Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 september 2022

Fantástico! Onze chef voetbal vraagt zich af waar dit sprookje heengaat: “Is dit de erfenis van tegen Real, PSG en...

HLN
Fantástico! Onze chef voetbal vraagt zich af waar dit sprookje heengaat: "Is dit de erfenis van tegen Real, PSG en City te voetballen?"
Dit wordt met de (speel)dag mooier. Na de zege tegen Leverkusen, dé stunt in Porto. En wat voor één. 0-4! Club zit meer dan ooit op schema om voor het eerst te overwinteren in de Champions League. Geweldig.
Lees verder

Nusa op één na jongste doelpuntenmaker ooit op CL-niveau
Met een leeftijd van 17 jaar en 149 dagen schoot Antonio Nusa zich naar de geschiedenisboeken door de 0-4 binnen te schieten voor Club. De piepjonge Noor is nu na Barça-talent Ansu Fati de jongste doelpuntenmaker aller tijden in de beste voetbalcompetitie ter wereld.
Lees verder

REACTIES. Vanaken: "Ons plannetje klopte gewoon", Sowah na eerste goal voor Club: "Fantastisch moment"
0-4! Club Brugge boekte een héél straffe zege in Porto. De spelers van blauw-zwart waren na afloop dan ook dolgelukkig. Aan het woord: Hans Vanaken en Kamal Sowah.
Lees verder

REACTIES. Vanaken: "Ons plannetje klopte gewoon", Jutglà: "Kon me deze avond paar jaar geleden niet inbeelden"
0-4! Club Brugge boekte een héél straffe zege in Porto. De spelers van blauw-zwart waren na afloop dan ook dolgelukkig. Aan het woord: Hans Vanaken, Ferran Jutglà en Kamal Sowah.
Lees verder

OVERZICHT. Liverpool verslaat Ajax, Inter maatje te groot voor Viktoria Plzen en Sporting te sterk voor Tottenham
Niet enkel Club Brugge speelde vandaag. Ook onder meer Ajax, Liverpool en Tottenham kwamen in actie. Hieronder zetten wij alle uitslagen op een rij.
Lees verder

"Oh God, ik haat dit": kersverse koning Charles III kribbig om lekkende pen
Tijdens een ondertekeningsceremonie in Noord-Ierland heeft koning Charles III zichtbaar zijn frustraties geuit om een lekkende pen. Het is al de tweede keer in vier dagen dat de nieuwe koning bij een procedure geïrriteerd reageert.
Lees verder

Wandelen terwijl je je baby draagt is beste manier om hem te kalmeren
Vijf minuten wandelen terwijl je je baby vasthoudt, is de beste manier om hem te kalmeren. Dat is de conclusie van een studie die gepubliceerd is in het tijdschrift 'Current Biology'.
Lees verder

Daar is Remco! Evenepoel goed aangekomen in Australië, Van Aert landt straks
Ze zijn er! Of toch alvast een deel. Remco Evenepoel landde zopas op Kingsford Smith International Airport in Sydney. Eerder streek de eerste Belgische WK-delegatie, voornamelijk bestaande uit tijdrijders (elite, vrouwen, jeugd), coaches en personeel, neer in Australië.
Lees verder

Carl Hoefkens verrast: "Waar ik deze stunt plaats? Onder de zege op OHL"
Een masterclass van Club. Voor de ogen van de hele wereld. En toch juichte Carl Hoefkens amper. En plaatste hij de stunt tegen Porto "onder de zege op OHL." Over het hoe en het waarom van Hoefkens.
Lees verder

West Virginia verbiedt abortus in bijna alle gevallen
Wetgevers in de Amerikaanse staat West Virginia hebben dinsdag een strenge wet aangenomen die abortus in bijna alle gevallen verbiedt. Wel gelden er beperkte uitzonderingen voor slachtoffers van verkrachting of incest of gevallen waarbij de gezondheid van de moeder risico loopt. West Virginia is na Indiana de tweede staat die een strenge antiabortuswet aanneemt sinds het Hooggerechtshof in juni het grondwettelijke recht op abortus liet vervallen. In beide staten hebben Republikeinen de macht.
Lees verder

Oekraïne ziet bewijs van Russische oorlogsmisdaden in Charkiv: "Oekraïense gevangenen gemarteld met elektriciteit en burgers vermoord"
De Oekraïense autoriteiten zeggen bewijs te hebben gevonden dat Russische troepen oorlogsmisdaden hebben gepleegd in de oostelijke Oekraïense regio Charkiv.
Lees verder

