Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Jean-Paul Boëtius (ex-Genk) met succes geopereerd aan tumor - Canada en Brazilië winnen hun oefenpartij

HLN
Football Talk. Jean-Paul Boëtius (ex-Genk) met succes geopereerd aan tumor - Canada en Brazilië winnen hun oefenpartij
Iets minder dan twee maanden voor de WK-start lijkt Brazilië stilaan klaar om in Qatar voor een zesde wereldtitel te gaan. In een oefeninterland in het Franse Le Havre haalde de Seleçao van bondscoach Tite het vrijdagavond probleemloos met 3-0 van het Ghana van Bruggeling Denis Odoi.
Lees verder

Vlaamse regering uiteen zonder akkoord over begroting, gesprekken gaan zaterdag verder
De Vlaamse regering is vrijdagavond omstreeks 22 uur uit elkaar gegaan zonder akkoord over de begroting. Zaterdag komt de regering-Jambon omstreeks 14 uur opnieuw samen om verder te onderhandelen. Dat heeft onze redactie op basis van verschillende bronnen vernomen.
Lees verder

Feest in Wieze: Huybrechts trakteert zichzelf op duel tegen Van Gerwen, ook De Decker naar volgende ronde
Dag één op de Belgian Darts Open in Wieze zit erop. Kim Huybrechts en Mike De Decker plaatsten zich voor de tweede ronde, de vijf Belgische qualifiers gingen onderuit. Hieronder vindt u een overzicht van alle uitslagen.
Lees verder

Biden belooft "snelle en strenge" reactie als Rusland Oekraïens grondgebied annexeert
Als Moskou overgaat tot de annexatie van Oekraïens grondgebied, dan zullen de Verenigde Staten "met hun bondgenoten en partners samenwerken om snelle en strenge extra economische sancties te treffen". Daarvoor heeft de Amerikaanse president Joe Biden vrijdag gewaarschuwd, op de eerste dag van de omstreden referenda in een aantal delen van Oekraïne die Rusland bezet houdt.
Lees verder

Roger Federer neemt aan de zijde van Rafael Nadal afscheid van het tenniswereldje met een nederlaag
Roger Federer speelde - aan de zijde van Rafael Nadal - zijn laatste tennismatch. Het dubbelspel op de Laver Cup was het allerlaatste kunststukje van de Zwitser. Federer en Nadal verloren met 6-4, 6-7 en 9-11 in de super tie-break na een beklijvend duel tegen de Amerikanen Sock en Tiafoe.
Lees verder

Lancering maanraket NASA weer op losse schroeven, deze keer door naderende tropische storm
Ook de derde poging om een nieuw Amerikaans ruimtevaartuig te lanceren moet mogelijk worden afgeblazen. Deze keer dreigt een storm roet in het eten te gooien voor ruimtevaartorganisatie NASA, die een onbemande raket naar de maan wil sturen.
Lees verder

Dominante Zoe Bäckstedt pakt dubbel bij juniores op het WK Wielrennen
Zoe Bäckstedt heeft zaterdag haar wereldtitel op de wegrit bij de juniores verlengd op het WK wielrennen in het Australische Wollongong. De 17-jarige Bäckstedt kroonde zich dinsdag ook tot wereldkampioene in het tijdrijden.
Lees verder

Dominante Zoe Bäckstedt pakt dubbel, ook Belgische juniores tevreden over WK
Zoe Bäckstedt heeft zaterdag haar wereldtitel op de wegrit bij de juniores verlengd op het WK wielrennen in het Australische Wollongong. De 17-jarige Bäckstedt kroonde zich dinsdag ook tot wereldkampioene in het tijdrijden.
Lees verder

Nieuwe officiële foto van koning Charles gepubliceerd
Buckingham Palace heeft een nieuwe officiële foto van koning Charles gepubliceerd. Op de foto is te zien hoe Charles bezig is met werk uit de Red Box, het rode koffertje dat in het Verenigd Koninkrijk wordt gebruikt voor documenten van ministers.
Lees verder

Arizona voert abortuswet uit 1901 weer in: afbreken zwangerschap zo goed als verboden
Een rechter in de Amerikaanse staat Arizona heeft vrijdag bepaald dat een abortusban die stamt uit 1901 weer rechtsgeldig is. De wet, die abortus in bijna alle gevallen verbiedt, werd in 1973 opgeschort vanwege de federale uitspraak in de zaak Roe vs Wade, die vrouwen in de Verenigde Staten het grondwettelijke recht op abortus gaf.
Lees verder

Bäckstedt zoals Evenepoel: "Het was nochtans niet mijn plan om vroeg aan te vallen"
Zestig van de zevenenzestig kilometer reed Zoe Bäckstedt alleen. Elke kilometer reed ze verder weg van de concurrentie. De Britse steekt er bij de junioren met kop en schouders bovenuit. Een suprematie in een jeugdcategorie op WK die we niet meer gezien hebben sinds Remco Evenepoel op het WK in Innsbruck.
Lees verder

