Doorgaan naar hoofdcontent

EU-leiders en G7 verwerpen “illegale annexatie” door Rusland

HLN
EU-leiders en G7 verwerpen "illegale annexatie" door Rusland
De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie hebben in een gemeenschappelijke mededeling de "illegale annexatie" van de Oekraïense regio's Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja door Rusland "ondubbelzinnig veroordeeld" en "resoluut verworpen". Zelfde geluid bij de buitenlandministers van de G7.
Lees verder

NAVO-baas Stoltenberg: "Ernstige gevolgen als Rusland kernwapens gebruikt"
Als Rusland kernwapens zou inzetten in de huidige agressieoorlog in Oekraïne, zal Moskou te maken krijgen met "ernstige gevolgen". Dat is Rusland al meermaals duidelijk gemaakt, zo heeft de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, in een persconferentie gezegd. Over de Oekraïense aanvraag tot een versneld lidmaatschap bij het bondgenootschap, bleef de NAVO-baas wat op de vlakte.
Lees verder

Vonken spatten ervan af bij Jana en Christiaan uit 'Blind getrouwd': "We zijn geen preutse types"
Met een overduidelijke 'ja' hebben de Oost-Vlaamse Jana De Bosscher (29) en de Antwerpse Christiaan Graulus (28) hun start in 'Blind Getrouwd' niet gemist. Tijdens de fotoshoot werd er druk geflirt en gezoend, na het avondfeest ontblootte Christiaan z'n gespierde borstkas en ook op huwelijksreis is de chemie voelbaar. Tot groot genoegen van zijn kersverse echtgenote, die in 'TV Familie' vertelt met welke verwachtingen ze in het avontuur stapte. Ze verklapt ook wat ze nu écht van haar man denkt. "Er werd mij aangeraden om geen verwachtingen te hebben."
Lees verder

Orkaan Ian laat spoor van vernieling achter in Florida: voorlopig sprake van 21 doden, krokodillen zwemmen rond in straten
Orkaan Ian heeft een spoor van vernieling getrokken door de Amerikaanse staat Florida. De lokale autoriteiten gaan voorlopig uit van 21 doden, al haasten ze zich om te benadrukken dat er nog geen volledige zekerheid is over dat cijfer. Nog zowat twee miljoen huishoudens zitten zonder stroom.
Lees verder

Franco Dragone, bekend van Cirque du Soleil, overleden aan hartaanval
Spektakelregisseur Franco Dragone is in de Egyptische hoofdstad Caïro op 69-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Dat meldt zijn medewerkster Claudine Cornet. In de jaren 90 tekende hij voor meerdere producties van Cirque du Soleil, en later richtte hij zijn eigen gezelschap, Dragone, op.
Lees verder

"Ik voel me vreselijk": Belgische jockey duwt met snelheid van 50 kilometer per uur collega van paard
Een Belgische jockey heeft voor oproer gezorgd binnen de paardensport. Christophe Soumillon (41) duwde in een race in het Franse Saint-Cloud met een elleboog een concurrent van zijn paard. Die hield er als bij wonder geen blessures aan over. Soumillon, die een ban krijgt van twee maanden, sloeg mea culpa: "Het was een verkeerde inschatting. Het spijt me verschrikkelijk."
Lees verder

"Hoeveel energie bespaar ik door mijn thermostaat één graad lager te zetten?" De meest gestelde vragen over energie: dit is alles wat u wil weten over energiebesparing
Het HLN Energiepanel beantwoordde vandaag 6 uur lang live uw energievragen. Meer dan 200.000 mensen volgden onze livestream op de voet. Onze 7 experts kregen meer dan 5.000 vragen, waaronder uiteraard heel wat vragen over energiebesparing. De meest gestelde en opvallendste vragen én antwoorden over dat specifiek onderwerp leest u hieronder.
Lees verder

"Hoeveel energie bespaar ik door mijn thermostaat één graad lager te zetten?" De meestgestelde vragen over energie: dit is alles wat u wil weten over energiebesparing
Het HLN Energiepanel beantwoordde vandaag 6 uur lang live uw energievragen. Meer dan 200.000 mensen volgden onze livestream op de voet. Onze 7 experts kregen meer dan 5.000 vragen, waaronder uiteraard heel wat vragen over energiebesparing. De meest gestelde en opvallendste vragen én antwoorden over dat specifiek onderwerp leest u hieronder.
Lees verder

LETTERLIJK. Poetins speech over de annexatie: "Ik wil dat de autoriteiten in Kiev en hun echte meesters in het Westen me horen, zodat ze zich dit herinneren"
De Russische president Vladimir Poetin ondertekende vandaag de annexatie van de bezette Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja. Andermaal een opvallende toespraak, waarin hij de waarheid herhaaldelijk naar zijn hand zette, het Westen zelfs beschuldigde van satanisme en Rusland portretteerde als een morele koploper. Heimwee naar het Sovjettijdperk vormt de rode draad. Een overzicht van enkele van zijn meest opvallende uitspraken.
Lees verder

