Doorgaan naar hoofdcontent

Emotioneel moment: James Cooke verrast Inge met een ‘Extreme Makeover’ voor haar huis

HLN
Emotioneel moment: James Cooke verrast Inge met een 'Extreme Makeover' voor haar huis
In 'Extreme Makeover Vlaanderen' nemen vrienden, familie en buren het huis onder handen van een gezin dat een zware tegenslag heeft gekend. De bus dropt presentator James Cooke bij Inge en Noah, die het goede nieuws te horen krijgen. Dat zorgt voor heel wat emotie.
Lees verder

Serkan (16) in elkaar geslagen met kruissleutel van auto na gesprek met meisje op school: "Die psychopaat sloeg vijftien keer en riep zelfs dat hij mijn zoon wou vermoorden"
De 16-jarige Serkan Gavazov werd vorige week woensdag in Aalst hard aangepakt door een andere minderjarige na schooltijd. De dader sloeg met een kruissleutel van een auto vijftien keer op het hoofd van de jongeman. De reden van het brutale geweld zou een vriendschappelijk gesprek geweest zijn dat Serkan voerde met een meisje op school. "De dader heeft echt problemen met agressie", zegt Melissa, mama van het slachtoffer.
Lees verder

Harry Styles breekt records met zijn monsterhit 'As It Was' én zijn nieuwste film
Zijn succes lijkt geen grenzen te kennen. Harry Styles (28) breekt records met zijn gigantische hit 'As It Was'. Al vijftien weken lang prijkt hij op nummer één in de Amerikaanse Billboard Hot 100, en zo markeert hij een nieuw record voor zijn thuisland. De wereldster is de eerst Brit ooit die dat klaarspeelde, meldt BBC. Tel daarbij nog eens een nieuwe succesfilm, en Harry mag zich dé ster van het moment noemen.
Lees verder

Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. "Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd." Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
Lees verder

Russen die proberen vluchten naar Georgië worden opgewacht aan de grens door rekruteringscentrum voor Russische leger
Rusland opent een rekruteringscentrum voor het leger aan de grens met Georgië. Aan die grens zijn enorme rijen ontstaan doordat Russische mannen het land proberen te ontvluchten om te voorkomen dat zij worden uitgezonden naar Oekraïne om te vechten.
Lees verder

Russen die proberen te vluchten naar Georgië worden opgewacht aan de grens door rekruteringscentrum leger
Rusland opent een rekruteringscentrum voor het leger aan de grens met Georgië. Aan die grens zijn enorme rijen ontstaan doordat Russische mannen het land proberen te ontvluchten om te voorkomen dat zij worden uitgezonden naar Oekraïne om te vechten.
Lees verder

Regen maakt modderpoel van Amerikaans crossparcours: deelnemers geraken amper berg op en glijden naar beneden
Er zijn bijzondere beelden opgedoken van de cross in Rochester (New York). Het regende stevig in de VS, waardoor het parcours omgetoverd was tot een modderpoel. Het slechte weer zorgde voor opvallende taferelen. De deelnemers geraakten amper een berg op en ze gleden naar beneden van een steile helling.
Lees verder

Dimitri Vegas en Like Mike stoppen met hun shows in Sportpaleis: "Het gaat een speciaal feestje worden"
Dimitri Vegas en Like Mike brengen de madness dit jaar nog een laatste keer naar het Sportpaleis. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december spelen de broers er hun laatste shows. "We gaan alles uit de kast halen om Antwerpen op zijn grondvesten te doen daveren", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Protesten Iran: Mahsa Amini (22) is omgekomen na "slag op het hoofd" door zedenpolitie, zegt neef
De 22-jarige Koerdisch-Iraanse Mahsa Amini is overleden na "een zware slag op het hoofd" door de zedenpolitie, op de dag van haar arrestatie. Dat zegt haar in Irak wonende neef. De dood van de jonge vrouw leidt al weken tot zware protesten tegen het regime in de Iraanse hoofdstad Teheran.
Lees verder

Deze wereldberoemde relatietherapeute is Belgisch. 6 liefdestips van Esther Perel: "De Ware is een mythe"
Relatietherapeute Esther Perel (64) woont en werkt al dertig jaar in New York, maar de iconische 'liefdesdokter' heeft haar roots in óns land. Om haar te eren, benoemde premier De Croo haar dit weekend tot ridder in de Kroonorde. Nochtans heeft de therapeute weleens controversiële opinies. Dit zijn zes nieuwe inzichten van haar over moderne liefde. "Val je altijd op de bad boy? Dat is een typisch voorbeeld van verborgen vrouwelijk narcisme."
Lees verder

Beroemde relatietherapeute Esther Perel geridderd door ons land. 6 liefdestips van haar: "Het gaat niet om wat jíj wil"
Relatietherapeute Esther Perel (64) woont en werkt al dertig jaar in New York, maar de iconische 'liefdesdokter' heeft haar roots in óns land. Om haar te eren benoemde premier De Croo haar dit weekend tot ridder in de Kroonorde. Nochtans heeft de therapeute weleens controversiële opinies. Dit zijn zes nieuwe inzichten van haar over moderne liefde. "Val je altijd op de bad boy? Dat is een typisch voorbeeld van verborgen vrouwelijk narcisme."
Lees verder