Belg pendelt weer evenveel met de wagen als voor corona
Bijna zes op de tien werknemers (57%) gebruiken een wagen om zich naar het werk te verplaatsen. Dat is evenveel als voor de coronacrisis, toen mensen moesten thuiswerken. De helft van de werknemers werkt wel vaker van thuis, waardoor ze minder vaak de baan op moeten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van HR-dienstverlener Tempo-Team in samenwerking met prof. dr. Anja Van den Broeck, arbeidsmotivatie-expert aan de KU Leuven.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Onze regeringen lijken bijwijlen de Russen: een tikje verloren"
Het is oorlog in Europa. En hier woedt intussen een economische oorlog. Maar wat ziet de burger? Politieke strijd. Business as usual. Wat ziet de burger na tienduizend luchtballonnen nog steeds niet: plannen. De regeringen lijken bijwijlen de Russen: een tikje verloren.
Lees verder

Scholen moeten afspraken maken over sociale media en bereikbaarheid, maar recht op deconnectie voor leerkrachten niet vastgelegd
Scholen moeten voortaan een digitaal afsprakenkader vastleggen, voor onder meer de omgang met sociale media en de bereikbaarheid van leerlingen en leerkrachten. Dat zijn de sociale partners overeengekomen met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met de afspraken moet voortaan worden vermeden dat leerlingen en leerkrachten elkaar tot laat op de avond blijven overstelpen met vragen of extra leerstof.
Lees verder

N-VA en Open Vld liggen al overhoop over de begroting, nog voor die discussie echt gestart is
Pas vandaag schieten de Vlaamse begrotingsgesprekken uit de startblokken, en toch waren coalitiepartners Open Vld en N-VA al publiekelijk aan het bikkelen over de centen. Nog een discussiepunt: komt de regering deze week al met een energiepakket of trekt Jan Jambon (N-VA) pas binnen twee weken met een globaal plan naar het Vlaams parlement?
Lees verder

LIVE. Lichaam van de Queen vandaag van Buckingham Palace naar Westminster Hall
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in diepe rouw sinds Queen Elizabeth II donderdagmiddag overleed. De kist van de overleden Queen Elizabeth II is gisteren van het Schotse Edinburgh overgebracht naar Buckingham Palace. stond vandaag opgesteld in de St. Giles kathedraal in Edinburgh, waar de Schotten een laatste groet konden brengen. De kinderen en kleinkinderen van de Queen, inclusief Harry en Meghan, wachtten de kist op in het paleis. Vannacht werd de kist opgesteld in de Bow Room, vandaag wordt ze overgebracht naar Westminster Hall. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Wankelt de stoel van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen?
Woensdag spreekt de Duitse Commissievoorzitter Ursula von der Leyen het Europees Parlement toe. Maar haar jaarlijkse 'State of the Union' wordt overschaduwd door een vernietigend rapport van de Europese Rekenkamer. Bevoordeelde von der Leyen het Duitse bedrijf Biontech-Pfizer bij de groepsaankoop van corona-vaccins?
Lees verder

Weer rechtstreekse vluchten tussen België en Zuid-Afrika
Er zijn vanaf vandaag weer rechtstreekse vluchten tussen België en Zuid-Afrika. Daarvoor zorgt luchtvaartmaatschappij Air Belgium, die twee keer per week vanop Brussels Airport zal vliegen naar Johannesburg en Kaapstad. Via een samenwerking met de Zuid-Afrikaanse maatschappij Air Link kunnen passagiers doorreizen naar andere bestemmingen op het Afrikaanse continent.
Lees verder

Waalse schuld maakt Belfius zenuwachtig: waarom beslissing van staatsbank ook Vlaanderen aanbelangt
Belfius, huisbankier van het Waals Gewest, maakt zich zorgen over de financiële toestand van Wallonië en een mogelijke deelname van de PVDA aan de macht daar, zo schrijft L'Echo. De staatsbank is voor vele miljarden blootgesteld in het zuiden van het land. Reden waarom dit ook Vlaanderen aanbelangt.
Lees verder

Belg geeft 7,2 miljard euro uit via e-commerce: en dan moet Amazon nog komen
E-commerce in België blijft groeien. We gaven in de eerste helft van dit jaar met z'n allen 30 procent méér uit op internet. En ondanks de hoge inflatie en stijgende energieprijzen ging dat geld voornamelijk naar 'ervaringen'. Ondertussen maakt e-commercegigant Amazon zich op voor z'n intrede op de Belgische markt.
Lees verder