LIVE. Wint Standard ook Luikse derby tegen Seraing?
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 20u45 • Sclessin • Boekt Standard vijfde zege op rij?
Lees verder

Code geel voor storm aan de kust: noodnummer 1722 geactiveerd
De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het noodnummer 1722. Wie de komende uren storm- en waterschade oploopt waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of het nummer 1722 bellen. Enkel voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn, kan er naar 112 gebeld worden.
Lees verder

"Zijn revalidatie heeft vertraging opgelopen": Romelu Lukaku is 50 dagen voor start WK nog steeds niet fit
50 dagen voor de start van het WK in Qatar komt Romelu Lukaku nog steeds niet aan spelen toe. Onze nummer één spits bij de Rode Duivels hoopte dit weekend bij Inter zijn rentree te maken, maar coach Filippo Inzaghi geeft nog geen groen licht. 'Big Rom' is nog onvoldoende hersteld van een spierblessure. "Zijn revalidatie heeft vertraging opgelopen", zegt Inzaghi daags voor de thuismatch tegen AS Roma. "De medische staf doet alles wat ze kan. Hij is nu al een maand out, maar heeft nog wat tijd nodig." Lukaku's laatste competitiewedstrijd dateert van 26 augustus.
Lees verder

"Zijn revalidatie heeft vertraging opgelopen": Romelu Lukaku is 50 dagen voor WK nog niet fit
50 dagen voor de start van het WK in Qatar komt Romelu Lukaku nog steeds niet aan spelen toe. Onze nummer één spits bij de Rode Duivels hoopte dit weekend bij Inter zijn rentree te maken. De medische staf geeft nog geen groen licht.
Lees verder

Met lede ogen kijken mensen in grensgebieden naar annexatie: "Ik wil Oekraïner zijn, ik wil vrij zijn"
In dorpjes zoals Cherkaskoe, in het door Oekraïne gecontroleerde deel van Donetsk, kijken de mensen met lede ogen naar wat er aan de andere kant van de frontlijn gebeurt. Vandaag zijn hun buren Rusland geworden. Tegen wil en dank.
Lees verder

Heeft Red Bull de boel belazerd? Ferrari en Mercedes ruiken bloed: "Als dit klopt, moet er zeer zware sanctie volgen"
Is het op de piste niet meer spannend, dan kan je op de Formule 1 rekenen om achter de schermen een explosief vuurtje aan te steken. In de paddock van Singapore heerst het gerucht dat Red Bull de regels overtreden heeft. En daar groot voordeel door kreeg. Natuurlijk eisen Mercedes en Ferrari een zware sanctie.
Lees verder

Poetin viert annexatie op Rode Plein en heet 'nieuwe inwoners' welkom: "De waarheid is met ons"
Na de illegale annexatie van vier Oekraïense gebieden heeft Vladimir Poetin zijn daden gevierd op het Rode Plein in Moskou. Duizenden aanwezigen woonden daar een concert bij. De Russische president verzekerde dat zijn land de overwinning in de oorlog zal binnenrijven.
Lees verder

Peiling wijst uit: nog maar de helft van Nederland ziet monarchie zitten
Slechts 51 procent van de Nederlanders heeft een voorkeur voor de monarchie als staatsvorm, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos. Vlak voor Koningsdag lag dit percentage nog op 58 procent.
Lees verder

LIVE F1. Vlammen schieten plots uit bolide Gasly: "Het leek wel een barbecue" - Sainz snelste in tweede oefensessie
In Singapore kan Max Verstappen zijn wereldtitel in de Formule 1 verlengen. Maar dan moet het al erg meezitten, dus rekent de Nederlander er niet op. "Het lijkt me een beetje onrealistisch." Wat zijn de scenario's? Volg de aanloop, kwalificaties en race zelf in onderstaande liveblog.
Lees verder

'De Zevende Dag' zondag niet uitgezonden wegens vakbondsactie
Het actua-programma 'De Zevende Dag' zal deze zondag uitzonderlijk niet worden uitgezonden op VRT, zo maakt de zender bekend. Vanwege een vakbondsactie wordt dat onmogelijk.
Lees verder

Polen deelt jodiumtabletten uit aan alle brandweerkorpsen: "Geen reden tot paniek"
De Poolse autoriteiten hebben jodiumtabletten uitgedeeld aan brandweerkorpsen in het hele land tegen een mogelijke blootstelling aan straling door de oorlog in buurland Oekraïne. Er is echter geen reden tot paniek, klinkt het.
Lees verder