Nooit smolten Zwitserse gletsjers zo snel als in 2022
De Zwitserse gletsjers zijn dit jaar aan een recordtempo gesmolten, door een hittegolf en een droge winter. Ze hebben 3 kubieke kilometer ijs verloren, of 6 procent van hun totale volume, zo blijkt woensdag uit een rapport.
Lees verder

Ophef in de YouTube-wereld: Ned Fulmer verlaat 'The Try Guys' na overspel met werkneemster
'The Try Guys' gaan niet langer als viertal door het leven. De populaire YouTubers, die op hun kanaal allerlei dingen uittesten, hebben Ned Fulmer, een van de oprichters, aan de deur gezet. Waarvan moet je hen kennen? En wat is er precies aan de hand? "We zien geen toekomst meer."
Lees verder

We kijken dagelijks 188 minuten op onze smartphone, wanneer is dat te veel? "Als je gedrag stelt dat je eigenlijk niet wil stellen, ben je verslaafd"
Zit jij ook vaker en langer op Instagram of TikTok dan je eigenlijk zou willen? Weiger je om te gaan lopen zonder smartwatch? Volg je elke beweging van de beurs op je beleggingsapp? Of weet je op ieder moment van de dag welke huizen in je buurt te koop staan op Immoweb? Het spijt ons: je bent verslaafd. "Haast iedereen vertoont weleens verslaafd gedrag", zegt journaliste en filosofe Doortje Smithuijsen, die het fenomeen onderzocht. "Omdat ik zelf weet dat ik erg gevoelig ben voor apps die 'vooruitgang' meten bijvoorbeeld, download ik ze bewust niet."
Lees verder

Noorse kroonprinses Mette-Marit verlaat evenement vroegtijdig met gezondheidsproblemen
Kroonprinses Mette-Marit (49) van Noorwegen heeft een werkbezoek aan het Rode Kruis afgebroken. De echtgenote van kroonprins Haakon lijdt aan longfibrose en voelde zich niet goed genoeg.
Lees verder

Dure grondstoffen drukken op winst van LEGO
Speelgoedfabrikant LEGO heeft in het eerste halfjaar een lagere winst geboekt dan een jaar eerder. Het Deense bedrijf achter de plastic bouwsteentjes had te maken met duurdere grondstoffen en hogere vervoerskosten. Daarnaast gaf LEGO meer uit aan de uitbreiding van fabrieken en opening van nieuwe winkels. De vraag naar het speelgoed bleef ondanks de hoge inflatie in veel landen hoog.
Lees verder

Dit is wat we al weten over Yannick V. (36), die doodgeschoten werd bij huiszoeking: "Verzet wordt een morele plicht"
"Verzamelaar militaria, sportschutter en interesse in al wat met macht heeft te maken". Zo omschrijft de 36-jarige Yannick V. uit Antwerpen zichzelf op sociale media. V. - die om het leven kwam na een vuurgevecht bij een huiszoeking in Merksem - verspreidde als 'prepper' handleidingen waarin hij beschrijft hoe gemakkelijk het is om aan wapens te raken en gelijkgezinden te vinden. Want volgens de zwaarbewapende man zou het einde van de wereld eraan kunnen komen. "Verzet wordt een morele plicht."
Lees verder

Nieuwe EU Most Wanted-campagne tegen leiders van criminele organisaties gelanceerd
In Brussel hebben Europol en het European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) woensdag de nieuwe EU Most Wanted-campagne gelanceerd. Die richt zich dit jaar specifiek op belangrijke leden van criminele organisaties die op de vlucht zijn voor justitie.
Lees verder

3 op de 10 Belgische vrouwen loopt risico op late diagnose van borstkanker omdat ze niet durven kijken
Hoe goed ken jij je boezemvriendinnen? Met die vraag trok Pink Ribbon naar 1.000 Belgische vrouwen en de conclusies bleken bikkelhard. Gevaarlijk, zegt de organisatie, want "in België stellen we de meeste borstkanker vast van heel de wereld." Ze lijsten de symptomen op waar 1 op de 4 vrouwen níét alert voor is en ontwikkelden een quiz die jou helpt vast te stellen of je ook risico loopt.
Lees verder

"Mijn vader wordt ooit koning, dus pas maar op": prins George waarschuwt zijn klasgenootjes
"Mijn vader wordt ooit koning, dus pas maar op", waarschuwde de negenjarige prins George zijn klasgenootjes. Katie Nicholl beschreef het tafereel in haar boek 'The New Royals'. De jongeman zou zich naar verluidt maar al te bewust zijn van zijn toekomstige koninklijke plichten. "Prins William en prinses Kate voeden hun kinderen op met het besef wie ze zijn en welke rol ze zullen erven."
Lees verder