Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 september 2022

Football Talk. Selemani blijft bij Kortrijk - RC Genk verlengt contract Paintsil - Oranje showt nieuwe shirts

HLN
Football Talk. Selemani blijft bij Kortrijk - RC Genk verlengt contract Paintsil - Oranje showt nieuwe shirts
Dorian Dessoleil is twijfelachtig voor de partij tegen Anderlecht. De centrale verdediger trainde vandaag niet mee, want hij heeft last van de rug. De transfer van Selemani naar het Egyptische Al Ahly gaat niet door. De Comorees blijft - voorlopig - in Kortrijk. (IVDA)
Lees verder

Herken jij hem? Zo deed 13-jarige Aaron Blommaert auditie bij The Voice
Misschien kent u hem als Raven uit 'Familie', frontman van de groep BOBBY of radiopresentator bij MNM. Maar nu is Aaron Blommaert ook een nieuw gezicht in 'The Voice van Vlaanderen'.
Lees verder

"De grootste aller tijden": onze tennisanalist Filip Dewulf stond ooit op de baan tegen 'King Roger'
De grootste aller tijden stopt. Roger Federer slaat op de Rod Laver Cup zijn allerlaatste bal. Onze tennisanalist Filip Dewulf keek de Zwitser ooit in de ogen en noemt hem de grootste aller tijden. "Ik had ergens verwacht dat hij voor eigen volk afscheid zou nemen in Basel. De Rod Laver Cup is een demonstratietoernooi, daar zal hij een paar punten spelen en gevierd worden door het publiek."
Lees verder

België neemt samen met Europa deel aan opzettelijke inslag van ruimtetuig op asteroïde als verdediging
Europa neemt deel aan een missie van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA waarbij dinsdag als eerste verdedigingstest van de mens tegen mogelijk gevaarlijke asteroïden een ruimtetuig op zo'n hemellichaam zal inslaan. Dat heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA op een videoconferentie verduidelijkt. Ook België is bij het project betrokken.
Lees verder

Tesla zet project rond batterijfabriek in Duitsland on hold
De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla zet zijn project voor de bouw van een batterijfabriek in Duitsland on hold, na subsidiebeloftes in de VS. Dat schrijft de Wall Street Journal op gezag van ingewijden.
Lees verder

'The Crown'-actrice Claire Foy herdenkt Queen Elizabeth: "Het was een eer haar te vertolken"
De Britse actrice Claire Foy (38) mocht de rol van Hare Majesteit, Queen Elizabeth II, gedurende twee seizoenen op zich nemen in de Netflix-reeks 'The Crown'. "Ze was een ongelofelijke monarch", klinkt het in een interview met BBC.
Lees verder

"Je bent altijd zo'n grote inspiratie voor mij geweest": tenniswereld neemt afscheid van Federer
Roger Federer zet een punt achter zijn tenniscarrière. En dat lokt heel wat reacties uit (op sociale media). "Hij is de kampioen der kampioenen."
Lees verder

Grote vuurbal gespot boven Verenigd Koninkrijk: "Vermoedelijk geen meteoor maar ruimteafval"
Er zijn gisteravond in het Verenigd Koninkrijk honderden getuigenissen binnengelopen van mensen die een grote vuurbal door de lucht zagen klieven. Wetenschappers proberen te achterhalen wat het fenomeen geweest kan zijn. De eerste resultaten wijzen in de richting van ruimteafval dat terugkeerde naar de Aarde en niet naar een meteoriet.
Lees verder

Net sluit zich in onderzoek naar huurmoord op moeder en dochter: na haartje nu ook gewiste sms met "ruzie over de prijs"
De man die ervan wordt verdacht Coline Ghinet (17) en haar mama Magali Warner (46) in Kraainem te hebben doodgestoken op vraag van Magali's ex, geeft toe dat die hem 5.000 euro betaalde. "Maar dat was een voorschot voor renovatiewerken die ik nooit uitvoerde." Ook belastend: de vingerafdrukken van de ex staan op een strip slaappillen waarmee moeder en dochter werden verdoofd.
Lees verder

Aanrijding tussen twee voertuigen op Sint-Lievenslaan: bestuurder slaat op de vlucht
Op de Sint-Lievenslaan is donderdagnamiddag een ongeval gebeurd waarbij twee voertuigen betrokken raakten. De bestuurder van één van de wagens sloeg na het ongeval meteen op de vlucht. In het andere voertuig zaten twee personen, zij raakten gewond.
Lees verder

'You Suck at Parking' is de eerste Belgische videogame met hitpotentieel
Na de recente snowboardklepper 'Shredders' duikt er met 'You Suck at Parking' een tweede Belgische game op Xbox Game Pass op. De game van Leuvense makelij is een veelbelovende casual-klepper, met op zijn minst het potentieel om een steekvlamsuccesje à la 'Fall Guys' of 'Among Us' te worden.
Lees verder