Elton John onderscheiden na optreden voor Joe Biden op het Witte Huis
De Britse zanger Elton John heeft zijn afscheidstournee vrijdag onderbroken voor een optreden in het Witte Huis. De Amerikaanse president en first lady Joe en Jill Biden hadden de muzikant uitgenodigd om hem te bedanken en te onderscheiden voor zijn "enorme inzet als artiest en activist".
Lees verder

ONZE OPINIE. "We hebben er niets aan als het proces opnieuw zou moeten"
"De organisatie van het terreurproces heeft zich de afgelopen jaren blindgestaard op allerlei veiligheidsmaatregelen en is daarbij de essentie uit het oog verloren", schrijft politiek journaliste Astrid Roelandt. De essentie? Dat een veroordeling alleen overeind blijft na een eerlijk proces.
Lees verder

INTERVIEW. Premier De Croo over de energiecrisis: "Ik ga mensen niet laten kiezen tussen eten of verwarmen"
"Welke scheet een partijvoorzitter laat? I don't care. Ik werk aan oplossingen." Het politieke gewoel in deze crisis is groot, maar premier Alexander De Croo (Open Vld) wil daar ver vandaan blijven. Al fileert hij ook scherp. Over de demarche van Verlinden: "Een kerncentrale is geen limonadefabriek." Over Rusland: "Je kan niet onderhandelen met een lavabo." Over Charles Michel: "Ursula Von der Leyen berispen? Ik vond dat onterecht."
Lees verder

"Wout beseft dat hij niet boven zijn ploegmaten mag staan": zeven koers-intimi over de leider in Van Aert, met dank aan de All Blacks en een stiekem cadeautje
Wat het Belgisch kopmanschap betreft, staat Wout van Aert zondag op het WK wielrennen op gelijke hoogte met Remco Evenepoel, maar in de rol van kapitein en natuurlijke leider heeft Van Aert een streepje voor. Zeven van zijn koers-intimi typeren die leiderskwaliteiten: van zingen op K3 met een rosse pruik tot niet juichen na winst van de cross in eigen dorp. "Ik heb hem in de ploegbus nog maar één keer kwaad gezien: toen hij in 2021 te horen kreeg dat Parijs-Roubaix uitgesteld werd naar het najaar."
Lees verder

COLUMN. Naakt poseren lijkt op OnlyFans een leuk hobby'tje. Maar er zwemmen haaien rond
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Deze keer blijft ze stilstaan bij de zedenfeiten van Glen Van Ranst, die minstens één van zijn slachtoffers benaderde als 'manager'. De jonge vrouw plaatste beelden op OnlyFans en Glen zou daar wat bij helpen. Dit soort situaties toont dat naaktplatformen niet altijd zo veilig zijn als gedacht, of tot méér kunnen leiden. Moeten we OnlyFans wel zo glamoureus voorstellen?
Lees verder

Matteo Simoni voor het eerst in modeshoot met z'n vrouw: "Zo trots op Loredana"
Acteur Matteo Simoni is zo trots op de nieuwe kledingcollectie van z'n vrouw Loredana Falone, dat ze nu voor het eerst samen een fotoshoot hebben gedaan. Bovendien is de collectie genderneutraal, waardoor ze makkelijk hemden of blazers kunnen uitwisselen. "Zo is het idee voor de ontwerpen ook ontstaan: regelmatig verdween er kleding uit mijn kast", vertelt Matteo. Desna sprak met het koppel op de voorstelling van de collectie. Ontdek meer in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Russen helpen elkaar te ontsnappen aan legerdienst: "Als ze me komen halen, breek ik mijn arm. Dat is beter dan de dood"
"Dit is een soort nachtmerrie... Ik kan niet geloven dat dit ons allemaal overkomt." Het is middernacht als de Russische 'Alice' dit schrijft op Telegram. We volgden een dag lang de Russische inwoners na de 'gedeeltelijke' mobilisatie. Wat volgt was een combinatie van massale paniek, duizenden vragen en berichten via sociale media met één doel: Rusland ontvluchten. "Een gebroken arm is beter dan de dood."
Lees verder

WEERBERICHT. Regenachtige week voor de boeg
Na nog enkele mooie nazomerdagen lijkt de herfst nu echt in het land: zaterdag wordt zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Het westen krijgt de zwaarste regen te verwerken, bij maxima die wel nog kunnen oplopen tot 17 of lokaal 18 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Demi Vollering niet gestart bij WK-wegrit na positieve coronatest
De Nederlandse Demi Vollering (25) is zaterdag niet verschenen aan de start van de wegrit bij de vrouwen elite tijdens het WK in Australië. Ze is niet fit genoeg. Dat meldt de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Vollering leverde een positieve coronatest af, zo verduidelijkt de renster.
Lees verder