Doorgaan naar hoofdcontent

Filmauto uit The Fast and the Furious wordt verkocht voor het goede doel: slechts 6.000 km op de teller en een paar m...

HLN
Filmauto uit The Fast and the Furious wordt verkocht voor het goede doel: slechts 6.000 km op de teller en een paar miljoen euro waard
Een autodealer uit München heeft een Japanse coupé met een rijke geschiedenis in de aanbieding. Het gaat om de Nissan GT-R van wijlen Paul Walker uit de filmreeks The Fast and the Furious, die later dit jaar geveild wordt.
Lees verder

'Superpooier' verhuurde kamers in Gent en omstreken aan 4000 euro per maand: "Hij schepte op over 500 prostituees met een goed gevulde agenda"
Een 43-jarige man riskeert een celstraf van drie jaar en een gigantische boete van 128.000 euro. Samen met zijn toenmalige partner zou hij tientallen kamers in Gent en omstreken illegaal verhuurd hebben aan prostituees. Ook hield hij de agenda's bij van de vrouwen, die wekelijks 490 euro moesten neerleggen voor hun kamer. Zelf ontkent hij schuldig te zijn aan misbruik en prostitutie.
Lees verder

"Mijn uitkering is echt een minimumloon. Als er onverwachte kosten opduiken, wordt het héél krap": Heidi Luyckx (46) werd zelfstandig stadsgids
Een zware burn-out gaf Heidi Luyckx (46) het laatste zetje om haar droomcarrière na te jagen: stadsgids in Antwerpen worden. Met ondersteuning van het Starterslabo (VDAB) vult de voormalige grafisch vormgeefster voor het eerst haar zomerdagen in de toeristische sector. Voor ons maakt Heidi de rekening op: "Het is best een uitdaging om als zelfstandig gids een leefbaar loon bij elkaar te sprokkelen."
Lees verder

Studenten vragen meldpunt en noodkamers voor veilig hoger onderwijs
Naar aanleiding van de start van het academiejaar pleit de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) maandag voor "een brede aanpak om de studieomgeving van iedere student in de Vlaamse Gemeenschap écht veilig te maken". Concrete eisen zijn een centraal meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag en noodkamers voor studenten in een onveilige thuisomgeving.
Lees verder

Sinds 12 uur is spoedgevallendienst Maria Middelares weer open: "Triage aan de gewone spoed-ingang"
Het is alle hens aan dek in het ziekenhuis AZ Maria Middelares, nadat een brand er zondagochtend de spoedafdeling in de as legde, waarbij een veertiger om het leven kwam. Toch heropende de spoeddienst van het ziekenhuis al vandaag, sinds 12 uur. "Mensen kunnen sinds dan weer naar onze gewone spoedafdeling komen, waar ze worden opgevangen en doorgestuurd."
Lees verder

Segaert blij met zilver, maar ook ambitieus: "Volgend jaar is Soren te oud voor de beloften. Dan ligt de weg open voor mij"
Zilver met een gouden rand. Cliché maar bij Alec Segaert van toepassing. De Noorse winnaar Soren Waerenskjold is drie jaar ouder - hetzelfde bouwjaar als Remco Evenepoel. Segaert reed gemiddeld 50,11 km/u over 28,8 km en trapte een dikke 400 Watt normalized power. België heeft er een nieuw tijdrittalent bij.
Lees verder

Enrique Iglesias doet het weer: kust met fan tijdens meet & greet en deelt het moment zelf op Instagram
Enrique Iglesias (47) deelde op zijn Instagram wel heel bijzondere beelden. Bij een optreden van de zanger in Las Vegas werd er ook een meet & greet georganiseerd. Een fan greep haar kans om de zanger een kus op de wang te geven, maar Enrique wou graag nog een stap verder gaan. Al snel kusten de twee elkaar vol op de mond. Zijn volgers reageren erg verward op het bericht aangezien Enrique al 21 jaar samen is met Anna Kournikova (41) met wie hij ook drie kinderen heeft.
Lees verder

Juridische stappen tegen groen label voor aardgas en kernenergie: "Europese Commissie doet vrolijk mee aan greenwashing"
Verschillende NGO's waaronder Greenpeace en WWF ondernemen juridische stappen tegen nieuwe regels van de Europese Unie, waardoor investeringen in kerncentrales en gasinfrastructuur vanaf 1 januari als klimaatvriendelijk en duurzaam gelabeld worden. Zelf spreekt Greenpeace van "greenwashing", het proces waarbij bedrijven of organisaties zich groener voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Dat blijkt maandag uit een verklaring.
Lees verder

Beelden tonen hoe extreemrechtse groepen op de vuist gaan met politie tijdens Europride: 64 tegenbetogers opgepakt
Er zijn beelden opgedoken van een zware clash tussen politie en extreemrechtse tegendemonstranten tijdens de Europride in Belgrado. Daarbij werden 64 mensen opgepakt. Tien agenten raakten lichtgewond.
Lees verder