Rusland levert dit jaar 50 miljard kubieke meter aardgas minder aan Europa
Rusland zal dit jaar zo'n 50 miljard kubieke meter aardgas minder leveren aan Europa dan vorig jaar. Dat bevestigde de Russische minister van Energie Alexander Novak aan persagentschap Interfax. Dat is een daling met ongeveer een derde.
Lees verder

Schotten en Noord-Ieren roeren zich feller dan ooit: staat koning Charles zijn 'Verenigd' Koninkrijk op instorten?
Met één zinnetje sprak Queen Elizabeth zich acht jaar geleden uit over het referendum van de Schotse onafhankelijkheid. De exit kwam er niet, maar na het aantreden van koning Charles hangen er opnieuw dreigende wolken boven het 'Verenigd' Koninkrijk. Schotten en Noord-Ieren roeren zich feller dan ooit tegen de "Britse aristocratie en hun gatlikkers". Staat het Verenigd Koninkrijk in 2025 nog wel op de wereldkaart?
Lees verder

Club Brugge legt Noors goudhaantje lang vast: Antonio Nusa (17) verlengt tot 2025
Na Abakar Sylla was het de beurt aan Antonio Nusa. De amper 17-jarige Noor verlengde zijn contract bij Club Brugge tot 2025, net nadat hij als tweede jongste doelpuntenmaker ooit scoorde in de Champions League. Nusa maakte vorig seizoen indruk bij Club NXT en trekt de lijn dit seizoen door in de A-ploeg. Opvallend: volgende week vertrekt hij niet naar Noorwegen voor de interlands tegen Zweden en IJsland met de nationale U18. Afgelopen zomer vroeg Club de Noorse federatie of Nusa vakantie kon krijgen opdat hij tijdig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen kon starten. Het intern reglement van de Noorse bond schrijft voor dat spelers één extra interlandbreak opzij moeten blijven wanneer ze een internationale periode skippen, wat bij Nusa in juni het geval was. (TTV)
Lees verder

Club Brugge legt Noors goudhaantje langer vast: Antonio Nusa (17) verlengt tot 2025
Na Abakar Sylla was het de beurt aan Antonio Nusa. De amper 17-jarige Noor verlengde zijn contract bij Club Brugge tot 2025, net nadat hij als tweede jongste doelpuntenmaker ooit scoorde in de Champions League. Nusa maakte vorig seizoen indruk bij Club NXT en trekt de lijn dit seizoen door in de A-ploeg. Opvallend: volgende week vertrekt hij niet naar Noorwegen voor de interlands tegen Zweden en IJsland met de nationale U18. Afgelopen zomer vroeg Club de Noorse federatie of Nusa vakantie kon krijgen opdat hij tijdig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen kon starten. Het intern reglement van de Noorse bond schrijft voor dat spelers één extra interlandbreak opzij moeten blijven wanneer ze een internationale periode skippen, wat bij Nusa in juni het geval was.
Lees verder

Goudprijs zakt tot laagste peil in twee jaar
De prijs van goud staat nu op het laagste peil sinds april 2020. Het edelmetaal heeft te lijden onder de verwachting dat er nog meer en stevige renteverhogingen zitten aan te komen door de Amerikaanse centrale bank.
Lees verder

KOERS KORT. Iserbyt verlengt bij Pauwels Sauzen-Bingoal tot eind 2026
Eli Iserbyt en Pauwels Sauzen-Bingoal gaat langer met elkaar door. De huidige nummer 1 van de internationale cyclocrossranglijst en het team van manager Jurgen Mettepenningen hebben hun lopende overeenkomst verlengd tot eind 2026. "Nog een hele lange tijd, maar Eli verdient zo'n overeenkomst op lange termijn", pronkt teammanager Jurgen Mettepenningen.
Lees verder

Meer dan 1 inwoner op 5 in EU riskeert armoede of sociale uitsluiting
Naar schatting 21,7 procent van de inwoners in de EU, of omgerekend 95 miljoen mensen, liep vorig jaar het risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat meldt het Europese bureau voor de statistiek Eurostat.
Lees verder

Lokale bondgenoten in shock nu Moskou plots belofte breekt: "Ze zeiden dat ze nooit meer zouden weggaan"
Maandenlang heeft Rusland de mensen in de bezette gebieden van Oekraïne verteld dat het daar was om te blijven. Voor lokale bondgenoten en aanhangers van Moskou is de plotselinge terugtrekking van de Russische troepen, die sommige dorpen en steden in de regio Charkiv met weinig weerstand hebben verlaten, een daad die grenst aan verraad. Ze blijven in shock achter, meldt 'The Guardian'.
Lees verder

Zijn 20 grandslamtitels in beeld: het prachtige palmares van tennislegende Roger Federer
Roger Federer hangt volgende week zijn tennisracket aan de haak. In zijn carrière behaalde hij liefst 20 grandslamtitels. Een terugblik op het prachtige palmares van de Zwitserse tennislegende.
Lees verder