Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 september 2022

Europese beurzen openen fors lager na rentebesluit in VS, ook aandelenbeurzen in Azië onderuit

HLN
Europese beurzen openen fors lager na rentebesluit in VS, ook aandelenbeurzen in Azië onderuit
De Europese beurzen gaan vandaag bij opening van de handel fors lager, na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank gisteren. Ook de aandelenbeurzen in Azië gingen vandaag omlaag, in navolging van de forse koersverliezen op Wall Street.
Lees verder

Wout van Aert en Remco Evenepoel hebben lessen getrokken uit vorig jaar: "We weten dat we elkaar kunnen gebruiken om wereldkampioen te worden"
Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn klaar voor het WK. Dat vertelden de Belgische kopmannen op de persbabbel. "Ik ga zondag op mijn best zijn", klonk het onder meer.
Lees verder

KIJK LIVE. Wout van Aert en Remco Evenepoel staan de pers te woord, wat hebben de Belgische kopmannen te vertellen?
Wout van Aert en Remco Evenepoel spreken vanaf 9 uur (Belgische tijd) met de pers. Wat hebben onze kopmannen op het WK wielrennen in Wollongong te vertellen? Volg het in bovenstaande livestream.
Lees verder

Kan King Charles banden met Frankrijk herstellen tijdens staatsbezoek? "Onderschat niet hoeveel vriendjes hij overal heeft"
Londen zou de nieuwe Britse vorst willen inzetten om de relatie met Parijs te verbeteren. Zal King Charles III (73) daar ook in slagen? De kans bestaat, want wat velen niet beseffen is dat de kersverse koning in feite al decennialang een succesvolle diplomaat is. Eentje met vriendjes over de hele wereld. "Het is vaak makkelijker voor royalty om zulke banden te herstellen, zij kunnen dingen die politici nu eenmaal niet mogen."
Lees verder

Kan koning Charles banden met Frankrijk herstellen? "Onderschat niet hoeveel vriendjes hij overal heeft"
Zijn moeder is nog maar pas begraven, maar koning Charles III (73) moet al aan de bak: de Britse overheid zou de nieuwe vorst willen inzetten om de relatie met Parijs te verbeteren, door middel van een staatsbezoek. Geen gemakkelijke opdracht, maar experts schatten zijn slaagkans hoog in. "Het is vaak makkelijker voor royalty om zulke banden te herstellen, zij kunnen dingen die politici nu eenmaal niet mogen."
Lees verder

Zelensky zoekt 400 miljard en voert daarvoor ook campagne in Vlaanderen
"De grootste opportuniteit voor beleggers sinds de Tweede Wereldoorlog", noemt Volodymyr Zelensky het in zijn campagne. De Oekraïense president is op zoek naar 400 miljard euro om zijn door de Russen verwoeste land weer op te bouwen. Hij kijkt daarvoor ook naar Vlaanderen, schrijft Gazet van Antwerpen.
Lees verder

1.120 mannen kunnen zich vanaf vandaag in Antwerpen aandienen voor proefproject met preventieve vaccinatie tegen apenpokken
Vandaag start in Antwerpen een proefproject waarbij 1.120 mensen zich preventief kunnen laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus. Het gaat om mannen die seks hebben met mannen en het voorbije jaar minstens één soa hebben gehad. Daarmee zullen in Vlaanderen ook mensen die niet besmet zijn met het virus gevaccineerd worden.
Lees verder

'Cash-candid' dating is de nieuwste trend onder singles, en dat heeft alles te maken met de crisis
Singles voelen de inflatie en de bijbehorende crisis nu al in hun portefeuille, toont een onderzoek van datingapp Bumble aan. Het beïnvloedt hoeveel ze bereid zijn te spenderen op dates, en hoe snel ze met een potentiële lover over hun financiën durven te praten.
Lees verder

Dashcam filmt hoe wegpiraat gevaarlijk inhaalmanoeuvre doet en bijna frontaal op tegenligger botst in Eeklo
Een wegpiraat vliegt een auto voorbij op de Vrombautstraat in Eeklo. Op de beelden is te zien hoe de chauffeur via het andere rijvak twee wagens voorbijsteekt. De zondagsrijder rijdt daarbij bijna frontaal op een tegenligger. Dankzij de snelle reflexen van de andere chauffeurs kan een ongeval vermeden worden.
Lees verder

Kom op tegen Kanker en Bond Beter Leefmilieu willen "waarschijnlijk kankerverwekkend" glyfosaat volledig verbieden
Kom op tegen Kanker en de Bond Beter Leefmilieu vragen om glyfosaat volledig te verbieden. In België geldt al een verbod voor particulieren, maar niet voor professionele gebruikers. "Een blijvende blootstelling van burgers, boeren en milieu aan deze giftige stof is onaanvaardbaar", zeggen beide organisaties donderdag in een persbericht.
Lees verder

