Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 3 september 2022

Football Talk. Kompany en Burnley missen leiding nadat West Brom nog gelijkmaakt in minuut 98

HLN
Football Talk. Kompany en Burnley missen leiding nadat West Brom nog gelijkmaakt in minuut 98
Burnley heeft vrijdagavond in extremis nagelaten op kop van het klassement te komen in de Engelse tweede klasse. West Brom stak diep in blessuretijd een stokje voor een derde opeenvolgende overwinning van de troepen van Vincent Kompany (1-1). Een omgezette penalty van Jay Rodriguez op het halfuur leek te volstaan voor de Clarets om met de drie punten op zak terug naar Turf Moor af te zakken, tot Thomas-Asante Brandon (98') een onverhoopt maar weliswaar verdiend punt thuis wist te houden. Manuel Benson bleef aan de Burnley-bank gekluisterd. Burnley bekleedt momenteel de tweede plaats in de Championship met 13 op 24.
Lees verder

LIVE (20u30). Standard en KV Oostende strijden om plek in de subtop
• Sclessin
Lees verder

LIVE (18u15). Kortrijk en Custovic meteen voor levensbelangrijke verplaatsing in Eupen
• Am Kehrweg (18u15) • Ref: Bert Put • Kortrijk voorlaatste met 4/18, Eupen heeft twee puntjes meer • Werpt trainerswissel bij de 'Kerels' meteen vruchten af?
Lees verder

LIVE (18u15). Rode lantaarn Seraing trekt naar KV Mechelen
• Achter de Kazerne
Lees verder

LIVE (18u). Krijgen Belgen van AC Milan kans om zich te tonen in derby tegen Inter?
• AC Milan telt 8 op 12, Inter heeft puntje meer • Inter zonder geblesseerde Lukaku • Krijgen De Ketelaere, Saelemaekers, Origi of Vranckx kans? • Scheidsrechter: Daniele Chiffi
Lees verder

LIVE (18u30). Dendert de City-trein met machinist Haaland verder in Villa Park?
• Man City tweede met 13 op 15 achter Arsenal • Aston Villa voorlaatst met slechts 3 op 15 • Steven Gerrard onder vuur bij Villa • Haaland in laatste 2 matchen telkens goed voor hattrick
Lees verder

LIVE (16u15). Real Madrid ontvangt Betis, enige ploeg die net als Koninklijke ook het maximum heeft
• Zowel Real als Betis hebben als enigen in La Liga 9 op 9 • Hoeveel minuten krijgt Eden Hazard? • Courtois op zoek naar nieuwe clean sheet • Scheidsrechter: Jose Sanchez
Lees verder

ONZE OPINIE. "Oorlog verandert alles, CD&V. Vraag maar aan Tinne Van der Straeten"
Oorlog verandert alles. Vraag maar aan Tinne Van der Straeten. Groen stapte in de regering-De Croo om de kernuitstap eindelijk te voltooien. Egbert Lachaert (Open Vld) noemde het openhouden van kerncentrales een lijk dat niet meer te reanimeren viel. En kijk, intussen is er een princiepsakkoord om twee centrales tien jaar langer te laten draaien. Van der Straeten vroeg ook om een derde centrale deze winter langer te behouden. Straks is de kernuitstap volledig teruggedraaid. Ook CD&V staat voor zo'n bocht in een andere energiedossier: Ventilus.
Lees verder

COLUMN. "Straks 19 graden binnenskamers? Voor de kouwelijken wordt dat aanpassen"
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Het voornemen van scholen en andere instellingen om deze winter - wegens de energiecrisis - de thermostaat op 19 graden te zetten, leidt naar de vraag: wat is de juiste, prettige temperatuur binnenshuis? Over de thermostaat en de airco blijken al vele oorlogen uitgevochten. Sommigen malen niet om een verlaging, anderen zijn wat gevoeliger ingesteld. Ook al is het maar één graad, toch maakt het verschil.
Lees verder

VS maakt mogelijke wapendeal met Taiwan bekend: China dreigt met "tegenmaatregelen"
De Verenigde Staten hebben vrijdag aangekondigd mogelijk wapens ter waarde van 1,1 miljard dollar (ruim 1,1 miljard euro) aan Taiwan te gaan verkopen. Het gaat volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie om onder meer zestig anti-scheepsraketten en honderd luchtdoelraketten. De koop is nog niet rond, en China heeft alvast geprotesteerd.
Lees verder

Hacker steelt opbrengsten cryptoveiling van Bill Murray
Bill Murray (71) is beroofd van omgerekend zo'n 185.000 euro aan digitale valuta. De Amerikaanse acteur had het digitale geld slechts enkele uren daarvoor opgehaald tijdens een veiling voor het goede doel. Dat meldt de in crypto gespecialiseerde nieuwssite 'Coindesk' vrijdag.
Lees verder

