kan 426 euro besparen per maand dankzij advies van experts: "We hebben vooral geleerd ook naar de vaste kosten te kijken"
Drie gezinnen - een koppel met twee kinderen, een alleenstaande mama en een single veiligheidsagent - hielden een maand lang al hun uitgaven bij: van boodschappen over woonlasten tot kosten van het alledaagse leven. Tijdens September Geldmaand kregen ze wekelijks doelgericht bespaaradvies van ons expertenpanel. Vandaag blikken Tom & Evelien, Vanessa en Erwin nog één keer terug op hun financiële avontuur. Welke tips hebben ze in hun leven geïmplementeerd? Wat zien ze niet haalbaar?
Lees verder

INTERVIEW. Duitse ex-topref en musicus Herbert Fandel is de nieuwe scheidsrechtersbaas in België: "Denken dat de VAR geen fouten maakt, is onzin"
Als Duitse topref - Herbert Fandel (58) floot in 2007 de CL-finale AC Milan-Liverpool - én begaafd musicus heette hij 'de Pianist' in het voetbal. Sinds deze maand dirigeert hij als nieuwe scheidsrechtersbaas de Belgische toprefs: "Ik leef niet op de maan, ik wil present zijn voor de scheidsrechters."
Lees verder

Emotioneel moment: James Cooke verrast Inge met een 'Extreme Makeover' voor haar huis. "Heel heftig, maar mooi"
In 'Extreme Makeover Vlaanderen' nemen vrienden, familie en buren het huis onder handen van een gezin dat een zware tegenslag heeft gekend. De bus dropt presentator James Cooke bij Inge en Noah, die het goede nieuws te horen krijgen. Dat zorgt voor heel wat emotie.
Lees verder

Yemi Oduwale was bijna z'n rol in 'Thuis' kwijt wegens een gigantische kater
Het scheelde niet veel of Yemi Oduwale (36), die de rol vertolkt van de charmante advocaat Dries, zou nooit in 'Thuis' te zien zijn. In de podcast 'De Thuisploeg' vertelt de acteur openhartig over zijn ervaringen op set. En verklapt hij zelfs dat hij zijn rol in de populaire soap bijna kwijt was wegens een gigantische kater.
Lees verder