Laatste honderd dagen voor verjaring in zaak Arco, Deminor start nieuwe rechtszaak
Deminor zal eind dit jaar een nieuwe rechtszaak starten bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg tegen Arco, Belfius en de Belgische staat. Dat meldt het juridisch advieskantoor donderdag, honderd dagen voor de zaak komt te verjaren. Arco is de toenmalige financiële arm van de christelijke arbeidersbeweging die in de nasleep van de val van bankgroep Dexia eind 2011 zelf over de kop ging.
Lees verder

Brouns: "Boerenbond geeft advies, boer moet zelf keuzes maken"
Vlaanderen kent vandaag de meest kwaliteitsvolle land- en tuinbouw van Europa, en dat is voor een stuk ook de verdienste van de belangenorganisaties. Dat heeft minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) gezegd in 'De Ochtend' (Radio 1), in een reactie op de reportage van 'Pano' over de stikstofcrisis en rol van de Boerenbond als belangenorganisatie. Zulke organisaties adviseren de landbouwers, "maar het is de ondernemer zelf die de keuzes moet maken", zei Brouns.
Lees verder

Mark Zuckerberg wordt voor de derde keer vader
Heuglijk nieuws voor Facebook-oprichter Mark Zuckerberg (38) en zijn vrouw Priscila Chan (37): ze krijgen er volgend jaar een dochtertje bij. En dat maakte hij - uiteraard - op Facebook bekend aan zijn 119 miljoen volgers. "Blij om te delen dat Max en August er een zusje bij krijgen", schrijft hij.
Lees verder

Geen corona, geen buikgriep maar wel de bedwants maakt vroegtijdig einde aan bosklassen Tuimeling
De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Tuimeling in Zemst zijn woensdag vroegtijdig teruggekeerd van hun bosklassen in Eupen. De boosdoener? De bedwants.
Lees verder

Geen corona, geen buikgriep, maar wél de bedwants maakt vroegtijdig einde aan bosklassen van basisschool Tuimeling
De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Tuimeling in Zemst zijn woensdag vroegtijdig teruggekeerd van hun bosklassen in Eupen. De boosdoener? De bedwants.
Lees verder

Renteverhoging in de VS: wat betekent dat voor spaarders en beleggers? "Voor de beurs is een stijgende rente vergif"
De Amerikaanse centrale bank heeft de rente verhoogd met 75 basispunten (+ 0,75%). Ze bedraagt nu 3 à 3,25%. Een halfjaar geleden was dat nog 0 à 0,25%. Banken konden toen vrijwel gratis geld lenen bij de centrale bank. Dat is niet langer het geval. Onze financieel expert Paul D'Hoore legt uit welke gevolgen dat heeft voor spaarders en beleggers. "Om in te spelen op een algemeen beursherstel, moet je blijven opvolgen wat er met de rente gebeurt."
Lees verder

Met De Wilde en Kopecky hebben we twee kansen op de wereldtitel in één koers: "Ik vind het maar niks"
Zaterdagochtend krijgen de fans in Wollongong twee podiumceremonies op vijf minuten tijd. De beloften en elite dames rijden op dit WK wielrennen dezelfde koers, maar maken elk kans op drie medailles. "Heel raar. Ik ga amper weten wie mijn concurrentes zijn", zegt Julie De Wilde.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Geen Boyata tegen Wales, Onana nog twijfelachtig - Missen Welshmen hun Bale?
Vanavond spelen de Rode Duivels hun vijfde groepsmatch in de Nations League. Tegenstander op de Heizel is Wales. De officiële uitzwaaimatch ook voor het WK in Qatar. In onderstaande liveblog volgt u de aanloop en uiteraard de wedstrijd zelf op de voet. De match is LIVE te bekijken op VTM, de uitzending start om 20.25u.
Lees verder

Pensioenplanner nu ook als app
Er is nu ook een app om uw pensioen te plannen. De Brusselse fintech easyvest, gespecialiseerd in passief beleggen, lanceerde de eerste pensioen-app die alle relevante gegevens op een plek op de smartphone bundelt.
Lees verder

KOERS KORT. Frankrijk organiseert tweede 'super-WK' in 2027 - Philipsen klopt De Lie in Omloop van het Houtland
De Internationale Wielerbond (UCI) heeft donderdag in de marge van de huidige wereldkampioenschappen wielrennen in het Australische Wollongong de organisatie van het WK van 2027 uitgedeeld. Dat gaat naar de Franse regio Haute-Savoie, in de Alpen. Voor Frankrijk is het de eerste organisatie van een WK sinds 2000, toen in Plouay.
Lees verder