Zijn we aan een absolute ramp ontsnapt? Kolonel Housen over de raketinslag in de Oekraïense kerncentrale: "Dit is buiten alle proportie"
De nucleaire site van Pivdennooukraïnsk, in het zuiden van Oekraïne, is door het Russische leger gebombardeerd. De aanval komt er kort nadat de Russen zware verliezen leden in het noordoosten van het land. Is dit een vergeldingsactie? Wat is de volgende stap? Oud-kolonel Roger Housen geeft duiding.
Lees verder

Hij kan het nog: Zakaria Bakkali scoort in Nederland op fraaie wijze eerste profgoal in 2,5 jaar
Zakaria Bakkali (26) kan het nog. De flankaanvaller scoorde bij RKC Waalwijk, zijn nieuwe ploeg, zijn eerste profgoal in 2,5 jaar. En hoe.
Lees verder

William Boeva bezorgt BV's de schrik van hun leven in 'Don't Scream': "Ik wil dit echt nooit meer doen"
Vanaf 3 oktober verschijnt het nieuwe bloedstollende spelprogramma 'Don't Scream' op Streamz. Gastheer William Boeva (32) daagt twaalf BV-duo's uit om zo weinig mogelijk te gillen. Maar dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. "Ik sta op het punt om te kotsen. Dit is echt eng!"
Lees verder

"Alcohol en frisdrank liggen vaak aan de basis van jicht": reumatoloog licht toe wat deze ontsteking inhoudt en met welke voeding je best oppast
3 procent van de Belgische bevolking heeft last van jicht, een vorm van onstekingsreuma in gewrichten. Bij patiënten jonger dan 60 jaar telt het aandeel van de mannen voor 95 procent. Naarmate de leeftijd stijgt, krijgen ook meer vrouwen er last van. "Dat is niet alleen de schuld van levensstijl", vertelt reumatoloog Rik Lories. "Maar door op je eten te letten, kan je wél voorkomen dat je er last van hebt." Hoe herken je jicht en welke voeding vermijd je best om het niet te krijgen?
Lees verder

Schiphol zet kantoorpersoneel in om pieken op te vangen
Op de luchthaven van Schiphol in Nederland wordt kantoorpersoneel ingezet om de drukte beheersbaar te houden. De luchthaven verwacht maandag opnieuw "een piekdag".
Lees verder

IN BEELD. Eerste sneeuw in de Alpen na snikhete zomer
De winter heeft zich afgelopen weekend al laten voelen in de Alpen. Voor het eerst sinds de snikhete zomervakantie is er sneeuw gevallen in het gebergte in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Op sommige plaatsen ligt er bijna een halve meter sneeuw.
Lees verder

Kremlin ontkent oorlogsmisdaden in Oekraïense regio Charkiv
Het Kremlin ontkent dat Russische militairen zich in de Oekraïense regio Charkiv schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden. De beschuldigingen die Oekraïne heeft geuit na de vondst van massagraven, worden door een woordvoerder afgedaan als "leugens".
Lees verder

Brood is duurder dan ooit, bevestigt Europees statistiekbureau: gemiddeld 18% duurder dan vorig jaar
Brood is duurder dan ooit, zo bevestigt ook Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. De prijs steeg ook sterker dan de algemene inflatie. Zo was een brood in augustus gemiddeld 18 procent duurder dan dezelfde periode vorig jaar. De algemene inflatie in Europa lag in augustus op net geen 10 procent.
Lees verder

Joris, Valérie en Chris creëerden zélf hun droomjob: "Op mijn 40e verjaardag realiseerde ik beide dromen"
Hoeveel Belgen kunnen zeggen dat hun job ook hun passie is? Joris (50), Valérie (47) en Chris (52) gaven hun doorsnee (kantoor)job op om hun droomberoep na te jagen. Meer nog: ze creëerden dat droomberoep eigenhandig, zonder een voorbeeld te volgen. Van een wel erg uniek reisconcept tot een wel zeer creatieve job in de auto-industrie. "Ik post op sociale media, maar maak verder geen reclame. Wildenthousiaste klanten trekken mee aan de kar."
Lees verder

Joris, Valérie en Chris maakten werk van hun passie. "Met mijn type reizen hoorde ik nergens bij"
Hoeveel Belgen kunnen zeggen dat hun job ook hun passie is? Joris (50), Valérie (47) en Chris (52) gaven hun doorsnee (kantoor)job op om hun droomberoep na te jagen. Meer nog: ze creëerden dat droomberoep eigenhandig, zonder een voorbeeld te volgen. Van een wel erg uniek reisconcept tot een wel zeer creatieve job in de auto-industrie. "Ik post op sociale media, maar maak verder geen reclame. Wildenthousiaste klanten trekken mee aan de kar."
Lees verder

Iraanse vrouwen knippen hun haar als protestactie
Iraanse vrouwen, onder wie de bekende actrice Anahita Hemmati, hebben hun haar geknipt als protest tegen de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Zij stierf vorige week nadat ze door de religieuze politie was opgepakt voor het overtreden van de islamitische kledingvoorschriften.
Lees verder