West-Vlaamse burgers voeren actie tegen bovengrondse Ventilus-lijn: "Tot de laatste snik zullen we ons verzetten"
Het gesprek over het Ventilusproject tussen de 25 West-Vlaamse burgemeesters en de Vlaamse regering was aangekondigd als topoverleg onder hoogspanning. Burgers die aan het hek protesteerden, vrezen een politiek toneelspel. "In het buitenland mág het zelfs niet meer. Waarom hier dan wel?"
Lees verder

Rusland neemt vandaag afscheid van Michail Gorbatsjov: geen Europese leiders verwacht
De begrafenis van de laatste Sovjetleider, Michail Gorbatsjov (91), zal vandaag in beperkte kring plaatsvinden. Zowel de Russische president Vladimir Poetin als Europese politieke leiders laten verstek gaan. Noch Londen, noch Parijs, noch Berlijn zullen regeringspolitici afvaardigen om de staatsbegrafenis bij te wonen, ondanks hun waardering voor de zogenaamde "vader van de glasnost en de perestrojka". Ze tekenen niet present wegens de Russische inval in Oekraïne.
Lees verder

Gezinnen betaalden gemiddeld 1.600 euro meer voor energie afgelopen 12 maanden
De spectaculaire stijging van de energieprijzen doet de kosten van verwarming, vervoer en verlichting fors toenemen. De energierekening van de gezinnen ligt al acht miljard euro hoger. Dat schrijft De Tijd zaterdag op basis van berekeningen van ING-econoom Philippe Ledent.
Lees verder

Langer, hoger en ijler of hoe Remco Evenepoel voor zwaarste beproeving in Vuelta staat: "Hier heeft hij een heel jaar voor getraind"
Remco Evenepoel (22) staat voor zijn zwaarste beproeving in deze Vuelta: een weekend met twee loodzware bergritten. Langer en hoger klimmen dan alles hiervoor. Is hij daar klaar voor? Een blik op hoe hij op training met koersen op hoogte probeerde om te gaan. "Ik ga niet flauw doen: natuurlijk is dit spannend."
Lees verder

Premie voor burgemeesters: 2.000 tot 3.500 euro per opgevangen asielzoeker
Staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) geeft een premie aan gemeenten die asielzoekers opvangen. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg zaterdag. Een eenmalige premie tussen de 2.000 en 3.500 euro per opgevangen asielzoeker zou burgemeesters over de streep moeten trekken.
Lees verder

INTERVIEW. Jan Jambon (N-VA): "Ik kan niet zeggen dat mensen op hun twee oren mogen slapen. Dat is hen blaaskes wijsmaken"
De energiefacturen van burgers en bedrijven ontploffen, maar voor maatregelen vraagt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geduld tot zijn Septemberverklaring. "Maar dat is nog maar drie weken hé. Men moet ons de tijd geven om doordachte maatregelen te nemen. Een chequeske van 100 euro lost ook niks op." Wel overweegt hij om de straatverlichting onder handen te nemen en kunnen huurders stiekem hopen dat er ook eens aan hen wordt gedacht.
Lees verder

Niet langer de bommabloem van weleer: dahlia's hipper dan ooit
De tijd dat de kleurrijke bollen enkel terug te vinden waren in grootmoeders borders is voorbij: de dahlia is hipper dan ooit. En nu het dahliaseizoen op volle toeren draait, halen tuinliefhebbers hun hartje op. "Het zijn kleine kunstwerkjes", vertellen deze dahlia-lovers.
Lees verder

WEERBERICHT. Alleen vroege vogel geniet van zon vandaag: namiddag brengt wolken en enkele buien
Zaterdag start met veel zon, maar in de namiddag neemt de bewolking snel toe en vallen er verspreid over het land enkele buien. Deze kunnen vergezeld zijn van onweer. Naar de avond toe lost de bewolking op en verdwijnt de buienkans opnieuw. De maxima liggen tussen 20 graden op de Hoge Venen en 25 à 26 graden in het centrum. De wind is meestal zwak uit zuid tot zuidzuidwest. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Jens Dendoncker verstopt 100.000 euro in huis bij de kandidaten van 'Wie zoekt, die wint': "Daarvoor gaan mensen erg ver, tot in het extreme"
Hoe ver gaan mensen in het slopen van hun eigen huis, als ze weten dat er 100.000 euro verstopt zit? Dat is de opzet van het nieuwe VTM-programma 'Wie zoekt, die wint'. Spelleider van dienst is Jens Dendoncker. "Het geld dat de kandidaten vinden binnen het half uur, mogen ze houden. En daarvoor gaan mensen erg ver, tot in het extreme", vertelt Jens aan Senne. Hij verklapt daarbij ook enkele tips voor de deelnemers. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder